Mooie Open dag afgesloten met 2-0 winst tegen DFS

2 - 0

DFS, sv 1

6 augustus 2016 18:00

Opstelling

FC Lienden heeft de oefencampagne in de voorbereiding op de competitiestart a.s. zaterdag in de Tweede divisie afgesloten met een 2-0 overwinning op DFS uit het naburige Opheusden. De wedstrijd vormde de afsluiting van een voor de eerste keer georganiseerde Open dag. Een geslaagd initiatief waarmee mogelijk de basis gelegd is voor een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. De Open dag begon met een wedstrijd tussen een team van Zaterdag 1 tegen een Oud FC Lienden team. Deze onderlinge twist eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voor de jeugd was er een clinic die begeleid werd door spelers van de selectie van FC Lienden Zondag 1. Zo’n 50 jongens en meisjes genoten volop en kregen na afloop een fraaie FC Lienden teamposter. Ook was er volop gelegenheid om op de foto te gaan en om handtekeningen te verzamelen.  Nadat de spelers en de staf waren voorgesteld stond als afsluiting van deze leuke Open dag de wedstrijd tussen FC Lienden en het in de hoofdklasse zaterdag teruggekeerde DFS. Twee ploegen die beiden de nodige spelers in de selectie hebben die een verleden hebben bij de opponent van deze middag. Bij FC Lienden is de van een operatie herstellende Erik van Eem voorlopig niet beschikbaar en o.a. Wouter de Vogel en Leon Broekhof begonnen op de bank. De wedstrijd tegen het danig versterkte DFS was een nuttige oefenpartij en zeker in de openingsfase van de wedstrijd gaf de ploeg van trainer Scott Calderwood verdienstelijk partij. De beste mogelijkheid in het eerste deel van de wedstrijd was voor de gasten uit Opheusden. Gelukkig wist doelman Jan Schimmel met een prima redding een treffer te voorkomen. Geleidelijk aan in de eerste helft nam de ploeg van trainer Hans Kraaij jr. meer en meer het initiatief en werd het de bovenliggende partij. Vlak voor rust viel de openingstreffer aan Liendense zijde. Het was Abderrahim Loukili die met een prima afstandsschot de 1-0 binnen schoot. Na rust was FC Lienden duidelijk de betere en meer gevaarlijke ploeg. Zo ontstonden er de nodige scoringsmogelijkheden waarmee echter niets werd gedaan. Het vizier stond deze middag met name bij de spitsen Mark Fennebeumer en Jordie van der Laan niet op scherp waardoor verzuimd werd uit te lopen naar een ruime voorsprong. In de 79e minuut zou de 2-0 uiteindelijk toch vallen toen Leon Broekhof na een cornerbal de bal binnen tikte. Dit werd tevens de eindstand, een mager resultaat gezien de mogelijkheden in de tweede helft. FC Lienden kan zich nu gaan voorbereiden op de kick-off in de Tweede divisie. Aanstaande zaterdag begint het avontuur met een thuiswedstrijd tegen het sterke Jong Vitesse. In de voorbereiding werd Achilles ’29 al verslagen en afgelopen zaterdag werd een oefenwedstrijd in en tegen Genemuiden met 0-5 gewonnen (4 doelpunten van Abdiola Dauda). De wedstrijd FC Lienden – Jong Vitesse begint zaterdag om 15.30 uur op sportpark de Abdijhof.

Opstelling FC Lienden: Schimmel, Wilsterman (Broekhof), De Kruijk (De Vogel), Van der Neut (Biekman), Van Rijn, Vreekamp, Goorman (Alex van Eem), Intezar, Ajiach (Fennebeumer), Van der Laan (Van de Putte), Loukili.

Bron: Zondag 1 communicatie