2 - 4

NEC Jong

1 augustus 2017 19:30

Foto's: Philip Cousin

Na gewonnen oefenwedstrijden tegen o.a. RKC Waalwijk 2 en JVC Cuijk speelde FC Lienden de 4e oefenwedstrijd van dit nieuwe voetbalseizoen tegen Jong N.E.C. uit Nijmegen. Voor de beloftenploeg uit Nijmegen was het al de 7e oefenwedstrijd. Alle voorgaande wedstrijden, waarin tegen o.a. Achilles ’29, De Treffers, DOVO en Jong De Graafschap werd gespeeld, eindigden in winst voor de ploeg van de trainers Ron de de Groot en Jeffrey Leiwakabessy.

FC Lienden startte met de basiself bestaande uit Simon van Beers, Jermo Wilsterman, Emilio Samsey, Leon Broekhof, Kenny Elders, Jop van Steen, Nathan Bijl, Mo Bendadi, Frank Wiafe, Nick Hak en Jawad Bellahsan.

Bij rust was de stand 1-1. In de 40e minuut nam Jong N.E.C. de leiding via een strafschop. Frank Wiafe zorgde in 43e minuut voor voor de gelijkmaker.

In de tweede helft, waarin FC Lienden behoorlijk wisselde, nam de Nijmeegse ploeg in de 51e minuut opnieuw de leiding. Nog geen 3 minuten was de stand weer in evenwicht na wederom een treffer van Frank Wiafe. Zijn 2e doelpunt van de avond.

Toch was het Jong N.E.C. dat uiteindelijk de wedstrijd in haar voordeel zou beslissen. In de 61e minuut werd de 2-3 op het scorebord gezet en in de laatste minuut van de wedstrijd werd de eindstand op 2-4 bepaald.
Aanstaande zaterdag wacht voor de ploeg van trainer Hans Kraay jr. alweer de volgende oefenwedstrijd. Dan wordt thuis om half 3 gespeeld tegen Jupiler league ploeg FC Den Bosch. De entree voor deze wedstrijd bedraagt 5 euro.