4 - 1

B.V.C. 12 1 (zon)

12 augustus 2017 18:00

Opstelling

Na een zeer geslaagde Open Dag op Sportpark de Abdijhof in Lienden was om het om 18:00 de beurt aan het FC Lienden van trainer Hans Kraay jr. om een oefenwedstrijd te spelen tegen BVC’12 uit Beek-Ubbergen van trainer Luuk Maes.

BVC’12 dat aankomend seizoen uitkomt in de Hoofdklasse B kreeg het vanaf de eerste minuut lastig op het veld van Lienden. In de 1e minuut kreeg Lienden een vrije trap op zo’n 20meter voor het doel van BVC’12, het was Mo Bendadi die de bal met fraaie krul op de lat schoot. Lienden zetten de ploeg uit Beek-Ubbergen elke keer gelijk onder druk en daardoor kwam BVC’12 totaal niet aan voetballen toe. In de 7de minuut was het Frank Wiafe die uit een corner van Mo Bendadi raak wist te koppen. In de 17de minuut was er een fraaie voorzet van Jawad Bellahsan die net over de verdediger van BVC’12 heen viel  precies voor de voeten van Danny van den Meiracker die niet faalde en FC Lienden op 2-0 bracht. In het verdere verloop van de eerst helft was het FC Lienden dat de dienst uitmaakte maar tot echt grote kansen kwam het verder niet.

Na een prima eerste helft werden er in de rust twee wissels doorgevoerd, Nick Hak kwam in het veld voor Mo Bendadi en Nick Stienstra kwam in het veld voor Jermo Wilsterman. In de 48ste minuut was het Jawad Bellahsan die in een scrimmage voor de goal van BVC’12 de bal voor de voeten kreeg en direct zorgde voor de 3-0 op het scorebord. De tweede helft was iets minder dan de eerste helft, FC Lienden zette BVC’12 iets minder onder druk en zo kon BVC’12 zelfs een enkele keer voor het doel van FC Lienden keeper Jan Schimmel verschijnen, maar tot echt gevaarlijke situaties kwam het niet. In de 68ste minuut was het Jawad Bellahsan die voor FC Lienden een fraaie loopactie had het zestienmeter gebied in, hij werd echter in de rug gelopen door een speler van BVC’12. De scheidsrechter twijfelde niet en legde bal op de stip, Danny van den Meiracker ging achter de bal en zorgde met een zuiver schot in de linkse onderhoek voor de 4-0. In de 72ste minuut verlieten Nathan Bijl en Frank Wiafe het veld voor hen in de plek kwamen Serge de Vries en Tijmen Bos. achterruit lopen en de gasten uit Beek-Ubbergen kregen het laatste kwartier iets meer ruimte van de FC Lienden spelers FC Lienden ging iets meer. In de 80ste minuut kwam er nog een speciale wissel, doordat Jawad Bellahsan een lichte pijn voelde in zijn linker been moest hij het veld verlaten, er waren echter geen veldspelers meer op de bank en daardoor moest derde keeper Dennis de Vaal het veld als spits betreden. In de 82ste minuut kregen de gasten nog een vrije trap voor het doel van FC Lienden, deze vrij trap van Joep Martens bellande langs de muur in het goal achter Jan Schimmel. Zo kwam de eindstand van 4-1 op scorebord van Sportpark de Abdijhof in Lienden.

Al met al was het en overtuigende overwinning van FC Lienden, die zeker in de eerste helft leuk en aantrekkelijk voetbal lieten zien. Aanstaande dinsdag om 20:00uur oefent FC Lienden uit tegen SV Houten en volgende week zondag oefent FC Lienden om 14:00uur uit tegen Vriendenschaar in Culemborg