Mannen Zondag 1, 2e divisie AV

6 mei 2017 18:00

Brito Roque, S. de

Opstelling Lienden 1 (zon)

Na de belangrijke 1-0 winst vorige week tegen kampioen Jong AZ deed FC Lienden tegen het al gedegradeerde Jong FC Twente wat het doen moest. Op het fraaie trainingscomplex in Hengelo werden de beloften van FC Twente met 0-1 verslagen met een doelpunt van spits en goaltjesdief Danny van den Meiracker. Na deze zege is de ploeg van trainer Hans Kraay jr. terug te vinden op een verdienstelijke 9e plek, en is FC Lienden dus terug in het linkerrijtje.

Met Erik van Eem voor de geblesseerde Mike Vreekamp startte FC Lienden met een ten opzichte van de vorige wedstrijd verder ongewijzigde formatie. De na zijn wedstrijd schorsing weer beschikbare Abderrahim Loukili begon net als Wouter de Vogel op de bank. Beide spelers zouden in de tweede helft nog wel speeltijd krijgen. In een weinig hoogstaande wedstrijd waren de betere mogelijkheden in de eerste helft voor FC Lienden. Het eerste schot van de wedstrijd was van Mo Bendadi. Verder miste Danny van den Meiracker een grote kans en zag Frank Wiafe zijn schot over het FC Twente doel gaan. Bij FC Twente maakte doelman Sonny Stevens na een langdurige knieblessure zijn rentree. In de tweede helft viel in de 53e minuut de enige treffer van de wedstrijd. Een prima voorzet van Guido van Rijn werd op de voor Danny van den Meiracker kenmerkende wijze, hoog boven alles en iedereen uitrijzend, onhoudbaar binnen gekopt. Het Jong FC Twente van trainer Paul Bosvelt had in de tweede helft zeker kansen om langszij te komen maar FC Lienden doelman Jan Schimmel hield het doel met verve schoon. Hierdoor kon de Liendense ploeg met een lekkere, weliswaar nipte, overwinning zo tegen het einde van het seizoen de terugreis naar de Betuwe aanvaarden.

In de voorlaatste speelronde is ook de tweede rechtstreekse degradant bekend geworden. Naast Jong FC Twente moet ook Jong Vitesse een stapje terug doen en komend seizoen in de derde divisie uitkomen. Dat de tweede divisie hierdoor komend seizoen 2 beloftenteams minder heeft zal de competitie ten goede komen. Duidelijk is verder dat vanuit de Jupiler League Achilles ’28 overkomt naar de tweede divisie waardoor Groesbeek met 2 clubs op dit hoogste amateurniveau vertegenwoordigd zal zijn. Sv Spakenburg is aangewezen op de nacompetitie voor handhaving in de tweede divisie. Welke andere club nacompetitie voor behoud moet gaan spelen zal a.s. zaterdag beslist worden in het rechtstreekse duel tussen UNA en HHC Hardenberg. HHC Hardenberg moet dan winnen om de nacompetitie te ontlopen.

Kozakken Boys heeft definitief de 2e plek op de ranglijst voor zich opgeëist en mag zich hiermee ‘the best of the rest’ noemen. De ploeg uit Werkendam komt zaterdag naar Lienden voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in de tweede divisie tussen FC Lienden en Kozakken Boys. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur op sportpark De Abdijhof.