3 - 2

Mannen, 1, 2e divisie A

23 september 2017 15:30

Opstelling Lienden 1 (zon)

Zaterdag 23 September stond voor FC Lienden de uitwedstrijd op het programma in en tegen Katwijk. Katwijk kende een goede opening van het seizoen, drie gespeeld en negen punten. Ook FC Lienden is de competitie goed begonnen, de mannen van Hans Kraaij jr. hebben vier wedstrijden gespeeld en ook negen punten. Het beloofde in Katwijk dus een mooie wedstrijd te worden, twee ploegen die graag willen winnen om afstand te kunnen nemen van de overige ploegen in de competitie.

De eerste helft begon gelijk met een goede kans voor FC Lienden, bij Katwijk in de verdediging werd er een bal te kort terug gespeeld op de keeper Ricardo Kieboom, FC Lienden aanvaller Frank Wiafe kon de bal onderscheppen en had zo een grote mogelijkheid op een doelpunt, de keeper van Katwijk was echter scherp en kon met een knappe redding een doelpunt voorkomen.  FC Lienden voetbalde goed tijdens deze eerste helft , de spelers van  Katwijk daar in tegen waren slordig in hun spel en ze hadden veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Na vijftien minuten was er dan weer een mogelijkheid voor FC Lienden aanvaller Frank Wiafe, Mo Bendadi gaf vanaf de middenlijn een mooie steekpass op Frank Wiafe en die had vanaf rand zestien een mooi schot richting het doel van Katwijk, het was echter weer Katwijk keeper Ricardo Kieboom die met een redding een doelpunt kon voorkomen. De eerste helft gaf verder weinig sensatie en Katwijk creëerde zelfs niet één grote kans. Het was dan ook FC Lienden dat vlak voor rust op voorsprong kwam, Katwijk verdediger Bennie van Noord speelde de bal terug op keeper Ricardo Kieboom, de keeper verwerkte de bal niet goed en schoot deze wat ongelukkig naar een mede speler op het middenveld, die in duel met Mo Bendadi de bal verloor aan FC Lienden, de bal kwam voor de voeten van Danny van den Meiracker terecht, die twijffelde niet en schoot de bal vanaf dertig meter in één keer op doel over de nog ver voor zijn goal staande Ricardo Kieboom heen, 0-1. Dit was dan ook gelijk ruststand en gezien het spel was dit ook terecht.

De tweede helft begon met een kans voor FC Lienden aanvaller Frank Wiafe die een mogelijkheid kreeg van de linkse kant, zijn schot miste echter richting en ging voor langs. Daarna was het Katwijk dat langzamerhand meer grip op de wedstrijd kreeg. Katwijk kreeg dan ook na 48min hun eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd, er was vanaf links een verre inworp de zestienmeter in en deze werd maar rakelings langs het doel van Jan Schimmel gekopt. In  de 58ste minuut was het dan ook Katwijk dat weer op gelijke hoogte kwam met FC Lienden, via middenvelder Paul de Lange kwam de bal op rand zestien in de voeten van aanvaller Marciano Mengerink, die zette een één-twee op met Kilian Berhout en kreeg de bal terug op zo’n elf meter van het doel, met de bal aan de voet draaide hij goed weg van verdediger Leon Broekhof en schoot de bal in de rechter bovenhoek, 1-1.  De wedstrijd werd na de 1-1 aantrekkelijker om naar te kijken en er kwam verschillende kansen voor beide ploegen, FC Lienden was helaas niet scherp genoeg in het afmaken van de  kansen en ook Katwijk had een paar goede mogelijkheden op een goal, maar mede door goed keepers werk van Jan Schimmel bleef het 1-1.  Katwijk kwam na 83minuten dan toch op voorsprong door een hele gekke bal. Vanaf twintig werd er door Katwijk een bal richting de goal van FC Lienden geschoten, Mo Bendadi van FC Lienden blokte dit schot half en de bal kwam met een hoop effect aan de rechter kant van het doel terecht, Katwijk speler Mike van der Ban raakt de bal daarna maar heel iets aan waardoor de bal een totaal andere richting krijgt, de uitkomende keeper Jan Schimmel was totaal verrast en stond op zijn verkeerde been waardoor de bal langs hem heen tussen de palen rolde, 2-1. Vier minuten later is het alweer FC Lienden dat met een schitterend doelpunt op gelijke hoogte kwam. Vanaf rechts is het Milad Intezar die een vrije trapt neemt richting de zestienmeter van Katwijk, terwijl de bal nog onderweg is wordt er op de rand van de zestienmeter een overtreding gemaakt op de net ingevallen Nick Hak. De scheidsrechter fluit voor een overtreding en de bal komt op een perfecte plek te liggen op zo’n achttien meter van het Katwijkse doel. Doordat Mo Bendadi het veld verlaten heeft gaat deze keer Danny van den Meiracker achter de bal staan, hij neemt een fraaie aanloop schiet de bal als een kanonskogel in de rechter kruising, keeper Ricardo Kieboom had geen schijn van kans, 2-2. Alles en iedereen dacht hierna dat de wedstrijd in een 2-2 stand zou eindigen, wat gezien het wedstrijdbeeld ook een terechte uitslag was geweest. Maar in de blessure tijd komt er dan nog een corner voor Katwijk vanaf de linker zijde, de bal word door Stefan Plat genomen en komt in de zestien op het hoofd van de vogel vrij staande Katwijk aanvoerder Robbert Susan terecht, die faalt niet en kroont zich met een ferme kopbal tot matchwinner, 3-2.

De druiven waren zuur na afloop voor FC Lienden, ondanks de afwezigheid van diverse spelers werd er toch goed gespeeld en was FC Lienden zeker niet de mindere in Katwijk. FC Lieden had minimaal een punt verdiend, maar het mocht helaas niet zo zijn. Volgende week Zaterdag 30 September om 15:30 wacht alweer de volgende tegenstander, dan komt HHC Hardenberg op bezoek in Lienden. FC Lienden heeft dan wat goed te maken, er werd namelijk tegen HHC Hardenberg verloren in de eerste ronde van de KNVB Beker.  FC Lienden zal er dan natuurlijk weer alles aan doen om de punten in Lienden te houden.