Accommodatie

Onbekend

Opstelling Lienden 1 (zon)

Foto's:  voetbal-shoot.nl

De met veel belangstelling tegemoet geziene beladen confrontatie met Spakenburg werd voor 2.300 toeschouwers een fysieke wedstrijd met strijd en passie die mede door het scoreverloop lange tijd spannend bleef. Het uiteindelijke resultaat was een teleurstellende 4-2 nederlaag voor FC Lienden. Bij rust was de stand 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Door deze nederlaag valt FC Lienden sterk terug op de ranglijst en zal de ploeg afhankelijk van de resultaten van zondag rond de 12e plek op de ranglijst plaats nemen.

De opstelling van FC Lienden kende één wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijd. Milad Intezar begon in de basis wat ten koste ging van Jermo Wilsterman. Mo Ajiach, die een half uur voor tijd inviel, was na zijn blessure terug gekeerd in de wedstrijdselectie. Bij Spakenburg begonnen de oud FC Lienden spelers Ralph Dua en Robby Holder op de bank.

De op papier toch ervaren Liendense ploeg kende een belabberde start in Spakenburg. Binnen 15 minuten had de thuisclub onder leiding van trainer Hans van de Haar een 2-0 voorsprong genomen. In de 5e minuut scoorde Niels Buytenhuis uit een corner de 1-0. In de 12e minuut was het Guido van Rijn die een Spakenburg voorzet in eigen doel gleed. Na vorige week opnieuw een eigen doelpunt van de Betuwse ploeg. Geleidelijk aan gooide FC Lienden in de eerste helft de schroom van zich af en werd er feller gespeeld. De fysiek pittige wedstrijd werd daardoor zeker geen saai duel. Na een half uur kwam de ploeg van Hans Kraay jr. terug in de wedstrijd. Arjan Goorman kopte uit een cornerbal raak en bracht de stand op 2-1. Onmiddellijk na de spelhervatting kwam FC Lienden opnieuw achter de feiten aan te lopen. Goed en wel uit de kleedkamer was het Olivier Pilon die het slappe begin afstrafte en na een prima uitgespeelde counter 3-1 scoorde. In de 56e minuut deed FC Lienden na een individuele actie van Abderrahim Loukili iets terug. De spits bracht de 3-2 op het scorebord en scoorde zijn zesde competitietreffer dit seizoen. In de 71e minuut besliste Ismo Vorstermans het voor trainer (en oud FC Lienden trainer) Hans van de Haar emotionele duel door de 4-2 te scoren. Spakenburg haakt door deze 4-2 overwinning aan bij de top 3 van de Tweede divisie terwijl FC Lienden tegen de derde nederlaag in deze competitie opliep. Een slechte beginfase van de wedstrijd en de snelle treffer na rust hebben de doorgaans over een solide verdediging beschikkende Liendense ploeg deze middag opgebroken.

Opstelling:

Jan Schimmel, Milad Intezar, Leon Broekhof, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Arjan Goorman, Erik de Kruijk, Mo Bendadi (61. Mo Ajiach), Jordie van der Laan (78. Mark Fennebeumer), Abderrahim Loukili, Wouter de Vogel. Geel: Abderrahim Loukili.

Aanstaande woensdag speelt FC Lienden in de eerste ronde van de KNVB beker thuis op sportpark de Abdijhof tegen eredivisionist AZ. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Aanstaande zaterdag 24 september komt voor de Tweede divisie competitie vv Katwijk op bezoek. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur in Lienden.