Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Meer foto's

De streekderby tegen G.V.V.V. is geëindigd in een ongelukkige nederlaag voor FC Lienden. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de thuisclub door een doelpunt van Loukili. In de laatste tien minuten vielen er twee doelpunten aan Veenendaalse zijde waardoor G.V.V.V. op gelukkige wijze aan het langste eind trok. De wedstrijd zelf was een echte streekderby met meer spannend dan hoogstaand voetbal.

Op een zonnig sportpark De Abdijhof en voor een goede publieke belangstelling werkten FC Lienden en G.V.V.V. hun eerste wedstrijd in competitieverband tegen elkaar af. FC Lienden startte met dezelfde basiself als de vorige wedstrijd tegen UNA. De van zijn interlandwedstrijd met Afghanistan teruggekeerde Milad Intezar begon op de bank.

FC Lienden nam in de beginfase van de wedstrijd, die veel rommelige periodes kende, het initiatief en had de eerste mogelijkheden. In de 8e minuut moest de goed keepende G.V.V.V. doelman Johan Jansen voor het eerst in actie komen bij een kopbal van Erik de Kruijf. In de 10e minuut liet scheidsrechter De Winter een handsbal aan G.V.V.V. zijde onbestraft wat terecht de woede van FC Lienden opriep. In de 19e minuut was de G.V.V.V. goalie opnieuw bij de les door net te voorkomen dat de nog naar zijn eerste competitiedoelpunt op jacht zijnde spits Jordie van der Laan in vrije scoringspositie kon komen. In het tweede deel van de eerste helft ging de wedstrijd meer gelijk op. Beide ploegen probeerden vroeg druk te maken wat leidde tot het nodige balverlies en onrustig spel. In de 24e minuut mocht G.V.V.V. net buiten het strafschopgebied in kansrijke positie een vrije trap nemen. De ingeschoten bal werd geblokt met een hoekschop als gevolg. Na een half uur viel toch vrij onverwachts de openingstreffer van de wedstrijd. Een prima bal van Arjan Goorman bracht de op snelheid liggen ‘Appie’ Loukili in stelling . De smaakmaker aan Liendense zijde sneed behendig naar binnen en schoot onberispelijk in de lange hoek. Een fraaie treffer en op dat moment verdiende voorsprong voor de ploeg van Hans Kraay jr.  G.V.V.V. trachtte in het resterende deel van de eerste helft wat terug te doen zonder echt gevaarlijk te worden. De beste kans was er aan Liendense zijde toen Jordie van der Laan uit een prima voorzet van Abderrahim Loukili raak had moeten koppen. In de extra speeltijd van de eerste helft leidde slordig balverlies aan FC Lienden zijde tot een kopkans voor G.V.V.V. Doelman Jan Schimmel wist de bal te keren.

In de tweede helft van de sportieve wedstrijd tapte de ploeg van trainer John de Wolf uit een ander vaatje. De blauwen uit Veenendaal namen het initiatief en waren voortdurend in balbezit. In eerste instantie leverde dat weinig gevaar op maar naarmate de tweede helft vorderde nam de druk toe. FC Lienden was in aanvallend opzicht voornamelijk afhankelijk van de grillige kwaliteiten van Appie Loukili die toch in de tweede helft nog een paar keer gevaarlijk voor het G.V.V.V. doel wist op te duiken. Vooral het laatste half uur was de grip op het middenveld weg en de krachten begonnen het te begeven tegen het conditioneel sterkere G.V.V.V. Nadat doelman Jan Schimmel eerst een verdwaalde bal op de lat zag belanden en een buitenspel treffer van G.V.V.V. was afgekeurd kwamen de gasten in de 80eminuut verdiend langszij. Invaller Patrick Heesakkers toonde zich in de lucht de sterkste en wist uit een goede voorzet de 1-1 binnen te koppen. Even daarna zag Mark Fennebeumer, die voor de deze wedstrijd onzichtbare Wouter de Vogel in het veld gekomen was, zijn schot gestopt en vervolgens was het in de 85e minuut aan de andere kant wel raak. Het was opnieuw een hoge bal die voor gevaar zorgde. Arjan Goorman probeerde de voor het doel gepompte vrije bal met zijn hoofd te onderscheppen en zag tot zijn eigen verbazing en teleurstelling van alles en iedereen wat FC Lienden was zijn kopbal in eigen doel belanden. Een enorme domper voor de ploeg van Hans Kraay jr. die daarna nog wel poogde wat terug te doen maar dat bleef uiteindelijk zonder resultaat. De tweede thuisnederlaag op rij werd een feit. Dit keer wel een hele zure en minimaal een punt was verdiend geweest gezien de eerste helft. Het strijdlustige G.V.V.V. gaf zich echter niet gewonnen en toonde zich de tweede helft de betere ploeg met uiteindelijk een gelukkige driepunter als eindresultaat. De Veenendaalse formatie doet door dit resultaat goede zaken met het oog op de ranglijst.

FC Lienden, dat a.s. dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd speelt in en tegen Renswoude, zal de teleurstelling snel moeten verwerken met het oog op de volgende pittige confrontatie. Dan wacht de uitwedstrijd in en tegen Spakenburg.

Opstelling FC Lienden:

Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Leon Broekhof, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Mo Bendadi, Wouter de Vogel (79. Mark Fennebeumer), Arjan Goorman, Erik de Kruijk (56. Milad Intezar), Jordie van der Laan (76. Brayton Biekman), Abderrahim Loukili. Gele kaart: Leon Broekhof, Brayton Biekman, Mark Fennebeumer.

De samenvattingen van de Tweede divisie zijn te zien bij FOX Sports.

Op woensdagavond om 17.25 uur is op TV Gelderland de 2e editie van het programma Clubs met Ballen te zien. De wedstrijd FC Lienden – GVVV is in dit programma de wedstrijd van de week. In dat programma speciale aandacht voor beide trainers Hans Kraay jr. en John de Wolf. Het programma wordt regelmatig herhaald op TV Gelderland.

BRON:  Communicatie Zondag 1