Herk, F.A. van

Opstelling Lienden 1 (zon)

Foto's:  voetbal-shoot.nl
             Moniek Arends

FC Lienden heeft het goede resultaat in de uitwedstrijd tegen VVSB (0-5 winst) geen vervolg kunnen geven. Na eerder al bij vv Katwijk met 4-0 ten onder te zijn gegaan werd nu in Groesbeek tegen De Treffers een forse 4-0 nederlaag geleden. De Treffers – FC Lienden was de enige zondagwedstrijd in de tweede divisie waardoor de dit seizoen wisselvallig presterende Liendense ploeg wist dat 4 van de 6 ploegen op de ranglijst onder FC Lienden minimaal een punt hadden behaald. Om het verschil met de degradatiezone niet kleiner te laten worden moest de ploeg van trainer Hans Kraay jr. zelf ook minimaal een punt behalen. Hierin slaagde de ploeg niet waardoor het gat met de degradatiezone slinkt naar 5 punten met nog 3 wedstrijdronden voor de boeg. Met rust was de stand op sportpark Zuid nog 0-0. In de tweede helft bepaalde de beste zondagploeg van de Tweede divisie eenvoudig de eindstand op 4-0.

FC Lienden startte in dezelfde basisopstelling als in de wedstrijd tegen VVSB. Hierdoor begonnen o.a. de van een schorsing teruggekeerde Guido van Rijn en de na een blessure weer beschikbare Frank Wiafe op de bank. Milad Intezar startte op de linksachter positie. Bij De Treffers stond topscorer Wesley Meeuwsen gewoon in de basis (!) ondanks een opgelegde schorsing van 6 wedstrijden. Door beroep aan te tekenen mocht de speler in actie komen. In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Voor beide ploegen waren er mogelijkheden om te scoren.  Kansen voor FC Lienden waren er vooral via vrije schoppen van Mo Bendadi en Danny van den Meiracker en een schot van Arjan Goorman dat over ging. Na rust liet de thuisclub zien dat het over een prima ploeg beschikt. Met goed spel werd de Betuwse formatie het nakijken gegeven en de thuisclub kon eenvoudig een voorsprong nemen. Na ruim een uur spelen stond er al een 3-0 stand op het scorebord. Grote man aan de zijde van de Groesbeekse club was Robert Mutzers die deze wedstrijd drie keer scoorde. De ploeg van Hans Kraay jr. kwam in de tweede helft nauwelijks in het spel voor. De enige wapenfeiten waren een schot van Frank Wiafe die in vrij staande positie over schoot, een schot van Mo Bendadi op de paal en een inzet van invaller Lars Willemse dat gekeerd werd door De Treffers doelman Niels Kornelis.

Abderrahim Loukili, die ruim een half uur voor het einde werd vervangen door Frank Wiafe, kreeg in deze wedstrijd zijn 5e gele kaart waardoor de aanvaller de eerstvolgende wedstrijd moet toekijken.

Na deze nederlaag blijft FC Lienden op de 12e plek staan. Het verschil met de nr. 15 is maar 5 punten met daarbij de wetenschap dat ook de komende speelronde ploegen onderin weer punten gaan pakken. Dit terwijl FC Lienden zelf kampioen Jong AZ op bezoek krijgt. Een voor de tweede divisie te sterke ploeg die dit seizoen nauwelijks een steek laat vallen en een wedstrijd waarin er normaal gesproken weinig eer te behalen valt voor de Liendense ploeg. In ieder geval is het zaak om beste doelsaldo van de ploegen in de onderste regionen te verdedigen.

De wedstrijd FC Lienden – Jong AZ wordt a.s. zaterdag om half vier gespeeld.