Datum

21 augustus 2016

Accommodatie

Onbekend

Na de 2-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen Jong Vitesse wachtte in Haarlem de Koninklijke HFC. Deze ploeg was de competitie begonnen met een puntendeling bij Kozakken Boys. De onder lastige windomstandigheden gespeelde wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk spel. Een resultaat waarmee de thuisclub tevreden kan zijn, terwijl FC Lienden zal beseffen dat er meer had ingezeten in Haarlem. Bij winst was de ploeg van trainer Hans Kraay jr. samen met het Amsterdamse AFC zo waar koploper geweest in de stand van de Tweede divisie. Nu wordt samen met zes andere ploegen de tweede plaats ingenomen met 4 punten uit 2 wedstrijden.

De basiself van FC Lienden verschilde ten opzichte van de eerste wedstrijd op één plek. Voor de geblesseerde Mo Ajiach speelde Mo Bendadi. Mike Vreekamp, Erik van Eem en Wouter de Vogel waren eveneens niet inzetbaar.

In de eerste helft had FC Lienden duidelijk het betere van het spel en de meeste mogelijkheden. De eerste kans van de wedstrijd was voor Mo Bendadi. In de 17e minuut nam de ploeg uit de Betuwe verdiend de leiding. Mo Bendadi kreeg de bal uit de kluts mee en wist de bal in het doel te schuiven. In het resterende deel van de eerste helft waren er nog de nodige scoringsmogelijkheden voor FC Lienden. Zo zag Jordie van der Laan een knappe omhaal gered door de HFC doelman, werd een schot van Abderrahim Loukili geblokt en schoot spits Jordie van der Laan over. De 0-1 ruststand was terecht en FC Lienden verzuimde in de eerste helft het krachtsverschil in een hogere score uit te drukken.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. De wedstrijd was wat meer in evenwicht en in de 22e minuut bracht de oudste voetbalclub van Nederland de stand in evenwicht. Een duw in de rug bij een HFC speler werd met een strafschop bestraft en Carlos Opoku, die zijn 200e wedstrijd voor de Kon. HFC speelde, benutte de elfmeter. De thuisclub kwam na deze gelijkmaker wat beter in de wedstrijd maar FC Lienden bleef, loerend op de counter, dreigend. Verder dan afstandspogingen van Mo Bendadi en Abderrahim Loukili kwam de ploeg echter niet. Kon. HFC zag in de slotfase twee doelpunten afgekeurd en was in blessuretijd met een bal tegen de zijkant van de kruising nog dicht bij een treffer.

De wedstrijd eindigde in een 1-1 eindstand. Een resultaat waarmee FC Lienden het moet doen, winst behoorde dit keer in het Haarlemse zeker tot de mogelijkheden.

Aanstaande zaterdag speelt FC Lienden om 18.00 uur thuis tegen VVSB, de verrassing van het KNVB bekertoernooi van afgelopen seizoen.

FC Lienden: Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Leon Broekhof, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Arjan Goorman, Milad Intezar, Erik de Kruijk (Mark Fennebeumer), Mo Bendadi, Jordie van der Laan (Brayton Biekman), Abderrahim Loukili. Gele kaart: Mo Bendadi.

Foto's:  voetbal-shoot.nl