Accommodatie

Onbekend

Opstelling

meer foto's:  Joop Kappert

Tegen Jong Sparta heeft FC Lienden een klinkende en verdiende 3-0 overwinning behaald. Man van de wedstrijd was Danny van den Meiracker met twee knappe doelpunten. Het derde doelpunt kwam van Abderrahim Loukili die zijn 12ecompetitiedoelpunt scoorde en zodoende mede terug is aan de leiding van het topscorers klassement van de Tweede divisie. Met deze mooie zege doet de ploeg van trainer Hans Kraay jr. goede zaken op de ranglijst en het linkerrijtje komt weer in zicht.

Op een winderig sportpark de Abdijhof begon FC Lienden, dat startte in dezelfde basisformatie als in de vorige wedstrijd tegen vv Barendrecht, voortvarend aan deze sportieve wedstrijd. Onmiddellijk werd de aanval gezocht en in de eerste minuut verscheen Abderrahim Loukili, gelanceerd door de zijn thuisdebuut makende Kars Vierwind, al in kansrijke schietpositie voor de Jong Sparta goalie. Even later was Loukili opnieuw gevaarlijk met een schot dat door de 19 jarige Sparta doelman Michael Fabrie slechts met de vuisten gekeerd kon worden. Na een kwartier spelen mocht FC Lienden na een overtreding op Danny van den Meiracker een vrije bal nemen in kansrijke positie. De prima door Mo Bendadi ingeschoten bal werd door de Sparta keeper ternauwernood tot corner verwerkt. Uit de door Bendadi genomen hoekschop was het vervolgens Danny van den Meiracker die boven alles en iedereen uittorende en de bal onhoudbaar in de Sparta doel kopte. Een belangrijke treffer voor de thuisclub dat hiermee terecht de leiding nam. Voor de hardwerkende Danny van den Meiracker was dit zijn eerste competitiedoelpunt in het FC Lienden shirt.

Tegenover de nodige kansen van FC Lienden stond een enkele mogelijkheid voor de jonge Rotterdamse ploeg. Het eerste gevaar kwam eerst in de 21e minuut toen Cyril Chevreuil kort wegdraaide en net naast schoot. De Betuwse formatie bleef de bovenliggende partij in deze door scheidsrechter Koekoek goed en rustig geleide wedstrijd en het viel de ploeg aan te rekenen dat in de eerste helft niet ruimer afstand werd genomen van de belofteploeg van Sparta. Vooral via Loukili waren er de nodige mogelijkheden maar de grillige aanvaller maakte niet altijd de juiste keuzes. In de 36e minuut zag Danny van den Meiracker zijn schot uit goede positie een prooi worden voor de Sparta doelman. Het meest gevaarlijke moment van Jong Sparta in de eerste helft was vlak voor rust toen Lovette Felicia doelman Jan Schimmel in de korte hoek probeerde te verrassen. De FC Lienden goalie was echter op zijn hoede en bleef de situatie meester.

Het deze wedstrijd teleurstellende Jong Sparta  begon de tweede helft met de 17 jarige Jaimy Brute in de ploeg voor Lovette Felicia. De thuisclub bleef heer en meester. Er werd lustig op los gecombineerd en de nodige mogelijkheden deden zich weer voor. Een eerste kans was er al vrij snel na rust voor Abderrahim Loukili die een verdwaalde bal in kansrijke positie net naast en over schoot. Doelman Jan Schimmel moest eigenlijk maar één keer echt in actie komen in de tweede helft en dat was na een snelle Sparta uitval. In de 58e minuut viel uiteindelijk de bevrijdende tweede Liendense treffer. Een prachtige lange bal van de sterk spelende Leon Broekhof bracht Danny van den Meiracker in prima positie en met een hard en zuiver schot haalde de spits de trekker over. Hiermee zijn 2e doelpunt voor FC Lienden scorend en zijn 9e in de tweede divisie dit seizoen. FC Lienden speelde een gewonnen wedstrijd en de vraag was hoe hoog de score zou gaan uitvallen. In de 67e minuut zag de goed spelende rechtsachter Jermo Wilsterman na een rush zijn schot, dat beter lot had verdiend, op de kruising uiteen spatten. Een minuut later was het wel raak. Na een fraaie aanval gaf Frank Wiafe vanaf de zijkant een prachtige assist die door Abderrahim Loukili van dichtbij genadeloos werd afgestraft. De wedstrijd was gespeeld. FC Lienden speelde de wedstrijd rustig uit en wilde achterin de nul houden. Hetgeen zou lukken want de eindstand op het scorebord bleef 3-0. Een goed resultaat waarvoor de Liendense ploeg een compliment verdient. Met deze overwinning is de ploeg naar de 10e plaats op de ranglijst gestegen en met 7 punten uit de 4 na de winterstop gespeelde wedstrijden kan met vertrouwen het vervolg van de competitie tegemoet gezien worden. De volgende wedstrijd is zondag a.s. als in Amsterdam aangetreden wordt tegen het sterke A.F.C.

Op deze foto van Rias Immink is de burgemeester (met hoed) te zien met voorzitter Dick van Ommeren. Dat de burgemeester fraaie Liendense doelpunten heeft gezien blijkt uit