Cairo, L.P.S.

Opstelling Lienden 1 (zon)

Meer foto's:  voetbal-shoot.nl

Samenvatting Foxsports

De uitwedstrijd tegen hekkensluiter HHC Hardenberg is geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Lienden. Na drie verloren partijen op rij is dit een welkome  zege voor de ploeg van Hans Kraay jr. Op de ranglijst werd geen plaats gestegen ondanks deze belangrijke overwinning maar de ploeg houdt nu wel aansluiting bij een brede middenmoot. Door de elke week weer verrassende uitslagen is het van groot belang om zelf regelmatig punten te behalen.

FC Lienden begon in een toch wel verrassende opstelling aan deze voor beide ploegen cruciale wedstrijd. De zes weken geleden aan een meniscus geholpen aanvoerder Mike Vreekamp startte na zijn terugkeer in de wedstrijdselectie gelijk in de basiself. Net als topscorer Abderrahim Loukili die vorige week ontbrak vanwege een disciplinaire schorsing. O.a. Erik van Eem en Mo Ajiach begonnen deze wedstrijd op de bank. Erik de Kruijk was door zijn in de bekerwedstrijd tegen AZ opgelopen kwetsuur niet inzetbaar.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten met angstig spel van beide kanten. Beide ploegen wilden in geen geval deze wedstrijd verliezen wat de aantrekkelijkheid van de wedstrijd niet ten goede kwam. De thuisploeg had het initiatief, kreeg wat mogelijkheden maar werd nooit echt gevaarlijk. De ploeg ontbeert vertrouwen en heeft deze competitie duidelijk moeite met scoren. FC Lienden leunde wat meer achterover en gokte daarbij op de counter. Met een 0-0 stand werd aan de tweede helft begonnen waarbij FC Lienden Mo Bendadi gewisseld had voor Erik van Eem. In de tweede helft speelde FC Lienden verder naar voren terwijl HHC wegzakte en nauwelijks nog voor enig gevaar kon zorgen. In de 72e minuut was het FC Lienden dat de leiding nam door een doelpunt van wie anders dan Abderrahim Loukili. Na zijn tegenstander afgetroefd te hebben scoorde het goudhaantje met een onhoudbaar schot in de korte hoek alweer zijn 7ecompetitiedoelpunt. Wat later zou blijken de enige en dus winnende treffer te zijn. HHC Hardenberg probeerde het laatste deel van de wedstrijd nog wel iets waardoor FC Lienden meer ruimte kreeg. De 0-1 voorsprong kwam dan ook  niet meer in gevaar en de wedstrijd werd over de streep getrokken. Drie belangrijke punten konden mee in de bus naar huis. Deze zege en het voor de tweede keer dit seizoen houden van de nul moet de ploeg vertrouwen geven richting de volgende wedstrijd. Voor HHC Hardenberg is de gifbeker nog niet leeg en de ploeg blijft wachten op de eerste overwinning. De wedstrijd in Hardenberg stond onder leiding van scheidsrechter Lorenzo Cairo die zijn 650e wedstrijd voor de KNVB floot en deze wedstrijd zijn kaarten op zak kon houden.

De zaterdagwedstrijden in de Tweede divisie lieten opnieuw verrassingen zien. Zo verloren Kozakken Boys en Spakenburg verrassend. Kijkend naar de stand dan is het opvallend en verrassend dat de zondagclubs AFC en VVSB zich boven alle zaterdagclubs bevinden. Het is echter een momentopname want de competitie kent nog 26 speelronden.

FC Lienden ontvangt zaterdag op sportpark de Abdijhof om 18.00 uur vv Barendrecht dat knap Kozakken Boys met een 2-0 nederlaag huiswaarts stuurde.

Opstelling: Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Leon Broekhof, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Mike Vreekamp, Arjan Goorman, Wouter de Vogel (Mo Ajiach), Mo Bendadi (Erik van Eem), Abderrahim Loukili, Jordie van der Laan (Mark Fennebeumer)