Puts, K.

Opstelling Lienden 1 (zon)

Meer foto's.

Samenvatting FOXSports

In Veldhoven trad FC Lienden aan tegen het deze competitie verrassend sterk uit de startblokken gekomen UNA. Geen onbekende tegenstander en voor de derde keer op rij in de Tweede divisie competitie werd tegen een voormalig Zondag topklasser aangetreden. Overigens voorlopig wel voor het laatst want de komende wedstrijden die op het programma staan zijn tegen Zaterdagvoetbal grootmachten als GVVV, Spakenburg en Katwijk.

De wedstrijd in Veldhoven kende een onverwacht scoreverloop en eindigde in een verdiende 0-4 zege voor FC Lienden dat hiermee UNA de eerste competitienederlaag toebracht.

Trainer Hans Kraay moest het op sportpark Zeelst doen zonder de voor het nationale team van Afghanistan uitgenodigde Milad Intezar. Afghanistan speelt maandag 5 september in Beirut een vriendschappelijke wedstrijd tegen Libanon. Wouter de Vogel nam de plaats van Milad Intezar in de basis in. De enige wijziging in het team ten opzichte van de tegen VVSB verloren wedstrijd. Mike Vreekamp, Mo Ajiach en Erik van Eem moeten door blessures nog steeds toekijken.

FC Lienden startte voortvarend op het gesproeide veld van UNA. In de derde minuut wist Abderrahim Loukili al het net te vinden. In het eerste half uur van deze wedstrijd viel verder een goede reflex te noteren van doelman Jan Schimmel op een inzet van Chefrina Eind en spits Jordie van der Laan zag zijn uit de draai geschoten bal gestopt door de UNA goalie.

Daarna vervolgde Abderrahim Loukili zijn show. In de 32e minuut scoorde de 25 jarige plaaggeest van de tegenstander de 0-2 en nog geen tien minuten later was de smaakmaker van de middag met de 0-3 opnieuw trefzeker. Hiermee is Abderrahim Loukili de eerste speler in de nieuwe Tweede divisie die een onvervalste hattrick weet te scoren.

Met een mooie 0-3 voorsprong voor het efficiënt spelende FC Lienden brak de rust aan tegen een thuisploeg die door het scoreverloop voortdurend achter de feiten aanliep.

Na rust bleek de thuisclub niet in staat de bakens te verzetten. Wel kreeg UNA in de 71e minuut van de wedstrijd nog de gelegenheid de achterstand te verkleinen. Doelman Jan Schimmel veroorzaakte een strafschop maar maakte dit gelijk goed door de door Chefrina Eind ingeschoten strafschop te keren. Trainer Hans Kraay jr. verbruikte in de slotfase al zijn wisselmogelijkheden en zag uiteindelijk in blessuretijd Wouter de Vogel zijn eerste competitiedoelpunt voor FC Lienden scoren. Waarmee de wedstrijd eindigde in een eclatante 0-4 en zeker verdiende overwinning voor de Betuwse ploeg. Trainer Hans Kraay jr. toonde zich na afloop dan ook een zeer tevreden trainer.

Door dit resultaat bivakkeert FC Lienden met zeven punten uit vier gespeelde wedstrijden netjes in het linkerrijtje. Jong AZ voert met tien punten de ranglijst aan. Veel tijd om te genieten is er echter niet want aanstaande zaterdag komen de Blauwen uit Veenendaal op bezoek in Lienden. Niet alleen een heuse streekderby en een strijd tussen een voormalig zondagtopklasser en een voormalig zaterdagtopklasser maar ook een clash tussen de markante persoonlijkheden FC Lienden trainer Hans Kraay jr. en GVVV trainer John de Wolf, twee trainers gepokt en gemazeld in de voetballerij en de media.