Mannen, 1, 4e klasse H

2 december 2017 15:00

Opstelling

Meer foto's: Wim Brouwers

De 1-e helft begon iets later daar de scheids zijn handschoentjes was vergeten. Na rustig aftasten in de beginfase was het in de 4-e minuut een aanval over rechts, waar Erik Elings Arnoud van Lavieren weg stuurde. Diens voorzet werd door Alex Timmer op doel geschoten maar via een tegenstander belandde de bal in handen van de keeper van Kesteren, Robin van Ewijk. Een minuut later een lange bal van Ad van Toorn en deze werd door Rik Elings verlengd op Colin Houth die schuin voor de keeper verscheen. Helaas lukte de lob van Colin niet en ging voorlangs. In de 7-e minuut een fout van Lienden waarbij de bal op het middenveld werd ingeleverd bij de tegenstander en was het Richard Weiman die een schot van de tegenstander pareerde. Het spel was grimmig en bij Kesteren liep er een speler in, die op en zelfs over de grens van het toelaatbare speelde. Na 20 minuten had hij dan ook al zijn 1-e gele kaart te pakken door met een elleboog in te komen tijdens een duel met Alex Timmer. In de 21- e minuut weer een aanval van Erik Elings die Arnoud van Lavieren weg stuurde aan de rechterkant en nu werd zijn voorzet op MAGISTRALE wijze door Rik Elings, via een omhaal in het doel gewerkt, 1 - 0. In de 32-e minuut een vrije trap van Ron Gaasbeek en de afvallende bal kwam bij Alex Timmer terecht maar zijn inzet ging via een rug van de tegenstander net naast het doel. Kesteren kwam echter sporadisch aan aanvallen toe. De rust werd met een 1 - 0 voorsprong ingegaan.

De 2-e helft begon wat rommelig maar in de 51-e minuut was Erik Elings zijn tegenstander te snel af en zijn voorzet werd half door een verdediger verwerkt en omhoog gekopt. Rik Elings was er als de kippen bij en kopte de 2-0 in de touwen. Rik Elings was een pain in the ashvoor Kesteren en bijna scoorde hij in de 60-e minuut de 3-0 maar de bal ging net naast. In de 65-e minuut was het dan zover en kreeg de speler die over de grens speelde zijn 2-e gele kaart, dus rood, toen hij met gestrekt been op Luuk Dam ingleed. Hij ging door de rode kaart helemaal door het lint maar na 2 minuten was het weer aardig gesust. Even later was het een tegenstander die niet tegen 1 maar tegen wel 3 ballen tegelijk aan het trappen was. Bart Prins was de gelukkige, die ten gevolge hiervan en met de nodige striemen op het bovenbeen dus gewisseld moest worden. Hij snapte er geen "zak "   van, bekende hij later in de kantine na 4 biertjes. Lienden was in de 73-e minuut even niet bij de les en dat resulteerde in een tegendoelpunt van de tegenstander. Kesteren gaf hierna vol gas en kreeg bijna nog de kans op 2 -2, maar Richard Weiman was alert bij 2 gevaarlijke aanvallen. In de 82-e minuut was het Rik Elings die in de 16 meter werd aangespeeld en hij werd door de te laat inkomende keeper van Kesteren neergelegd, wat een penalty opleverde voor Lienden. De penalty was geen probleem voor Ron Gaasbeek, 3 - 1. De laatste 10 minuten was het consolideren voor Lienden en kwamen er geen noemenswaardige kansen meer. De wedstrijd eindigde daarom in een 3 - 1 overwinning.

Spelers vanmiddag : Richard Weiman, Arnoud van Lavieren, Ad van Toorn, Bart Prins, Lloyd Pichard, Luuk Dam, Alex Timmer, Ron Gaasbeek, Rik Elings, Colin Houth, Erik Elings, Kevin van Ledden, Lucas Hulst en Sven Braun. Grensrechter: Ronald Wildschut