Opstelling Lienden 1 (zon)

Foto's:  voetbal-shoot.nl
            Joop Kappert
            Fotografie & Zeau

Eindelijk viel het kwartje eens de goede kant op. Dit keer lukte het FC Lienden om in de extra tijd drie punten te pakken tegen het om de bovenste plaatsen strijdende Kozakken Boys. Met deze belangrijke winst spoelde de ploeg van Hans Kraay jr. de kater en mentale tik van vorige week weg toen in blessuretijd de gelijkmaker van Jong Twente moest worden geïncasseerd. Bovendien dateerde de laatste overwinning van 8 oktober en was de winst extra belangrijk. Op de ranglijst steeg de ploeg van de 12e naar de 10e plek na deze nipte 2-3 overwinning. De winnende treffer viel in blessuretijd uit een strafschop benut door Abderrahim Loukili.

Kozakken Boys – FC Lienden was een wedstrijd tussen twee ploegen die beiden afgelopen week het nodige te verwerken hadden. Kozakken Boys blameerde zich in de Brabantse derby bij UNA met een forse nederlaag en FC Lienden zag een zekere overwinning tegen hekkensluiter Jong FC Twente in blessuretijd door eigen toedoen uit handen glippen. Bovendien was het een wedstrijd tussen twee trainers, Danny Buijs en Hans Kraay jr., die beiden dit jaar hun trainersdiploma behaalden waardoor deze oud-profvoetballers nu daadwerkelijk het trainersvak mogen uitoefenen. Voor de camera van FOX Sports overhandigde Danny Buijs voor de wedstrijd opvallend genoeg het officiële trainersdiploma aan de FC Lienden oefenmeester. Zie http://crazyvoetbal.nl/2016/12/10/hansie-hansie-heeft-eindelijk-trainersdiploma/

Een gemotiveerd FC Lienden begon goed aan de wedstrijd op sportpark De Zwaaier. Erik van Eem startte wederom in de basis, net als Mo Bendadi, Wouter de Vogel en Milad Inzaghi.  Naast de langdurig uitgeschakelde Erik de Kruijk ontbraken de geblesseerden Jordie van der Laan en Arjan Goorman in de selectie. Kozakken Boys speelde vooral de eerste helft slordig en de betere mogelijkheden waren voor de ploeg van Hans Kraay jr. FC Lienden wist dat Kozakken Boys in verdedigend opzicht kwetsbaar is en koos voor een opportunistische spelwijze. Een onderschepte breedtebal leverde in de 10e minuut de eerste goede mogelijkheid op voor FC Lienden. Spits Abderrahim Loukili miste de ontstane levensgrote kans. Ook Milad Intezar verscheen in kansrijke positie voor het doel van Kozakken Boys goalie Jesper Hogedoorn maar zijn schot ging voor langs. In de 28e minuut kwam FC Lienden op voorsprong. Verdediger Leon Broekhof nam snel een vrije trap waarop Wouter de Vogel attent reageerde. In kansrijke positie verschalkte De Vogel vervolgens Kozakkendoelman Hogedoorn met een bekeken lobje. De thuisclub was in de eerste helft eigenlijk alleen gevaarlijk via oud Graafschap speler Berry Powel. Zo verscheen de voormalig profspeler na slordig balverlies aan FC Lienden zijde alleen voor doelman Jan Schimmel die de ingeschoten bal bekwaam wist te keren. Met een niet onverdiende 0-1 voorsprong voor FC Lienden gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft kwam Kozakken Boys sterk uit de kleedkamer en binnen een kwartier was de achterstand ongedaan gemaakt. Met twee goals deed Berry Powel van zich spreken. Eerst kreeg doelman Schimmel een ingeschoten bal niet vast waarna Berry Powel uit de rebound raak schoot. De thuisclub bleef de druk op de ketel houden en het was opnieuw Powel die nu met een kopbal uit een vrije trap fraai scoorde en de thuisclub aan de leiding bracht. FC Lienden gaf zich niet gewonnen, trainer Kraay jr. dirigeerde zijn manschappen naar voren en de Betuwse formatie wist zich terug in de wedstrijd te knokken. Het was Mo Bendadi die in de 64e minuut met een bekeken schot in de hoek voor 2-2 zorgde en de ploeg beloonde. De wedstrijd leek uiteindelijk in 2-2 te eindigen en opnieuw een gelijkspel voor FC Lienden wachtte. In blessuretijd viel dan toch de uiteindelijke beslissing. FC Lienden wist via een goede aanvalsopzet nog een keer uit te breken. Guido van Rijn stuurde invaller Mo Ajiach de ruimte in die vervolgens in het strafschopgebied slim zijn tegenstander uitlokte. Inderdaad beging aanvoerder Wesley Pollemans van Kozakken Boys een domme overtreding en scheidsrechter Puts restte niets anders dan de bal op de stip te leggen. Niet aanvoerder Mike Vreekamp maar topscorer Abdrerahim Loukili ontfermde zich over de toegekende strafschop. De topscorer bleef ijskoud, stuurde de doelman de verkeerde kant op en bracht de 2-3 op het scorebord. Vrijwel onmiddellijk daarna klonk laatste fluitsignaal en grote ontlading bij alles en iedereen wat FC Lienden was. Een welkome, zwaar bevochten en niet onverdiende 2-3 overwinning, een resultaat dat de ploeg en de club hard nodig hadden. Met deze driepunter keert de ploeg terug in de middenmoot, een positie waar FC Lienden graag aan het einde van de rit eindigt. De afstand naar de onderste regionen is echter nog wel gering. Alle onderste ploegen pakken steeds regelmatiger punten. Nu was er (opnieuw) winst voor HHC Hardenberg, klopte Jong Sparta verrassend GVVV pakte ook Jong FC Twente opnieuw een punt. FC Lienden moet voor de winterstop nog één keer aan de bak om met een goed gevoel de feestdagen in te gaan. Dat kan door a.s. zondag op Papendal tegen Jong Vitesse opnieuw een goed resultaat neer te zetten.