FC Lienden verslaat sv Spakenburg in ingekorte oefenwedstrijd

2 - 1

Spakenburg 1

23 juli 2016 15:00

Op Sportpark De Abdijhof kwamen FC Lienden en sv Spakenburg in actie voor een oefenwedstrijd in het kader van de voorbereiding op de zaterdag 13 augustus van start gaande competitie. Beide ploegen gaan elkaar in de Tweede divisie dit seizoen ook treffen. Deze wedstrijd was een afspraak voortvloeiend uit de overgang van trainer Hans van de Haar van FC Lienden naar sv Spakenburg.

Vanwege de zomerse temperaturen werd er twee keer 35 minuten gespeeld. Trainer Hans Kraay jr. moet het nog steeds met een uitgedunde selectie doen. Door blessures en vakantie waren o.a. Erik van Eem, Benny Geerts, Jordie van der Laan, Abderrahim Loukili en Mo Ajiach niet beschikbaar. Spakenburg trainer Hans van de Haar, die bij FC Utrecht zijn rol belangrijk ziet uitbreiden en veldtrainer wordt bij trainer Erik ten Hag, kwam daarentegen met een brede selectie naar Lienden. Spakenburg was deze wedstrijd wat het veldspel betreft de bovenliggende partij. Te zien was dat de groep al verder is in de voorbereiding en de spelers wisten elkaar beter te vinden. In de eerste helft waren er wat kleine mogelijkheden voor de gasten en zo moest na een cornerbal de bal van de doellijn gehaald worden. Over ’t algemeen had de ploeg van trainer Hans Kraay jr. verdedigend de zaken goed voor elkaar. FC Lienden had in de eerste helft een goede scoringsmogelijkheid nadat Mike Vreekamp in de 15e minuut net buiten het strafschopgebied onreglementair werd gestuit. De toegekende vrije trap werd over het doel geschoten. Op slag van het einde van de levendige en in hoog tempo gespeelde eerste helft kwam de thuisclub vrijwel uit het niets op een 1-0 voorsprong. De aan zijn tweede proefwedstrijd bezig zijnde Wouter de Vogel werd diep gestuurd en schoot goed binnen. Dezelfde speler gaf in de tweede minuut na de hervatting onmiddellijk weer zijn visitekaartje af door een goed opgezette aanval knap af te ronden. Spakenburg, met de nodige wissels, probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten. De gasten bleven de ploeg met het meeste balbezit maar konden niet echt gevaarlijk worden voor het doel van FC Lienden goalie Jan Schimmel. In de 10e minuut van de tweede helft verkleinden de blauwen uit het vissersdorp nog wel de achterstand door een doelpunt van Danny van den Meiracker. Een treffer waarbij de verdediging van FC Lienden niet vrijuit ging. In de tweede helft wisselde FC Lienden ook nog wat en de ploeg slaagde erin om, weliswaar met moeite, de voorsprong vast te houden en deze oefenwedstrijd winnend af te sluiten. De 2-1 winst is, gezien de voorbereiding tot nu toe, een mooi resultaat voor het team en stemde trainer Hans Kraay jr. tot tevredenheid. Zijn plan werkte goed uit en de ploeg speelde gedisciplineerd en toonde strijdlust. Na de wedstrijd was er meer goed nieuws. Bekend werd dat proefspeler Wouter de Vogel de overstap naar FC Lienden maakt en per onmiddellijk aan de selectie is toegevoegd. De nieuwe aanwinst maakte in de twee proefwedstrijden een goede indruk en toonde aan een versterking te kunnen worden. De oorspronkelijk voor dinsdag 26 juli geplande oefenwedstrijd tegen Achilles ’29 zal geen doorgang vindt. Trainer Kraay jr. kan hierdoor de hele week met zijn groep een trainingsprogramma afwerken richting de volgende oefenwedstrijd op zaterdag 30 juli tegen sv Argon. Deze wedstrijd zal om 14.00 uur beginnen op sportpark De Abdijhof.

Opstelling FC Lienden: Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Leon Broekhof, Erik de Kruijk (Bjorn Cuperus), Guido van Rijn, Arjan Goorman, Milad Intezar, Mike Vreekamp (Wesley van Merkestein), Erik van de Putte (Robin Ligua), Mark Fennebeumer (Brayton Biekman), Wouter de Vogel