PRIMA START IN TWEEDE DIVISIE MET 2-1 WINST

2 - 1

Jong Vitesse 1 (zon)

Mannen Zondag 1, 2e divisie AV

13 augustus 2016

Zaterdag 13 augustus is voor FC Lienden een historische dag geworden. De Tweede divisie met FC Lienden ging eindelijk officieel van start. Een nieuw avontuur is begonnen en deze seizoensopening werd een prachtige ouverture. In een aantrekkelijke ambiance, onder mooie weersomstandigheden en voor ruim 900 toeschouwers trok de ploeg van trainer Hans Kraay jr. met 2-1 aan het langste eind tegen Jong Vitesse, de ploeg waar dit seizoen toch het nodige van verwacht wordt. De live via FOX Sports te volgen wedstrijd was niet altijd even hoogstaand maar bleef wel tot het einde spannend. Het fysiek veel sterkere FC Lienden behaalde onder leiding van de prima fluitende arbiter Bronsvoort een dik verdiende 2-1 overwinning na een 1-1 ruststand. Voor de samenvatting van de wedstrijd met commentaar van FOX Sports: http://www.foxsports.nl/video/samenvatting-lienden-jong-vitesse/

Het optimisme bij FC Lienden was voorafgaand aan deze openingswedstrijd van de voetbalcompetitie niet groot. Historisch gezien is de club een slow starter in de competitie, de ploeg kende een draak van een voorbereiding, in de aanloop naar de competitie haakten zowel Erik van Eem als Mike Vreekamp af en moesten onder het mes en bovendien was de op het laatste moment aangetrokken Wouter de Vogel niet speelgerechtigd. Iets wat niet te lang mag gaan duren en hopelijk geen soap gaat worden.

Trainer Hans Kraay jr. had zijn manschappen op scherp gezet wat in de wedstrijd te zien was. De passie die de trainer zo graag ziet was deze wedstrijd helemaal aanwezig en tot het einde bleef de ploeg knokken voor wat het waard was. Met een verdiende overwinning als beloning.

Vanaf de aftrap probeerde de ploeg het initiatief te nemen en werd druk gezet. Voorkomen moest worden dat de jonge ploeg van Vitesse aan het voetballen kwam en de ruimte kreeg om de snelheid in de ploeg te benutten. In de 4e minuut was FC Lienden al dicht bij een treffer. Uit een corner van Abderrahim Loukili kopte Leon Broekhof de bal tegen de Vitesse doelman. Gelijk daarop was het aan de andere kant wel raak. De organisatie na de hoekschop was totaal weg en in de omschakeling sloegen de Arnhemmers genadeloos toe. Een snelle uitval bracht de bal bij de Russische speler Arshak Koryan die vrij voor doelman Jan Schimmel opdook en de 0-1 op het scorebord bracht. Dat was schrikken voor de blauw-wit aanhangers op sportpark de Abdijhof en het verdere wedstrijdverloop werd somber ingezien. Niets was minder waar. FC Lienden hervond zich onmiddellijk van deze tegenslag en nam het initiatief weer over. Nadat in de 12e minuut Mo Ajiach in goede positie voor langs schoot was het in de 19e raak. Jong Vitesse verdedigde niet goed, Mo Ajiach bracht de bal bij Abderrahim Loukili die alleen voor de twijfelende doelman Jeroen Houwen opdook en vervolgens de 1-1 aantekende.  FC Lienden bleef na de gelijkmaker de ploeg met de betere mogelijkheden, terwijl het teleurstellende Vitesse nauwelijks gevaarlijk voor het FC Lienden doel wist te worden. In de 22e minuut was FC Lienden dicht bij een voorsprong toen Erik de Kruijk tot tweemaal toe een inzet van dichtbij gekeerd zag worden. In de 30e minuut verliet Mo Ajiach geblesseerd het veld en werd vervangen door Mark Fennebeumer. Na de 1-1 ruststand was het Jong Vitesse dat onmiddellijk gevaarlijk werd. FC Lienden doelman Jan Schimmel keerde prima de knap ingeschoten bal. Het bleef voor de jongens van Vitesse hierbij want de mannen van FC Lienden namen al snel het heft weer in handen. De betere mogelijkheden kwamen voor de kampioen van de zondag topklasse en zo waren er wat mogelijkheden voor o.a. Jordie van der Laan. In de 71e minuut zag Arjan Goorman een prima schot in de handen van de Vitesse doelman belanden. Dezelfde speler deed in de 74e minuut het sportpark ontploffen. Een FC Lienden corner werd door de Vitesse verdediging niet goed weggewerkt en Arjan Goorman knalde met een prima omhaal onhoudbaar binnen. Deze nipte voorsprong zou de thuisclub, met haar solide verdediging, niet meer uit handen geven. Het eindsignaal werd met vreugde begroet en de eerste driepunter in de Tweede divisie voor FC Lienden was een feit. Een fraai en verdiend resultaat.

Trainer Hans Kraay jr. sprak na afloop op de persconferentie van FC LIENDEN TV van een verdiende overwinning en gaf zijn ploeg grote complimenten voor het resultaat en de tot het slotsignaal van de wedstrijd getoonde vechtlust. Zijn collega van Jong Vitesse, John Lammers, was daarentegen teleurgesteld in de verrichtingen van zijn team en vond dat sommige spelers waarvan meer verwacht mag worden zich totaal niet lieten zien.

Opstelling: Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Leon Broekhof, Guido van Rijn, Jordie van der Laan (Brayton Biekman), Abderrahim Loukili, Tom van der Neut, Erik de Kruijk (Mo Bendadi), Milad Intezar, Mo Ajiach (Mark Fennebeumer), Arjan Goorman.