Derya Serik

Opstelling

Foto's: Wim Brouwers
Foto's: Philip Cousin

Zaterdag 30 September speelde FC Lienden thuis tegen HHC Hardenberg. FC Lienden had wat recht te zetten tegen HHC Hardenberg, want het was een paar weken gelden HHC Hardenberg dat FC Lienden uit het beker toernooi had gegooid. En om aan te kunnen blijven haken bij de top van de tweede divisie moest er gewonnen worden deze middag op sportpark de Abdijhof.

De ploeg van Hans Kraaij jr. begon goed aan de wedstrijd, de bezoekers uit Hardenberg werden goed onder druk gezet en FC Lienden kon een paar mooie aanvallen opzetten. De eerst goede mogelijkheid was voor Danny van den Meiracker, vanaf links gaf Kenny Elders een goede voorzet richting Danny van den Meiracker, die de bal goed op goal kopte, echter was het HHC keeper Sander Danes die met een goede redding een goal kon voorkomen. Een paar minuten later was er een soort gelijke situatie, alleen nu werd de bal vanaf links voorgegeven door Mo Bendadi en weer was het Danny van den Meiracker die de bal goed op goal kopte, keeper Sander Danes van HHC had wederom een goede redding in huis en hield zo Danny van den Meiracker  van scoren af. HHC Hardenberg had via Rens van Benthem ook de mogelijkheid om de score te openen, via een combinatie met Tiemen van Hezel kon hij het zestienmeter gebied van FC Lienden binnen lopen en vanaf de linker kant een schot op doel lossen, maar ook FC Lienden keeper Jan Schimmel was deze zaterdag in goede vorm en kon de bal naast tikken. FC Lienden bleef goed voetballen en in de 24ste minuut kwam dan de terechte 1-0, de vanaf links genomen corner door Mo Bendadi werd in de zestien goed binnen gekopt door FC Lienden middenvelder Erik van Eem,1-0. Van uit het niets kwam HHC Hardenberg in de 37ste minuut op gelijke hoogte, HHC Hardenberg nam vanaf rechts een korte corner die via Sargon Gouriye bij Tiemen van Hezel terecht kwam, deze probeerde vanaf  twintig meter een schot op goal, maar de bal kwam op de vijf meter lijn voor de voeten van Koos Werkman die de bal vanaf dichtbij binnen kon tikken, 1-1. Twee minuten later kwam FC Lienden weer op voorsprong via een vrije trap van Danny van den Meiracker. Vorige week had van den Meiracker ook al schitterend een vrije trap binnen geschoten tegen Katwijk dus mocht hij het deze keer weer proberen. De genomen vrije trap van Danny van den Meiracker werd in de muur aangeraakt door HHC speler Hamid  Zarbaf en daardoor was keeper Sander Danes compleet kansloos, 2-1.

HHC Hardenberg kwam in de tweede helft wat sterker uit kleedkamer dan FC Lienden en het was dan ook in de 52ste minuut HHC Hardenberg dat zorgde voor de eerste gevaarlijk aanval van de tweede helft. De bal kwam via een mooi opgezette aanval over rechts voor de voeten van Sargon Gouriye, die vanaf de linker kant van het zestienmeter gebied vrij kon doorlopen richting het doel van FC Lienden. Gelukkig stond daar FC Lienden keeper Jan Schimmel goed op te letten kon hij doormiddel van een goede redding een tegendoelpunt voorkomen. Daarna was het weer de beurt aan FC Lienden, de spelers van HHC Hardenberg waren erg slordig in hun combinaties en daar maakt de voetballers van FC Lienden dankbaar gebruik van. Frank Wiafe had een goed schot vanaf twintig meter op het doel van HHC Hardenbergen, Sander Danes kon de bal maar net naast tikken. Even later was het dan in de 59ste minuut Danny van de Meiracker  die voor de 3-1 zou zorgen. De bal werd vanaf rechts goed voor gegeven door Frank Wiafe en Danny van den Meiracker stond zoals altijd precies op de juiste plek voor het doel om de bal binnen te kunnen tikken,3-1. Vlak daarna was het Mo Bendadi die bijna voor de 4-1 zorgde, vanaf rechts kwam hij goed naar binnen het zestienmeter gebeid in en loste een strak schot op het doel, het was wederom Sander Danes die met een goede redding een doelpunt kon voorkomen. HHC Hardenberg kreeg aan de andere kan ook een goede mogelijkheid op een doelpunt, een vrije trap van HHC aanvoerder Glenn Kobussen bereikte het hoofd van medespeler Koos Werkman die de bal goed naar de rechter hoek kopte, Jan Schimmel moest volledig gestrekt naar de hoek en kon met zijn vingertoppen een tegendoelpunt voorkomen. Daarna was het weer FC Lienden middenvelder Mo Bendadi die een grote mogelijkheid kreeg op de 4-1, hij kreeg de bal aan de linker kant voor het doel via Danny van den Meiracker in de voeten, het schot van Mo Bendadi miste helaas precisie en ging daardoor voor langs. Ook Danny van den Meiracker zorgde nog voor gevaar, maar ook zijn schot vanaf 25meter kon gestopt worden door HHC keeper Sander Danes. Totaal tegen de verhoudingen in kwam HHC Hardenberg in de 90ste minuut nog op 2-3, Glenn Kobussen nam vanaf links een vrije trap de zestienmeter in, daar stond Rob van der Leij vogel vrij en hij kon de bal zo binnen koppen. Niet veel later was Jan Schimmel goed bij de les bij een vrije trap van HHC Hardenberg aanvaller Rob van der Leij. Hij krulde een vrije trap mooi over de muur heen richting de linker bovenhoek. Jan Schimmel was gelukkig bij machte om deze bal uit de hoek te tikken. Niet veel later was het dan scheidsrechter Derya Serik die het eindsignaal gaf.

De punten bleven dus deze middag in Lienden, gezien het wedstrijd beeld was dit een volkomen terecht overwining. FC Lienden staat door deze overwinning op een knappe gedeelde tweede plaats met GVVV en IJsselmeervogels. Volgende week zaterdag 7 Oktober speelt FC Lienden om 15:30 uur uit in Rotterdam tegen Jong Sparta. Gezien de wedstrijd tegen HHC Hardenberg gaan we vol vertrouwen naar Rotterdam toe.