Opstelling

Foto's: Philip Cousin
Foto's: Wim Brouwers

Zaterdag 16 September kwamen de Rijnsburgse Boys onder leiding van trainer Pieter Mulders naar sportpark De Abdijhof in Lienden om daar aan te treden tegen FC Lienden.  De Rijnsburgse Boys hadden vorige week niet gevoetbald en hadden zich dus zo optimaal kunnen voorbereiden op dit duel, FC Lienden daar in tegen kreeg vorige week een bittere pil te verwerken tegen IJsselmeervogels en moesten deze middag die vieze na smaak zien weg te spoelen.

In de eerste 10min was er een kleine kans voor FC Lienden aanvaller Jawad Bellahsan, die vanaf links naar binnen trok en een schot afvuurde op het doel van Rijnsburgse Boys, zijn schot miste helaas richting en vloog hoog over het doel. Na 10minuteren kreeg FC Lienden steeds meer de overhand en dat resulteerde in meer aanvallende acties, zo was er na 11min een corner voor FC Lienden vanaf rechts die zoals altijd genomen werd door Mo Bendadi , zijn bal bereikte het hoofd van Danny van den Meiracker en die kopte maar net voorlangs.  FC Lienden speelde met veel meer passie en durf als vorige week tegen IJsselmeervogels, en dit resulteerde in een duidelijk veld overwicht. In de 22ste minuut was er vanaf links een actie van FC Lienden speler Jawad Bellahsan, hij kwam mooi naar binnen en moest doormiddel van een overtreding tot stoppen worden gedwongen, de scheidsrechter floot voor de overtredingen en de bal kwam op zo’n  20meter van het Rijnsburgse doel te liggen. Mo Bendadi schoot de bal met een fraaie krul richting het doel van Rijnsburgse Boys en keeper Richard van Nieuwkoop kon maar ternauwernood redding bieden. In  de 34ste minuut kwam dan de grootste kans van de eerste helft voor FC Lienden, Rijnsburgse Boys verderdigde niet goed uit en Jawad Bellahsan zette goed druk op verdediger Carlos Opoku, die verspeelde de bal en zo kwam Jawad Bellahsan vanaf links vrij voor keeper Richard van Nieuwkoop , Jawad Bellahsan probeerde met een stift de bal over de keeper in het doel te werken, echter ging zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal over de achter lijn.

In de tweede helft kreeg FC Lienden gelijk een behoorlijke dreun te verwerken, het waren de Rijsnburgse Boys die in de 47ste min een aanval opzette over links, linksback Jordy Strooker had een goede aanvallende actie in huis en kon vanaf de middenlijn in één rush doorlopen naar het zestienmeter gebied van FC Lienden , FC Lienden verdediger Emilio Samsey probeerde hem te stoppen, alleen dit leverde een botsing op tussen de twee spelers, scheidsrechter Nick Smit zag hier een overtreding in en legde de bal op de stip. Wesley Goeman ging achter de bal en schoot de bal in de linker bovenhoek, 0-1. FC Lienden raakte niet van slag en bleef goed voetballen en zes minuten later was er dan al de gelijkmaker voor FC Lienden. FC Lienden zette een aanval op door het midden via Danny van den Meiracker en Erik van Eem, waarbij Erik van Eem op zo’n vijfentwintig meter van het doel tot val werd gebracht, de scheidrechter floot voor een overtreding en Mo Bendadi schoot de vrije trap over de muur in de rechtse onderhoek, de Rijnsburgse keeper Richard van Nieuwkoop moest zich volledig strekken en kon de bal niet klemmen, FC Lienden verdediger Jermo Wilsterman stond goed op te letten en was als eerste bij de terugkomende bal, hij twijffelde niet en schoot de bal in het doel, 1-1. Het spel kreeg daarna een open karakter en er kwamen wat kansen over en weer, waarbij FC Lienden keeper Jan Schimmel twee keer goed stond op te letten en zijn ploeg met fraaie reddingen in de wedstrijd hield. In de 88ste minuut kwam dan eindelijk de verlossing voor FC Lienden, de bal kwam via Nathan Bijl aan de linker kant van het veld bij Mo Bendadi terecht, die gaf een goede voorzet richting de tweede paal, Danny van den Meiracker kwam schitterend uit de rug van z’n tegenstander en kopte snoeihard raak, 2-1. In de allerlaatste minuut kwam er nog een niet te missen kans voor aanvaller Frank Wiafe,  FC Lienden keeper Jan Schimmel had een lange uit trap die over alles en iedereen heen ging en bij Frank Wiafe terecht kwam, Frank Wiafe had een vrije doorloop richting het doel van Rijnsburgse Boys en deze kans leek niet te missen, echter twijfelde hij zo lang dat hij weer ingehaald kon worden door een Rijnsburgse verdediger en zijn bal dus naast het doel terecht kwam. Na deze kans duurde het niet lang of scheidsrechter Nick Smit floot voor het eindsignaal.

De drie punten bleven deze middag in Lienden en FC Lienden staat nu met negen punten op een mooie derde plaats in de tweede divisie. We hebben deze middag een heel ander FC Lienden gezien dan vorige week, FC Lienden speelde weer met passie en met een enorme wil om te winnen. FC Lienden heeft zich dus goed hersteld na het verlies van vorige week. Volgende week zaterdag wacht er een zware wedstijd uit bij Katwijk, hopelijk kunnen de jongens daar ook een mooi resultaat neer zetten.