Mannen, 1, 4e klasse H

18 november 2017 15:00

Opstelling

Foto's: Wim Brouwers

De 1e helft begon rommelig en golfde het spel op en neer en bij de 16 meter stopte het dan. In de 7e minuut leverde een afgeslagen corner van Lloyd een kans op voor Rik die uit die afgeslagen corner de bal op zijn hoofd kreeg na een voorzet van Ron. Hij kopte echter met een snoekduik a la Bep Bakhuis de bal over. In de 16e minuut een steekbal van Rik op Erik , maar deze was net te scherp en kon de keeper van SVF de bal wegtrappen. Even later een hele goed combinatie tussen Arnoud , Erik en Lucas  en laatstgenoemde zette met een steekpass Rik alleen voor de keeper , maar hij schoot de bal voorlangs. Hierna golfde het spel weer over en weer en SVF had niet veel in te brengen. Die enkele keer dat ze bij het doelgebied kwamen waren Bart, Ad en Richard bij de les. De ruststand werd dus een brilstand 0 - 0

De 2e helft ging Lienden voortvarender van start en al in de 48e minuut was het raak. Ron blokte een bal van de tegenstander en de bal kwam op deze manier voor de voeten van Rik en hij kwam wederom oog in oog met de keeper van SVF. Nu bleef hij koelbloedig en schoof de bal langs de keeper in het net; 1 - 0. De vreugde was van korte duur want 1 minuut later liet SVF al weer de 1 - 1 aantekenen na slordig en slap verdedigen. Richard zat er nog wel bij maar hij kon het doelpunt niet voorkomen. Lienden was de bovenliggende partij maar het ontbrak aan scherpte en geluk en de wedsrijd leek op een 1 - 1 af te stevenen. In de 75e minuut was het Sven Braun die leek te scoren na een goede voorzet van Erik . Hij kopte de bal langs de keeper en volgens velen was hij over de doellijn maar de scheids stond op de 16 meterlijn en kon dat niet zien. De grensrechter van SVF  had  ook niet gezien dat de bal over de doellijn was ( eigen belang en verklaarbaar dus ). Er kwam toch loon naar werken want in de 90e minuut kwam, na een steekbal van Ron, de bal voor de voeten van Sven en hij stiftte schitterend de bal over de uitkomende keeper van SVF: 2 -1. SVF perste er nog een laatste stuiptrekking uit maar Lienden hield stand en 2 minuten later floot de Veenendaalse referee voor het einde.
Eindstand 2 -1 voor FC Lienden zat.1