24 september 2016 18:00

Vrande, S. van der

Opstelling

Meer foto's:  voetbal-shoot.nl

De eerste competitiewedstrijd ooit tussen FC Lienden en Katwijk is geëindigd in 0-2 overwinning voor de gasten. Na G.V.V.V. en Spakenburg was Katwijk de derde grootmacht uit het zaterdagvoetbal op rij waartegen de ploeg van trainer Hans Kraay jr. in de Tweede divisie moest optreden. Met als resultaat de derde nederlaag op rij en bovendien een nederlaag die opnieuw in de slotfase tot stand kwam.

Bij FC Lienden ontbrak van de langdurig geblesseerd afwezigen alleen Mike Vreekamp nog. Daarnaast waren de in de KNVB bekerwedstrijd geblesseerd uitgevallen Erik de Kruijk en de disciplinair geschorste Abderrahim Loukili niet van de partij. Aanvaller Mo Ajiach, net terug van een blessure, begon op de bank waar ook Erik van Eem na zijn blessure voor het eerst deze competitie plaats had genomen. Mark Fennebeumer startte  voor de eerste maal deze competitie in de basiself.

In de eerste helft waren de gasten uit Katwijk de bovenliggende partij. FC Lienden stelde daar een pover optreden tegenover en de beste scoringsmogelijkheden waren voor Katwijk. Het ontbreken van topscorer Loukili aan FC Lienden zijde maakte de ploeg in aanvallend opzicht nog machtelozer en de thuisclub mocht van geluk spreken dat de ruststand 0-0 was.

Na rust was een beter spelend FC Lienden te zien. De ploeg van Hans Kraay jr. zat beter in de wedstrijd en naar mate de wedstrijd vorderde kwamen er mogelijkheden. Juist in de fase dat Katwijk zich leek te verzoenen met opnieuw een gelijkspel (er werd al vijf keer eerder gelijk gespeeld) viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een treffer aan Katwijk zijde waarbij het er verdedigend niet goed uitzag bij FC Lienden. Uit een cornerbal kopte in de 78e minuut Stefan Stam vrij raak en zette de 0-1 op het scorebord. Drie minuten later was de wedstrijd beslist. Kay Blokland reageerde alert bij een afgeslagen vrije bal en tikte de 0-2 binnen. FC Lienden verslagen achterlatend en een Katwijk dat, samen met de supporters, deze overwinning uitbundig begroette.

Een gevoelige nederlaag voor FC Lienden, de derde op rij, waardoor de ploeg verder naar onderen afzakt op de ranglijst.

Het zaterdag programma van de Tweede divisie kende opnieuw verrassingen. Het onderaan staande Kon. HFC haalde ongenadig uit tegen sv Spakenburg. De door Hans van der Haar getrainde blauwen gingen met maar liefst 5-1 pijnlijk onderuit. De ruime KNVB bekerwinst eerder deze week tegen OJC Rosmalen had de Koninklijken uit Haarlem blijkbaar goed gedaan. Ook de ruime nederlaag van 4-1 van G.V.V.V. bij Jong Vitesse zal behoorlijk aangekomen zijn bij de Veenendaalse ploeg. Verder mocht de 4-1 winst van Kozakken Boys thuis tegen HHC Hardenberg er zijn. De volgende wedstrijd brengt FC Lienden naar Hardenberg. Dan wordt zaterdag om 18.00 uur aldaar aangetreden tegen HHC Hardenberg. Deze zaterdagclub greep vorig seizoen net naast het kampioenschap in de zaterdag topklasse. Dit seizoen kent de ploeg echter een zeer matig begin getuige de laatste plek op de ranglijst met 4 punten uit 7 wedstrijden. Met het oog op de ranglijst wordt de wedstrijd HHC Hardenberg – FC Lienden voor beide ploegen een belangrijk duel.

Opstelling: Jan Schimmel, Brian Wilsterman (76. Erik van Eem0, Tom van der Neut, Leon Broekhof, Guido van Rijn, Milad Intezar, Arjan Goorman, Mark Fennebeumer (56. Mo Ajiach), Mo Bendadi, Arjan van der Laan, Wouter de Vogel (84. Brayton Biekman)