Mannen Zondag 1, 2e divisie AV

18 februari 2017 14:30

Veekamp, S.

Opstelling Lienden 1 (zon)

Het is FC Lienden niet gelukt om voor de tweede keer dit seizoen drie punten te pakken van bvv Barendrecht. Op sportpark de Bongerd in Barendrecht eindigde de wedstrijd tussen Barendrecht en Lienden in een 2-2 gelijkspel na een uitslag van 2-0 in  voordeel van FC Lienden in de eerder in het seizoen in Lienden gespeelde wedstrijd. Met dit 7e gelijke spel van dit seizoen en het behaalde punt mag de ploeg van trainer Hans Kraay jr. zich de meest gelukkige noemen.

In de basisopstelling van FC Lienden was op het middenveld een plaats ingeruimd voor de laatste tussentijdse aanwinst Kars Vierwind die hiermee zijn debuut maakte in de Liendense formatie. Ook de andere winterse versterkingen Frank Wiafe en de onopvallend spelende Danny van den Meiracker begonnen in de basis. In Barendrecht nam FC Lienden twee keer in de wedstrijd, die een 1-1 ruststand kende, de leiding. Na wat scoringsmogelijkheden aan beide kanten was het in de 11e minuut Mo Bendadi die op randje buitenspel Abderrahim Loukili lanceerde. Alleen voor Barendrecht doelman Marc van Splunter wist de FC Lienden topscorer wel raad met deze kans die met een boogbal zijn 11e seizoenstreffer scoorde en FC Lienden aan de leiding hielp. In de 23e minuut kwam de thuisclub verdiend langszij. Danny Monster kreeg alle vrijheid om op te komen en verschalkte vervolgens op fraaie wijze de voor zijn doel staande doelman Jan Schimmel. In de eerste helft had de Barendrechtse ploeg het betere van het spel en naarmate de eerste helft vorderde had de thuisclub het initiatief tegen een onsamenhangend en tamelijk inspiratieloos spelende Betuwse formatie. De Liendenaren verloren onnodig veel duels en door de ruimte die geboden werd kreeg Barendrecht de nodige mogelijkheden.

Vroeg in de tweede helft kwam FC Lienden opnieuw aan de leiding in de onder fraaie weersomstandigheden gespeelde wedstrijd. Na eerst goed weggekomen te zijn na geklungel in de Liendense defensie kreeg FC Lienden een vrije bal in kansrijke positie. De prima door Kars Vierwind genomen vrije trap caramboleerde via het hoofd van een Barendrecht speler tegen de onderkant van de lat waarna de bal net achter de doellijn de grond raakte. De juist opgestelde assistent-scheidsrechter constateerde dat de bal de doellijn was gepasseerd en terecht werd de treffer toegekend. Naarmate de tweede helft vorderde drong de thuisclub aan om de gelijkmaker te forceren. In de 60e minuut viel dan ook terecht de 2-2 na een doelpunt van Daniel Esajas die de geboden ruimte goed benutte en fraai met een goede uithaal doelman Jan Schimmel kansloos passeerde. In het resteerde deel van de wedstrijd bleven de betere kansen voor de thuisclub en goalie Jan Schimmel moest enige malen handelend optreden. Het belangrijkste wapenfeit aan Liendense kant was nog een net buiten het strafschopgebied toegekende vrije bal die door Frank Wiafe goed werd genomen. De Barendrecht doelman wist de bal kundig tot hoekschop te verwerken. Met de 2-2 eindstand en het behaalde punt mag de Liendense ploeg meer dan tevreden zijn. De moeizame wedstrijd leverde uiteindelijk een belangrijk punt op. De ploeg presteerde onder haar niveau en werd op meerdere fronten afgetroefd. Wil de ploeg afstand nemen van de onderste regionen dan zal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Dat kan aanstaande zaterdag om 15.00 uur al als Jong Sparta op bezoek komt.