Mannen Zondag 1, 2e divisie AV

1 april 2017 14:30

Elzen, F.M.L. van den

Opstelling Lienden 1 (zon)

De tweede confrontatie deze competitie in de Tweede divisie tussen FC Lienden en Excelsior M. is opnieuw in een gelijkspel geëindigd. Na het 1-1 gelijkspel in Lienden kende de wedstrijd op sportpark Dijkpolder in Maassluis nu een eindstand van 2-2. Bij rust was de stand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg die uiteindelijk opnieuw thuis niet tot winst zou komen. Voor FC Lienden behoorde winst in Maassluis wel degelijk tot de mogelijkheden maar uiteindelijk moest met 1 punt genoegen genomen worden. Een resultaat waarmee beide ploegen kunnen leven.  Voor de Liendense ploeg betekent dit na de 1-1 remise tegen HHC Hardenberg het 2e gelijke spel op rij. De Betuwnaren blijven hierdoor in het bovenste gedeelte van het rechterrijtje op nog steeds een overbrugbare afstand tot de nacompetitieplaatsen

Onder ideaal voetbalweer kwam FC Lienden, met in de basis Kars Vierwind voor Erik van Eem en de van 2 interlands met Afghanistan teruggekeerde Milad Intezar voor de geschorste Jermo Wilsterman, in Maassluis goed uit de startblokken. Het eerste wapenfeit speelde zich binnen 3 minuten af met een levensgrote kans voor spits Danny van den Meiracker. In de 10e minuut stichtte een vrije bal van Mo Bendadi gevaar in de achterhoede van Excelsior M. maar er werd niet attent genoeg gereageerd. Een vrije bal in kansrijke positie werd in de 16e minuut door Mo Bendadi matig genomen en verdween naast het doel van Excelsior M. doelman Jean-Paul van Leeuwen.
In de 20e minuut nam FC Lienden terecht de leiding na een prima aanval. Een goede pass van Kars Vierwind bereikte Abderrahim Loukili die vervolgens op maat Danny van den Meiracker bediende. De spits in Liendense dienst rondde goed af en tekende voor de 0-1. Nog geen 3 minuten later had FC Lienden de voorsprong op 0-2 moeten bepalen. Van den Meiracker zette Loukili alleen voor de Excelsior M. doelman maar de grillige aanvaller verzilverde deze buitenkans niet en schoot voor langs. De ploeg van Hans Kraay jr. had het beste van het spel en controleerde de wedstrijd. In slechts 2 minuten tijd zou de wedstrijd echter uit het niets volledig kantelen. Iets wat de Liendense ploeg totaal zichzelf kan verwijten. In de 26e minuut kwam de thuisclub langszij na een treffer gescoord door verdediger Daan Smith uit een cornerbal. Zoals vaker dit seizoen werd er in verdedigend opzicht slecht geanticipeerd op dode spelmomenten. Dit keer verzuimde doelman Jan Schimmel in te grijpen en de rest stond erbij en keek ernaar.

Een minuut later was het opnieuw raak, nu door Jeremy Moreno, waardoor Excelsior M. wel heel gemakkelijk een achterstand in een 2-1 voorsprong mocht ombuigen. FC Lienden geconfronteerd met een onnodige achterstand liep hierdoor achter de feiten aan. Voor rust was de ploeg niet meer in staat om iets terug te doen en de thuisclub had zelfs vlak voor tijd nog een mogelijkheid op 3-1.

Na rust nam de thuisclub aanvankelijk het initiatief in een poging de wedstrijd op slot te gooien en om na lange tijd een thuiswedstrijd weer eens te winnen. Doelman Jan Schimmel moest een paar keer handelend optreden en echt gevaarlijk werd het niet. Geleidelijk aan trok FC Lienden het initiatief naar zich toe en de jacht op de gelijkmaker werd geopend. Tot veel kansrijke scoringsmogelijkheden kwam de ploeg in de aantrekkelijke tweede helft, waarin scheidsrechter Van den Elzen onnodig nadrukkelijker een rol ging opeisen, echter niet. Hans Kraay jr. bracht Wouter de Vogel voor Kars Vierwind en Mo Ajiach voor Abderrahim Loukili wat voor meer variatie zorgde in de Liendense aanvalsopzetten. In de 70e minuut viel de terechte gelijkmaker. Aan de basis van de tweede treffer stonden de beide invallers. Mo Ajiach zette vanaf de rechterkant voor en Wouter de Vogel was attent en schoot de 2-2 binnen. De thuisclub probeerde met lange ballen nog wat te forceren en FC Lienden wilde wel doordrukken om alsnog de 3 punten binnen te halen. Uiteindelijk legden beide ploegen zich neer bij de 2-2 gelijke stand en na een laatste vrije bal van FC Lienden die nog voor enig gevaar zou kunnen zorgen floot arbiter Van den Elzen af.

Mo Bendadi liep in deze wedstrijd tegen zijn 5e registratie op wat inhoudt dat de middenvelder de eerstvolgende wedstrijd, de Betuwse streekderby tussen FC Lienden en TEC, zal moeten toekijken. Een wedstrijd die er ook wat de stand betreft nog toe doet want in de onderste regionen is het nog lang niet beslist. Jong Twente versloeg in Hardenberg HHC maar voor de ploeg van trainer Paul Bosvelt, die na dit seizoen moet vertrekken, lijkt degradatie nauwelijks onafwendbaar. Voor het overige kan het nog verschillende kanten op. Anders is het bovenin. Jong AZ mag zich inmiddels de terechte kampioen noemen (waarmee proficiat) en zal komend seizoen in de Jupiler League uitkomen.