Accommodatie

Onbekend

Opstelling Lienden 1 (zon)

Meer foto's:  voetbal-shoot.nl

Het is FC Lienden niet gelukt de derde overwinning op rij te boeken in de Tweede divisie. Op het 100 jarige Kasteel werd tegen Jong Sparta 2-2 gelijk gespeeld na een comfortabele 0-2 voorsprong bij rust. In de tweede helft kwam de thuisclub terug met de gelijkmaker in de blessuretijd van de wedstrijd. Onnodig puntverlies voor de ploeg van trainer Hans Kraay jr. en een danig verpest humeur bij de oefenmeester.

De wedstrijd Jong Sparta – FC Lienden werd vooraf gegaan door een wedstrijd tussen Sparta Legends (Oud Sparta) en Oud FC Lienden met Roelof Luinge als scheidsrechter. Deze wedstrijd werd gespeeld in het kader van de festiviteiten ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van Het Kasteel. De wedstrijd tussen de vedetten van weleer eindigde in een 1-1 gelijkspel na een 0-0 ruststand. Oud FC Lienden nam vervolgens de leiding door een doelpunt van Richard Smaal, maar ook hier kwam Sparta vlak voor tijd langs zij. De Spartaanse treffer kwam van de 77 jarige Piet de Vries.

Na deze voorwedstrijd begonnen Jong Sparta en FC Lienden aan hun competitiewedstrijd. Bij FC Lienden begonnen Mo Ajiach en de vorige week verdienstelijk ingevallen Mark Fennebeumer in de basis. Daardoor moesten o.a. Wouter de Vogel en Milad Intezar op de bank plaats nemen. Door de basisplaats van Mark Fennebeumer verhuisde Jordie van der Laan naar een positie achter de spits.

Halverwege de eerste helft nam FC Lienden de leiding door een doelpunt van Mo Ajiach. Daarvoor was al een goede mogelijkheid voor Arjan Goorman te zien geweest. Jong Sparta deed pogingen om langszij te komen. De beste kans kwam echter voor FC Lienden toen Jong Sparta speler Rick Ketting een overtreding in het strafschopgebied beging door Mo Ajiach neer te halen. De toegekende elfmeter werd genomen door topscorer Abderrahim Loukili. Jong Sparta doelman Michael Verrips keerde de strafschop maar in de rebound schoot Loukili alsnog raak. Mark Fennebeumer was nadien nog dicht bij de 0-3 maar de rust brak uiteindelijk met een verdiende 0-2 stand aan.

In de tweede helft bracht Jong Sparta in de 65e minuut de spanning terug in de wedstrijd. De Spanjaard Calero Ruiz zag in eerste instantie zijn inzet gekeerd door FC Lienden goalie Jan Schimmel maar vervolgens viel de aansluitingstreffer wel. Via Arjan Goorman en Abderrahim Loukili waren er vervolgens mogelijkheden op de 1-3. Een slotoffensief van Jong Sparta zijde zou uiteindelijk nog resultaat opleveren voor de thuisploeg. In werkelijk de slotseconden van de wedstrijd was het de ingevallen Franse aanwinst Cyril Chevrieuil die voor Jong Sparta de gelijkmaker wist te scoren. De scheidsrechter floot hierna onmiddellijk af, FC Lienden in mineur stemming achterlatend. Het resultaat en de late gelijkmaker voelden als een nederlaag. Bij winst zou de top vijf genaderd zijn. Nu handhaaft FC Lienden zich door dit onnodig puntverlies, samen met De Treffers, net in het linkerrijtje. Komend weekend is er in de Tweede divisie geen competitieprogramma.

Opstelling: Jan Schimmel, Brian Wilsterman, Tom van der Neut, Leon Broekhof, Guido van Rijn, Arjan Goorman, Mike Vreekamp, Jordie van der Laan (75. Wouter de Vogel), Mo Ajiach (93. Brayton Biekman), Mark Fennebeumer (70. Mo Bendadi), Abderrahim Loukili