FC Lienden boekt belangrijke 1-3 winst bij AFC

Mannen Zondag 1, 2e divisie AV

5 maart 2017 14:30

Kooij, J.

Opstelling Lienden 1 (zon)

FC Lienden behaalde op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam een regelmatige 1-3 overwinning op A.F.C. Bij rust was de stand 1-1. Na de overwinning van vorige week op Jong Sparta opnieuw succes voor de ploeg van Hans Kraay jr. dat na de winterstop 10 punten haalt uit 5 wedstrijden. Met deze goede reeks is de Betuwse formatie in het linkerrijtje beland.

FC Lienden begon de wedstrijd tegen de aan een mindere reeks bezig zijnde Amsterdamse ploeg A.F.C. in dezelfde basisopstelling als afgelopen zaterdag in de laatste thuiswedstrijd. De eerste helft was redelijk gelijk opgaand. Het eerste wapenfeit kwam van Mo Bendadi die goed doorging en  wat uiteindelijk een eerste mogelijkheid voor Abderrahim Loukili opleverde. Het was FC Lienden dat in de 22e minuut de leiding nam door een doelpunt van Mo Bendadi. Een schot van Frank Wiafe werd door de AFC doelman met moeite gepareerd. Na wat geklungel in de Amsterdamse verdediging kwam de bal vervolgens bij Danny van den Meiracker die Mo Bendadi in stelling wist te brengen. Met een geplaatste bal schoot Bendadi attent raak. In de 26e club kwam de thuisclub langszij. Doelman Jan Schimmel greep niet goed in waarna de bal volgens de scheidsrechter uiteindelijk tegen de hand van Tom van der Neut zou belanden en een strafschop werd toegekend. Daan Sutorius wist met dit buitenkansje wel raak en benutte beheerst de toegekende elfmeterbal. In de eerste helft moest FC Lienden goalie Jan Schimmel nog een prima redding verrichten op een pegel van A.F.C. zijde maar de 1-1 ruststand gaf de verhoudingen juist weer. Na eerste gevaar van de zijde van de thuisclub in de tweede helft was het FC Lienden dat de wedstrijd naar zich toe trok. Eerst probeerde Loukili op handige wijze invaller Mo Ajiach te lanceren. De A.F.C. doelman kwam op tijd uit zijn doel om erger te voorkomen. In de 60e minuut kwam FC Lienden na een goede aanvalsopzet opnieuw aan de leiding. Loukili bracht de bal bij Wiafe die het overzicht behield en prima Danny van den Meiracker op maat bediende. De FC Lienden spits kopte de bal binnen en bracht de 1-2 stand op het scorebord. Nadat Van den Meiracker met een schot nog een keer gevaarlijk was gooide Abderrahim Loukili in de 72e minuut de wedstrijd op slot. Alleen voor de A.F.C. doelman liet Loukili de doelman op fraaie wijze kansloos en de beslissende 1-3 voorsprong was een feit. De thuisclub van trainer Ton du Chatinier liep vervolgens achter de feiten aan. De wedstrijd was gespeeld, FC Lienden behaalde een verdiende en goede overwinning en trainer Hans Kraay jr. wist voor het eerst, na 7 wedstrijden, met drie winstpunten bij A.F.C. te vertrekken.

De belangrijke zege op A.F.C. is goed voor het zelfvertrouwen en natuurlijk voor de stand op de ranglijst. Zeker ook gezien de andere resultaten in het rechterrijtje. Met uitzondering van de beloftenteams behaalden alle ploegen in de onderste regionen minimaal een punt in deze speelronde. De 9e plek van de Liendense formatie is een mooi vertrekpunt om verder te kijken. De afstand tot de nacompetitieplaatsen is echter met 4 punten nog wel steeds gering. De komende thuiswedstrijd wordt daarom opnieuw een belangrijke confrontatie. Zaterdag aanstaande om 18.00 uur wordt thuis tegen U.N.A. gespeeld. De Veldhovense ploeg staat op een 12e plek met 2 punten minder dan FC Lienden.

Opstelling: Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Tom van der Neut, Leon Broekhof, Guido van Rijn, Mike Vreekamp (Mo Ajiach), Frank Wiafe, Kars Vierwind, Mo Bendadi (Arjan Goorman), Danny van den Meiracker, Abderrahim Loukili.