Mannen Zondag 1, 2e divisie AV

15 april 2017 15:00

Oostrom, I.G.M.

Opstelling

FC Lienden is het Paasweekend met een dubbelprogramma slecht begonnen. De belangrijke thuiswedstrijd tegen Kon. HFC ging na een povere vertoning met 0-2 verloren. Kostbaar puntverlies voor de ploeg van trainer Hans Kraay jr. in de strijd om weg te blijven van de onderste plaatsen. Door deze nederlaag is Kon. HFC op de ranglijst FC Lienden gepasseerd. Veel tijd om de kater weg te spoelen heeft de ploeg niet. Paasmaandag wacht alweer de volgende wedstrijd. In Noordwijkerhout wordt dan om 14.00 uur afgetrapt tegen het sterke en hooggeklasseerde VVSB. Om kans te maken op een behoorlijk resultaat zullen de Blauw Witten maandag uit een ander vaatje moeten tappen.

FC Lienden kon in deze cruciale wedstrijd tegen Kon. HFC niet beschikken over de geblesseerden Frank Wiafe, Kars Vierwind en Wouter de Vogel. Mike Vreekamp was terug in de basis terwijl Mo Bendadi na zijn schorsing wel weer van de partij was. De thuisclub begon voortvarend aan de wedstrijd en probeerde direct het initiatief naar zich toe te trekken. Het was te zien dat voor beide ploegen de belangen groot waren en van goed voetbal was geen sprake. Uit het niets kwamen de gasten uit Haarlem in de 15e minuut op een 0-1 voorsprong. Een houdbaar schot van Kevin Sterling liet FC Lienden doelman Jan Schimmel glippen waardoor de Liendense formatie al vroeg in de wedstrijd opnieuw onnodig en door eigen schuld achter de feiten aan kwam te lopen. De blunder aan Liendense kant had een verlammende uitwerking op de al zonder zelfvertrouwen spelende ploeg. De wil was er maar de ploeg speelde vooral tegen zich zelf. Van fatsoenlijk combinatiespel was nauwelijks sprake en in aanvallend opzicht was het machtloos. Het bleef vooral eigenlijk bij een aantal cornerballen waaruit geen gevaar ontstond. Kon. HFC vond het allemaal prima, was in een zetel geholpen en liet het initiatief aan de machteloze thuisclub. Na rust trachtte trainer Hans Kraay jr. met een andere speelwijze en wissels nog wel de bakens te verzetten maar tot enig effect leidde dit niet. Sterker nog, een kwartier in de tweede helft besliste Kon. HFC de wedstrijd met een goed doelpunt van opnieuw Kevin Sterling. Kon. HFC had de wedstrijd onder controle en toen in de 70e minuut invaller Mo Ajiach tegen een domme tweede gele kaart opliep, waardoor FC Lienden met 10 man verder moest, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Het zou uiteindelijk bij een verdiende, en met vreugde begroete, 0-2 overwinning blijven voor de gasten. Bij FC Lienden overheerste de teleurstelling en gelatenheid op het kille sportpark De Abdijhof.

Maandag heeft de ploeg een door het resultaat tegen Kon. HFC nog belangrijkere confrontatie voor de boeg als het op bezoek gaat bij het sterke VVSB in Noordwijkerhout. Deze ploeg uit de Bollenstreek staat op de 6e plek en jaagt nog op de tweede plaats op de ranglijst. Deze plek, the best of the rest, levert geen prijs op, maar je mag je dan wel de beste amateurploeg van de Tweede divisie en Nederland noemen. Door deze zaterdag met 1-3 de inhaalwedstrijd bij AFC te winnen blijft  het solide en veelal in een vaste formatie spelende VVSB meedoen in de strijd om deze tweede plek. FC Lienden wacht een grote uitdaging en zware opgave. Er zal niet alleen gepuzzeld moeten worden vanwege de personele problemen (naast de blessuregevallen zijn Mo Ajiach en Guido van Rijn geschorst), vooral in mentaal opzicht zal de ploeg moeten opstaan. Lukt dat en staat er een gemotiveerd en strijdend collectief binnen de lijnen dan kan de ploeg maar zo uit het dal kruipen.

De wedstrijd VVSB – FC Lienden begint Maandagmiddag, 2e Paasdag, om 14.00 uur op sportpark ‘De Boekhorst’ in Noordwijkerhout. Scheidsrechter is  Pieter van der Pol uit Zwolle.