29 oktober 2016 18:00

Keijl, G.

Opstelling

Foto's:  voetbal-shoot.nl

FC Lienden is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen Excelsior M. in winst om te zetten. Na een 0-1 achterstand bij rust viel de gelijkmaker in de tweede helft. Hoewel de ploeg over de gehele wedstrijd genomen meer had verdiend moest genoegen worden genomen met een 1-1 gelijk spel. Hierdoor is de Betuwse formatie wel vier wedstrijden op rij ongeslagen

Met Excelsior M. trof FC Lienden de algeheel landskampioen bij de amateurs van afgelopen seizoen en de winnaar van de amateurs supercup. Een ploeg die dit seizoen prima blijft presteren met een vierde plek op de ranglijst voor aanvang van de wedstrijd. Drie punten meer dan FC Lienden dat met 14 punten nog net in het linkerrijtje stond. In de strijd om het algeheel kampioenschap bij de amateurs moest FC Lienden als kampioen van de zondag topklasse het over twee wedstrijden nipt afleggen tegen de kampioen van de zaterdag topklasse uit Maassluis. Gelegenheid dus om op sportpark De Abdijhof sportieve revanche te nemen. Daarnaast wisten beide ploegen bij aanvang van de 18.00 uur wedstrijden dat winst een nog mooiere positie op de ranglijst zou betekenen. Voor Excelsior M. zeker, maar ook voor FC Lienden dat gezien de resultaten van de zaterdagmiddag wedstrijden bij winst zo maar naar een vijfde positie kon stijgen.

Voor aanvang van de wedstrijd werden Mo Ajiach en Jan Schimmel gehuldigd. Zij speelden hun 100e wedstrijd voor FC Lienden

Bij FC Lienden begon Milad Intezar in de basis en startte o.a. Wouter de Vogel als wissel. Wegens blessures waren Erik de Kruijk, Erik van Eem, Mo Bendadi en reservedoelman Ben Geerts niet beschikbaar.

De ploeg van Hans Kraay jr. startte voortvarend. Nam het initiatief en liet de meeste doelpogingen noteren. In de 5eminuut schoot Abderrahim Loukili van afstand net langs het doel van Excelsior M. doelman Jean-Paul van Leeuwen. Vooral via Loukili, met o.a. in de 21e minuut een schot binnenkant paal, bleef de thuisclub gevaarlijk.  In de 26e minuut werd een kopbal van Mo Ajiach door de keeper gepakt.

Na een half uur spelen was het echter raak aan de andere kant. Bij de eerste echte kans van de wedstrijd voor de gasten wist Excelsior M. gelijk de 0-1 te scoren. Kevin Vink kopte uit een corner raak. FC Lienden was na de onverwachte achterstand even van slag en Excelsior M. nam het initiatief over. Voor rust waren de gasten nog dicht bij de 0-2.

De rust, met een 0-1 achterstand, was voor trainer Hans Kraay jr. het moment om wijzigingen door te voeren. Arjan van der Laan en Mo Ajiach bleven in de kleedkamer achter, Mark Fennebeumer en Wouter de Vogel maakten hun opwachting. Passie en strijd, Engelse stijl, werd het motto en het had effect. Binnen tien minuten in de tweede helft had FC Lienden de stand gelijk getrokken middels een weliswaar gelukkige treffer. Een voorzet van rechterverdediger Jermo Wilsterman verdween via een been van een tegenstander in het doel.

Excelsior M., met de gevaarlijke Kevin Vink, gaf blijk geen genoegen met een puntendeling te willen nemen en zocht ook waar mogelijk de aanval. Zo ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd met over en weer golvend spel. Na een uur spelen moest doelman Jan Schimmel handelend optreden bij een fraai schot van de kant van de gasten. Even later wordt een grove overtreding op een FC Lienden speler slechts met geel bestraft waardoor de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk van geluk mag spreken dat het elf tegen elf blijft in het veld. In de 67e minuut zag Abderrahim Loukili zijn schot na een weergaloze actie op de lat uiteen spatten. Pech voor FC Lienden dat voor de tweede keer in de wedstrijd het ‘houtwerk’ trof.

Door de stand bleef de wedstrijd tot het eind toe spannend. In de slotfase kwam Alex van Eem bij FC Lienden in het veld voor de geblesseerd geraakte Wouter de Vogel. Aan de andere kant had Jeroen Rijsdijk zijn drie wisselmogelijkheden ook al verbruikt. Een kopbal van Excelsior M. op de lat, vier minuten voor het einde, leek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te worden maar even later was het invaller Alex van Eem die zijn schot net naast het doel zag gaan. FC Lienden zette nog een keer alles op alles om de drie punten thuis te houden. Het zou niet mogen baten. Bij een 1-1 stand floot scheidsrechter Keijl de wedstrijd af. Net als in de uitwedstrijd tegen Jong Sparta moet de ploeg van Hans Kraay jr. genoegen nemen met een gelijkspel. Een wedstrijd waarin FC Lienden op grond van het vertoonde meer had verdiend. Voor Excelsior M. een resultaat waarmee de ploeg het meest gelukkig mag zijn. Beide ploegen consolideren met dit resultaat hun positie op de ranglijst.