19 november 2016 18:00

Cairo, L.P.S.

Opstelling

Meer foto's:  voetbal-shoot.nl

De wedstrijd FC Lienden – AFC is op sportpark De Abdijhof in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Vijf minuten voor tijd namen de gasten uit Amsterdam een 0-1 voorsprong. Een kopdoelpunt van invaller Wouter de Vogel bracht de ploeg van trainer Hans Kraay jr. toch nog langszij. Het betekende voor FC Lienden het derde gelijke spel op rij in een thuiswedstrijd.

Voor beide ploegen was sprake van een belangrijke wedstrijd. AFC, verrassend de best presterende zondagploeg in de Tweede divisie, kwam voor de drie punten om de uitstekende positie op de ranglijst te versterken. Voor FC Lienden waren de punten gezien de stand op de ranglijst en met het oog op het programma van de komende weken eveneens zeer welkom.

FC Lienden startte met zowel Jordie van der Laan als Mark Fennebeumer naast Mo Ajiach in de basis. Milad Intezar en de weer beschikbare Wouter de Vogel en Erik van Eem begonnen o.a. op de bank. Mo Bendadi was ziek afwezig. Trainer Hans Kraay jr. blijft zoeken naar de juiste formatie om aanvallend beter voor de dag te komen. FC Lienden bleek echter deze wedstrijd in aanvallend opzicht opnieuw machteloos te zijn en de ploeg wist slechts, buiten een aantal vrije schoppen, twee goede kansen te creëren. Naast de gelijkmaker in de slotfase was er in de tweede minuut al een levensgrote mogelijkheid voor Mark Fennebeumer. De spits schoot in kansrijke positie naast. De ploeg blijft qua gevaar afhankelijk van Abderrahim Loukili. De topscorer heeft de laatste wedstrijden meer dan dubbele dekking, in deze wedstrijd waren er voortdurend zelfs drie AFC spelers in de nabijheid van de grillige aanvaller te vinden. De

Amsterdamsche Football Club toonde over een prima voetballende ploeg te beschikken en was in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Ton du Chatinier kreeg wel mogelijkheden maar van uitgespeelde kansen was echter geen sprake. Het meeste gevaar ontstond als aanvoerder Jansen mee naar voren kwam. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Met de 0-0 ruststand mocht FC Lienden in ieder geval zeker tevreden zijn.

In de rust voerde Hans Kraay jr. wat tactische wijzigingen door wat voor de thuisclub beter zou uitpakken. Zonder dat van hoogstaand voetbal sprake was had FC Lienden meer initiatief en lukte het AFC niet meer om tot goed combinatievoetbal te komen. Ook in de tweede helft bleek nauwelijks sprake te zijn van gevaarlijke situaties voor de doelen. Een aantal vrije ballen aan beide kanten in goede posities waren eigenlijk de enige wapenfeiten. Vooral FC Lienden ging dramatisch om met de door de prima leidende scheidsrechter Cairo toegekende vrije schoppen. Zeker vier pogingen vanuit bepaald niet kansloze positie werden kinderlijk en zonder enig idee verprutst. De wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen toen plots vijf minuten voor tijd AFC de leiding nam. Invaller Van Gelderen kopte raak en FC Lienden leek met lege handen te staan. Het pleit voor de ploeg dat niet bij de pakken neergezeten werd. De rug werd gerecht en met nog een paar minuten op de klok werd gepoogd alsnog langszij te komen. Dit werd beloond met de gelijkmaker in de 88e minuut. Balverlies en nonchalant verdedigen aan AFC zijde leidde tot de 1-1. De ingevallen Wouter de Vogel kopte vrijstaand een voorzet van Abderrahim Loukili onhoudbaar voor AFC doelman Zonneveld in. Een belangrijk punt voor FC Lienden en een 1-1 resultaat waarmee beide trainers na afloop konden leven. Ton du Chatinier vond wel dat zijn ploeg de zege had weggegeven maar was nuchter en weet dat dit kan gebeuren. Hans Kraay jr. loofde het voetballend vermogen van de Amsterdamse ploeg en was blij met een puntje.

FC Lienden kan zich nu gaan voorbereiden op de pittige uitwedstrijd op het prachtige AFAS complex tegen koploper en titelkandidaat bij uitstek Jong AZ.