Moeizame en belangrijke 2-1 winst voor FC Lienden

Mannen Zondag 1, 2e divisie AV

11 maart 2017 18:00

Serik, D.

Opstelling

FC Lienden heeft de goede reeks uitslagen van de laatste weken in de thuiswedstrijd tegen U.N.A. kunnen doorzetten. Iets waar het halverwege de wedstrijd met een 0-1 achterstand tegen een stug en fanatiek spelend U.N.A. niet naar uit zag. Doordat de gasten uit Veldhoven verzuimden in de eerste helft verder afstand te nemen kon, een de tweede helft herboren, FC Lienden terug in de wedstrijd komen. Met de winnende treffer in de slotfase kreeg FC Lienden meer dan het op basis van deze wedstrijd verdiende. Binnen het blauwwitte kamp op sportpark de Abdijhof maalde daar niemand om. Drie belangrijke punten waren binnen en de ploeg heeft het linkerrijtje bereikt.

Trainer Hans Kraay jr. begon met dezelfde basiself als afgelopen zondag tegen A.F.C. Het was een fel en gemotiveerd U.N.A. dat vanaf het begin de wedstrijd in handen nam en direct de eerste kansen kreeg. De Liendense formatie begon te slapjes aan de wedstrijd en speelde de eerste helft apathisch en slordig. De ploeg had geen antwoord op de passie en strijdwijze die de gasten onder leiding van trainer Mark Schenning lieten zien. In de 3e minuut kreeg U.N.A. via Mart van de Gevel al een opgelegde kans. De aanvaller schrok blijkbaar zo van deze mogelijkheid dat de bal voor een praktisch verlaten doel naast geprikt werd. In de 14e minuut was het wel raak. De voorzet van Benjamin van Wanrooy, waarop de Liendense verdediging mistastte, kon  simpel binnen getikt worden door de in de winterstop van Achilles ’29 bij U.N.A. teruggekeerde Brian Boogers. Een terechte voorsprong voor de Veldhovense ploeg die heer en meester was en het ondermaats spelende FC Lienden niet in hun spel liet komen. Daarnaast ging heel FC Lienden, zowel binnen als buiten de lijnen, zich meer en meer irriteren aan het fluitgedrag van arbiter Serik die alles af floot en terloops met kaarten ging strooien. Hierdoor kwam de wedstrijd niet echt los en was het verre van hoogstaand. U.N.A. bleef de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en verzuimde uit te lopen naar een ruimere voorsprong. FC Lienden bracht in aanvallend opzicht nauwelijks iets en de enige wapenfeiten waren een gemiste rebound van Abderrahim Loukili en een kopbal die doel miste van Danny van den Meiracker.

De ruststand brak aan met een 0-1 voorsprong voor de gasten die in de negen eerdere confrontaties met FC Lienden nog nimmer wisten te winnen. De 0-1 tussenstand was een magere afspiegeling van de verhoudingen en dat het slechts 0-1 was zou U.N.A. in de tweede helft dan ook opbreken.

In de tweede helft stond er een herboren en met passie en felheid spelende FC Lienden ploeg in het veld. De trots van de Betuwe nam gelijk het initiatief en het was duidelijk dat er in de rust het nodige gezegd en geconstateerd was. In de tweede helft bleef scheidsrechter Serik de hoofdrol opeisen. Zo constateerde op een gegeven moment de leidsman een handsbal aan U.N.A. zijde in het eigen strafschopgebied. Gedecideerd wees de arbiter naar de elfmeterstip. Na enig geprotesteer werd de beslissing terug gedraaid en resteerde een cornerbal voor FC Lienden. Geheel verdiend viel in de 57e minuut de gelijkmaker waarbij de thuisploeg wel in het zadel werd geholpen door U.N.A. doelman Petar Stoskovic. De goalie ging met een verkeerde pass in de fout waardoor FC Lienden in overtal situatie kwam. Via de in de eerste helft voor Kars Vierwind in het veld gekomen Wouter de Vogel werd Danny van den Meiracker bereikt die Abderrahim Loukili in stelling bracht. De topscorer in de tweede divisie wist met de situatie wel raad en bracht de 1-1 op het scorebord. FC Lienden behield het overwicht maar ook U.N.A. kende in het laatste deel van de wedstrijd wat oprispingen. Zo zag Nick Tielemans zijn inzet door aanvoerder Mike Vreekamp voor de doellijn weggehaald. In de 86e minuut viel de winnende treffer van een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Mo Bendadi nam een cornerbal op maat voor spits Danny van den Meiracker. De kopsterke aanvaller torende boven alles en iedereen uit en genadeloos werd de bal onhoudbaar in het U.N.A. doel gekopt. Met uitzinnige vreugde in het FC Lienden kamp als gevolg. In de slotfase probeerde U.N.A. nog tevergeefs een puntje uit het vuur te slepen. Verder dan een schot van invaller Willem Tieben op de vuisten van FC Lienden doelman Jan Schimmel kwamen de gasten niet. Drie belangrijke punten waren een feit. Geen geweldige wedstrijd van de zijde van de thuisclub maar uiteindelijk was er wel een winstpartij na een matig gespeelde wedstrijd. Het resultaat telt op dit moment in de tweede divisie gezien de spanning in het rechterrijtje en trainer Hans Kraay jr. besefte terdege dat het op basis van de eerste helft zo maar heel anders had kunnen lopen. ‘Als U.N.A. bij rust met 0-3 leidt dan is de wedstrijd gespeeld, maar dit was niet het geval. Daarom kan ik de ploeg een groot compliment maken voor de tweede helft’, stelde de trainer na afloop realistisch.

Zaterdag wacht FC Lienden de uitwedstrijd tegen Katwijk. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark De Krom in de Zuid-Hollandse kustplaats.