FC Lienden moet met gelijkspel genoegen nemen

13 november 2016 14:30

Bronsvoort, W.H.

Opstelling

Foto's:  voetbal-shoot.nl en  Joop Kappert

De Gelderse derby tussen FC Lienden en De Treffers leverde geen winnaar op. Op de ranglijst stonden beide ploegen, die elkaar door en door kennen uit de Zondag topklasse, gelijk met evenveel punten en hierin komt na het 2-2 gelijke spel op sportpark De Abdijhof geen verandering. Een resultaat waarmee beide ploegen op de ranglijst niets opschieten.

De eerste thuiswedstrijd op zondag van dit seizoen werd gespeeld onder natte, kille weersomstandigheden. Op verzoek van FOX Sports werd op zondag gespeeld om een live registratie van de wedstrijd mogelijk te maken.

Trainer Hans Kraay jr. begon met spelers als Mo Bendadi en Mo Ajiach in de basis naast Abderrahim Loukili. Er werd voor snelle, behendige spelers gekozen waardoor zowel Jordie van der Laan als Mark Fennebeumer op de bank begonnen. Erik van Eem, Edwin de Kruijff en Wouter de Vogel waren wegens blessures niet inzetbaar. De gasten uit Groesbeek begonnen het sterkste aan de wedstrijd. En met succes want binnen vier minuten was het al raak. Na balverlies aan FC Lienden zijde kon De Treffers over links snel doorbreken. De scherpe voorzet van links werd ongelukkig geraakt door Leon Broekhof waardoor de bal in eigen doel belandde. In de 27e minuut had De Treffers een goede mogelijkheid op de 0-2. De toegekende vrije bal werd te slap ingeschoten. De eerste doelpoging aan FC Lienden zijde viel in de 12e minuut te noteren. Abderrahim Loukili zag zijn schot ruim naast gaan. In de 35e minuut viel toch wel onverwacht de gelijkmaker. Mo Bendadi kon al koppend de bal bij Mo Ajiach krijgen die van dichtbij scoorde. In het vervolg van de eerste helft claimde de thuisclub een strafschop nadat topscorer Loukili onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. Scheidsrechter Bronsvoort wilde van niets weten en wuifde tot groot ongenoegen van FC Lienden de overtreding weg. In de extra tijd van de verder matige eerste helft nam De Treffers opnieuw de leiding. Een fraaie aanval werd doeltreffend afgerond waarbij de FC Lienden defensie onder leiding van de deze wedstrijd een onzekere indruk makende doelman Jan Schimmel wel heel veel ruimte aan de tegenstander liet. Na rust liet FC Lienden zich onmiddellijk gelden. Zo ging een fraaie volley van Loukili net naast en was een toegekende vrije schop de aanleiding tot een scrimmage (die zonder resultaat bleef) voor het doel van de ploeg van trainer Anton Janssen. FC Lienden ging steeds meer druk zetten en trainer Hans Kraay jr. besloot zowel Jordie van der Laan als Mark Fennebeumer in te brengen. In de 71e minuut werden de inspanningen van FC Lienden beloond. Uit een corner van Abderrahim Loukili kopte Mo Ajiach op de lat waarna Jermo Wilsterman de bal uit de rebound binnen werkte. Of de bal daarbij de doellijn gepasseerd had was onduidelijk. Niet voor de assistent-scheidsrechter die onmiddellijk een duidelijk signaal van doelpunt gaf waarop scheidsrechter Bronsvoort gedecideerd het doelpunt toekende.

In de slotfase van de wedstrijd, die de nodige rommelige fasen kende, streden beide ploegen voor de winnende treffer. Het bleef hierdoor tot het einde vooral spannend en beide ploegen kregen nog een mogelijkheid om de drie punten binnen te halen. Na vier minuten blessuretijd viel het eindsignaal en beide ploegen moesten met een gelijkspel genoegen nemen. Een terechte uitslag op grond van het wedstrijdbeeld. Door dit resultaat is FC Lienden terug gevallen naar de 12e plek op de ranglijst. Zaterdag is er alweer de mogelijkheid om het puntentotaal wat op te vijzelen. Dan is om 18.00 uur de thuiswedstrijd tegen het dit seizoen verrassend sterk presterende A.F.C. uit Amsterdam.