Late gelijkmaker zorgt voor mineurstemming

3 december 2016 18:00

Cantineau, L.E.

Opstelling

Meer foto's:  voetbal-shoot.nl

De teleurstelling op sportpark De Abdijhof was groot na afloop van de wedstrijd in de onderste regionen van de Tweede divisie ranglijst tussen FC Lienden en Jong FC Twente. Voor FC Lienden was deze wedstrijd een mooie gelegenheid om sinds 8 oktober weer eens een overwinning te boeken en drie broodnodige punten binnen te sprokkelen. De tegenstander, Jong FC Twente, laatste op de ranglijst met 9 punten en de laatste 5 wedstrijden op rij verloren leek daar de ideale opponent voor te zijn. Na een in de 67e minuut verkregen voorsprong leek een overwinning inderdaad binnen handbereik. Een rake vrije trap in de 92e minuut zorgde voor een mineurstemming in het FC Lienden kamp. Het 1-1 resultaat voelde onrechtvaardig en betekent duur puntenverlies voor de formatie van Hans Kraay jr.

In de opstelling van FC Lienden was voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats ingeruimd voor Eik van Eem die na een operatie aan het begin van het seizoen nog geruime tijd bleef sukkelen. Van Eem begon in de spits, op rechts geflankeerd door Milad Intezar, op links door Abderrahim Loukili. Wouter de Vogel was op de nummer 10 positie geposteerd. Geen Jordie van der Laan en op de bank wel o.a. Mark Fennebeumer en Mo Ajiach.

Bij FC Twente stond de 20-jarige Joel Drommel op doel die zich tijdens deze wedstrijd nadrukkelijk zou onderscheiden.

Bij aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter herinnering aan de slachtoffers van de vliegramp in Colombia met in het vliegtuig de voetbalploeg van het Braziliaanse Chapecoense.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Cantineau liet FC Lienden haar bedoelingen blijken. Er werd fel gestart en de ploeg wilde snel de leiding in de wedstrijd pakken. De thuisclub was duidelijk de betere ploeg, had het initiatief en kreeg de nodige mogelijkheden. Vooral via Erik van Eem, Wouter de Vogel en clubtopscorer Abderrahim Loukili waren er kansen. Uit cornerballen, na vrije trappen, via kopballen, middels schoten. Zelfs opgelegde kansen werden niet benut en de achilleshiel van dit seizoen werd weer eens bloot gelegd. Het ontbreekt de Liendense ploeg aan scorend vermogen. In de eerste fase van de competitie scoorde Abderrahim Loukili nog met regelmaat maar de laatste 5 wedstrijden staat de grillige, talentvolle vleugelspeler ook droog. Bovendien trof FC Lienden het deze wedstrijd niet dat Twente doelman Joel Drommel een uitstekende sluitpost bleek te zijn en de nodige keren treffers wist te voorkomen. In de eerste helft wist de jonge goalie het doel schoon te houden. De tegenstander, onder leiding van de trainers Paul Bosvelt en Sander Boschker, werd in de eerste helft slechts een keer gevaarlijk. In de 35e minuut kreeg Tim Holscher een goede kans na een uitbraak maar FC Lienden doelman Jan Schimmel pareerde het schot.

Na rust ging FC Lienden op dezelfde voet verder. De ploeg overheerste en het wachten bleef op de openingstreffer. De uitblinkende Joel Drommel bleek opnieuw nauwelijks passeerbaar. Zo was er in de 50e minuut een prachtige redding op een schot van Loukili. In de 67e minuut kwam FC Lienden dan eindelijk meer dan verdiend op voorsprong. Hiervoor was wel, typerend genoeg, linkerverdediger Guido van Rijn nodig. Diens prima voorzet na goed doorzetten werd ingeschoten door Loukili die zijn inzet door doelman Drommel zag gepareerd. De rebound werd vervolgens door de attente Guido van Rijn zelf in de korte hoek binnen geschoten. De ban was eindelijk gebroken. FC Lienden verzuimde daarna de wedstrijd definitief op slot te gooien. Toch leek de winst binnen gezien de machteloosheid van de belofteploeg van FC Twente en het krachtsverschil tussen beide teams. Uit het niets zou in blessuretijd alsnog de mokerslag komen. Voor de tweede keer dit seizoen wordt in blessuretijd een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. Na eerder bij Jong Sparta verrast te zijn is het nu Jong FC Twente dat hiervoor zorgt. In de 92e minuut mag FC Twente nog een vrije schop nemen. De door Vincent Schmidt genomen bal wordt niet goed beoordeeld en het is raak. Alsnog 1-1, tot ongeloof van alles en iedereen wat FC Lienden is en een onverwachte Sinterklaas surprise in de vorm van een punt voor Jong FC Twente.

Door dit teleurstellende resultaat komen de nacompetitieplaatsen wel erg nabij. Veel tijd om deze domper te verwerken is er niet. De focus zal nu volledig moeten zijn op de eerstvolgende competitiewedstrijd. In Werkendam wacht zaterdag Kozakken Boys. Deze ploeg blameerde zich met een 5-2 nederlaag bij UNA en zal ongetwijfeld voor eigen publiek deze misstap willen recht zetten.