18 december 2016 14:00

Vries, J.J.M.

Opstelling Lienden 1 (zon)

Meer foto's:  Joop Kappert

In de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar is het een verzwakt FC Lienden niet gelukt kostbare punten te behalen tegen een versterkt Jong Vitesse. Op Papendal wonnen de beloften van Vitesse met 2-1 na een 1-0 ruststand. Een hoofdrol in deze wedstrijd was weggelegd voor Scheidsrechter De Vries en FC Lienden aanvaller Abderrahim Loukili. Een glaszuivere overtreding in de 14e minuut op Abderrahim Loukili in het strafschopgebied werd door de arbiter weggewuifd. En clubtopscorer Loukili liep in de eerste helft tegen twee gele kaarten op en kon met rood vertrekken. Hierdoor moest FC Lienden het grootste deel van de wedstrijd met 10 man spelen.

Jong Vitesse – FC Lienden was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. In deze laatste wedstrijd voor de winterstop konden beide ploegen nog wel punten gebruiken. Te meer omdat in de zaterdag gespeelde wedstrijden ploegen als Spakenburg en Kon. HFC al winst hadden geboekt en HHC Hardenberg met het gelijke spel bij G.V.V.V. opnieuw een puntje bijeen had gesprokkeld.

Jong Vitesse startte op Sportcentrum Papendal in een sterke formatie. Zo was Mo Osman zaterdagavond nog invaller tijdens de wedstrijd Feyenoord – Vitesse en zaten doelman Jeroen Houwen en de spelers Julian Lelieveld, Lassana Faye, Arshak Koryan en het talent Mitchell van Bergen zaterdagavond in De Kuip op de spelersbank bij Vitesse om vervolgens een dag later met Jong Vitesse aan te treden tegen FC Lienden. Talentvolle spelers die in het Vitesse van coach Henk Fräser al de kans kregen om zich te bewijzen en nu mochten aantreden in de formatie van trainer John Lammers.

Trainer Hans Kraay jr. daarentegen was genoodzaakt in de opstelling van FC Lienden twee wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijd (uit bij Kozakken Boys) door te voeren. Beide vleugelverdedigers (Guido van Rijn en Jermo Wilsterman) waren wegens ziekte niet beschikbaar. Op de linksachter positie begon nu Bjorn Cuperus als vervanger voor Guido van Rijn. Het was de eerste basisplaats deze competitie voor de 24 jarige verdediger die dit seizoen overkwam van het Opheusdense DFS. Milad Intezar zakte terug naar de rechts achterpositie en Mo Ajiach startte in de basis als rechterspits. Arjan Goorman en Jordie van der Laan waren weer beschikbaar en begonnen op de bank.

Het was Jong Vitesse dat sterk uit de startblokken kwam en binnen 5 minuten een voorsprong nam. De 17 jarig Mitchell van Bergen kreeg alle ruimte om uit te halen en schoot vervolgens vanaf 25 meter de bal fraai binnen. Buiten het penaltymoment met Abderrahim Loukili had FC Lienden in de eerste helft via Wouter de Vogel een scoringsmogelijkheid.

In de tweede helft wist FC Lienden in de 52e minuut nog wel langszij te komen via een fraai met het hoofd gescoord doelpunt van invaller Mark Fennebeumer. De ondertalsituatie zou de Betuwse ploeg uiteindelijk toch opbreken. In de 72e minuut was het Kai Koreniuk die de winnende treffer voor de Arnhemse ploeg wist te scoren en de eindstand op 2-1 bepaalde. Jong Vitesse nam hiermee revanche voor de nederlaag aan het begin van de competitie toen in Lienden met dezelfde cijfers werd verloren.

Een zure nederlaag voor FC Lienden dat het goede resultaat van de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys geen vervolg kon geven. Bovendien zag het Jong Sparta verrassend uit bij koploper Jong AZ winnen. Na deze 18e competitieronde is de ploeg terug gevallen naar de 13e plek, een plaats net boven de degradatiezone. Het verschil met de nacompetitieplaatsen is gering en dus zal de ploeg de 2e helft van de competitie aan de bak moeten. De nu aangebroken winterstop geeft de ploeg de tijd en gelegenheid zich hierop voor te bereiden.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdagmiddag 14 januari (om 14.30 uur) als Kon. HFC op bezoek komt op sportpark De Abdijhof.