...

Mannen, 1, 4e klasse H

17 februari 2018 15:00

Op een zonovergoten sportpark in Achterberg stond de topper in de 4de klas H op het programma.

Lienden (2de plaats) had vorige week verloren van laagvlieger Wageningen en VVA (4de plaats) speelde gelijk tegen Ede Victoria waardoor er extra druk op het duel stond.

Bij Lienden ontbraken Alex Timmer (schorsing) en Lucas Hulst (ziek).

Door het gemis van deze middenvelders werd LLloyd Piccard doorgeschoven naar het middenveld en groeide (samen met Ad van Toon) uit tot de beste spelers aan Lienden zijde,

Over de eerste helft valt weinig te melden, Lienden stond verdedigend prima en VVA probeerde er voetballen door heen te komen maar dit leverde geen kansen op. In balbezit speelde Lienden slordig waardoor we met 0-0 de rust in gingen.

In de tweede helft was het Rik Elings die in de 50ste minuut uit een cornerbal de lat raakte.

Lienden speelde beter dan in de 1ste helft en was vaker voor de goal van VVA te vinden.

In de 75ste minuut gaf Arnoud van Lavieren een diepe pas op Rik Elings, de keeper wilde de bal vangen maar botste tegen de laatste man op waardoor de bal los kwam, Rik Elings was er als de kippen bij om de 0-1 te scoren. VVA ging op zoek naar de gelijkmaker maar echte kansen kwamen er nauwelijk. Colin Houth kwam in de 85ste minuut vrij voor de keeper maar de anders zo trefzekere spits miste deze 100% kans. VVA probeerde het nog wel ,maar de defensie van Lienden gaf geen kans weg en Lienden sleepte de overwinning binnen.
Komende zaterdag spelen we uit tegen DEV Doorn om 14:30 een cruciaal dueel voor de 1ste periode en bij winst behaald Lienden de 1ste periode bij een andere uitslag is de 1ste periode voor DEV Doorn.