FC Lienden boekt 2-0 winst in eigen huis

Mannen Zondag 1, 2e divisie AV

8 oktober 2016 18:00

Serik, D.

Opstelling

De eerste competitiewedstrijd ooit tussen FC Lienden en bvv Barendrecht is geëindigd in een verdiende 2-0 overwinning voor FC Lienden. Wat trainer Hans Kraay jr. aangekondigd had kwam uit. Voor eigen publiek moest weer eens een goed resultaat behaald worden en dat gebeurde. Een belangrijke driepunter waardoor de ploeg op de ranglijst goede zaken doet en de nodige plaatsen stijgt.

FC Lienden trad aan met Mo Ajiach in de basis. Naast de ontbrekende Erik de Kruijk en Erik van Eem was ook Milad Intezar  wegens interlandverplichtingen voor zijn land Afghanistan niet van de partij. De eerste helft was zeker de moeite waard wat kijkspel betrof en aan beide kanten waren er doelkansen. Bij de gasten was het  vooral aanvoerder Joey Jongjan die in positieve zin opviel. De eerste goede mogelijkheid voor FC Lienden kwam in de 20e minuut. Mo Ajiach werkte de bal op aangeven van Arjan Goorman net naast het doel. Halverwege de eerste helft werd de wedstrijd onderbroken omdat scheidsrechter Serik verzorging nodig had. De leidsman uit Deventer kon de wedstrijd wel vervolgen. Vlak voor rust waren er voor beide doelen goede scoringsmogelijkheden. Aan FC Lienden zijde was het spits Jordie van der Laan die dicht bij een treffer was maar Barendrecht doelman Marc van Splunter keerde de inzet.

In de rust, die met de 0-0 stand aanbrak, bracht Hans Kraay jr. Mark Fennebeumer voor Wouter de Vogel. In de tweede helft was het FC Lienden dat de beste kansen kreeg. Net zoals al eerder dit seizoen bleek de ploeg moeite te hebben met scoren.  Daarnaast bleek Barendrecht met doelman Marc van Splunter over een prima goalie te beschikken. Juist toen de gasten uit Rijnmond ook op zoek waren naar de openingstreffer was het uiteindelijk Mark Fennebeumer die in de 76e minuut de ban brak door de bal binnen te schieten. Na eerdere doelpogingen mislukt te zien was het topscorer Abderrahim Loukili die in de 85e minuut wel het net wist te vinden na een tegenstander uitgespeeld te hebben en vervolgens de doelman kansloos te laten. Met de 2-0 was de aantrekkelijke wedstrijd gespeeld, de winst was binnen en het thuispubliek kon tevreden sportpark de Abdijhof verlaten. Een prima resultaat voor de thuisploeg die voor de tweede keer op rij de nul wist te houden en de tweede achtereenvolgende zege in de Tweede divisie boekte.

Komende zondag wacht Jong Sparta. Op het 100 jaar oude Kasteel in Rotterdam gaat om 14.00 uur in een historie- en traditierijke omgeving gepoogd worden opnieuw een goed resultaat te halen.