Foto's:  Goalphoto.nl

FC Lienden TV
Samenvatting FC Lienden - TEC
Persconferentie FC Lienden - TEC

De met spanning tegemoet geziene Betuwse derby tussen FC Lienden en TEC is in een nipte overwinning geëindigd voor de Tielenaren. Op een sfeervol en goed bezet sportpark De Abdijhof zette de ploeg uit Tiel de goede serie van de laatste wedstrijden voort. Het enige en beslissende doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Door deze 0-1 overwinning is TEC FC Lienden op de ranglijst gepasseerd. De Liendense ploeg valt na deze nederlaag terug naar de 11e plek op de ranglijst en ziet het gat met de nacompetitieplaatsen met nog 6 wedstrijden te spelen slinken tot 3 punten.

De stemming in de aanloop naar de wedstrijd was uitstekend. Onder prachtige weersomstandigheden was het al vroeg gezellig druk op het Liendense sportpark. Frans Duijts bracht voor de aftrap een lied ten gehore en de supporters lieten zich in de aanloop naar deze beladen derby gelden. Ook de opkomst van beide ploegen, met de nodige rook en confetti zorgde voor een mooie sfeer. De uitgeladen en vrolijke stemming in het Liendense kamp verdampte echter al snel. Nadat Frank Wiafe een goede scoringsmogelijkheid onbenut liet was het aan de andere kant gelijk raak. Balverlies aan Lienden zijde leidde tot een Tielse doorbraak en Josemar Makiavala bracht binnen 3 minuten de 0-1 op het scorebord. Een domper voor de ploeg van Hans Kraay jr. die aantrad zonder de geschorste Mo Bendadi. Erik van Eem was zijn vervanger. Jermo Wilsterman was terug na zijn schorsing waardoor Kars Vierwind op de bank begon. TEC had in de eerste helft het betere van het spel zonder tot veel kansen te komen. De wapenfeiten aan Liendense zijde beperkten zich tot een vrije bal van Abderrahim Loukili op de vuisten van TEC doelman Sebastiaan van der Sman en een schot van Arjan Goorman op de lat op slag van rust.

In de tweede helft bracht Hans Kraay jr. Mo Ajiach voor Erik van Eem en Kars Vierwind voor Frank Wiafe. De thuisclub wilde zich in het tweede deel van deze streekderby nadrukkelijker laten gelden. De betere mogelijkheden bleven echter voor de gasten uit Tiel maar het lukte niet om FC Lienden doelman Jan Schimmel nog eens te passeren. Aan de zijde van de thuisclub verdween een schot van Milad Intezar via een Tiels been naast het TEC doel en zag Arjan Goorman een kopbal gestopt. Abderrahim Loukili stuitte nog op de TEC doelman en een schot van Jermo Wilsterman kon ternauwernood door doelman Van der Sman tot corner getikt worden.
De pogingen van FC Lienden om langszij te komen hadden geen effect en de thuisclub bleef voor de tweede keer dit seizoen met lege handen staan tegen TEC. Bij de gasten uit Tiel was de vreugde na het laatste fluitsignaal groot. Voor de 4e keer op rij behaalde TEC een overwinning waardoor de ploeg bezig is aan een opmars op de ranglijst.

Voor FC Lienden breekt na deze nederlaag een belangrijk Paasweekend aan. Dan wacht een dubbelprogramma met een thuiswedstrijd tegen Kon . HFC op zaterdagmiddag om 15.00 uur en op Paasmaandag een uitwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout. Vooral de thuiswedstrijd tegen het met 1 punt minder op de 13e plek staande Kon. HFC wordt een cruciale ontmoeting voor de formatie van trainer Hans Kraay jr.