Gelijkspel voor FC Lienden tegen Jong Sparta

2 - 2

Mannen, 1, 2e divisie A

7 oktober 2017 15:30

Opstelling Lienden 1 (zon)

Op Zaterdag 7 Oktober stapte de jongens van Hans Kraay jr. in de bus naar Rotterdam om daar de zevende wedstrijd van de competitie te gaan spelen tegen Jong Sparta. Jong Sparta is deze competitie zwak begonnen en heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen, voor FC Lienden was dit dus een mooie kans om de goede start van de competitie een goed vervolg te geven.

De opening van de wedstrijd was duidelijk voor Jong Sparta, de spelers van Jong Sparta speelde goed combinatie voetbal en FC Lienden had daar moeite mee. Zo werd er in de eerste minuten een doelpunt van Jong Sparta speler Abdou Harroui afgekeurd wegens buitenspel en moest FC Lienden keeper Jan Schimmel al na zes minuten redding brengen op een inzet van Ibrahim Dervisoglu. In de 13de minuut was er dan de eerst kleine mogelijkheid van FC Lienden, een afstandss chot van Mo Bendadi werd door de keeper van Jong Sparta naast getikt en kort daarna was het Frank Wiafe die bijna kon profiteren van een inschattings fout van Jong Sparta verdediger Bradley Martis. In het vervolg van de eerste helft had FC Lienden weinig te vertellen op het “Het Kasteel” in Rotterdam. Jong Sparta bleef goed combineren en ze kregen verschillende goede mogelijkheden op een openingstreffer. Eerst was het Jong Sparta speler Abdou Harroui die een goede mogelijkheid net voorlangs schoot, daarna kreeg  Youri de Winter een goede mogelijkheid om Jong Sparta op 1-0 te zetten en vervolgens krijgt Jong Sparta aanvaller Ibrahim Dervisoglu misschien wel de grootse kans van de eerste helft, maar gelukkig voor FC Lienden weet hij een kans vanaf vijf meter voor de doellijn over het doel te schieten. De eerste helft eindig dan ook in een 0-0 rust stand en daar mocht FC Lienden op dat moment erg blij mee zijn.

In de tweede helft komt bij FC Lienden de terug gekeerde Wouter de Vogel in het veld  voor Serge de Vries. FC Lienden probeert in de tweede helft meer druk voor uit te zetten en dat lijkt te lukken, FC Lienden krijgt gelijk in de tweede helft een paar kleine mogelijkheden, een vrije trap van Danny van de Meiracker gaat over het doel heen en een kans voor Frank Wiafe gaat voorlangs en vervolgens uit een corner schiet Wouter de Vogel vanaf twintig meter net over. In de 64ste minuut kopt Leon Broekhof FC Lienden dan op 0-1 uit een corner van Mo Bendadi, Mo Bendadi nam de corner vanaf de rechter kant en bij de eerste pal kopte Leon Broekhof fraai binnen. Gezien de eerste twintig minuten van de tweede helft is dit ook terecht. Een paar minuten later kan het bijna 0-2 worden, de sterk ingevallen Wouter de Vogel geeft een voorzet vanaf links op de vrij staande Frank Wiafe, maar Frank Wiafe kan zijn schoot vanaf de rechter kant niet genoeg richting geven en zijn schot zwaait af. In de 74ste minuut wordt het dan uit het niets 1-1, een uittrap van Jan Schimmel wordt op middenlijn opgevangen door Jong Sparta voetballer Youri de Winter en komt via een combinatie in de voeten van Lovette Felicia, Felicia dribbelt de bal op richting het zestienmetergebied en geeft de bal precies op tijd over aan Youri de Winter, de Winter schiet vanaf links op het doel en keeper Jan Schimmel heeft geen goed antwoord op zijn schot en de bal gaat via zijn handen de goal in, 1-1. Sparta aanvaller Ibrahim Dervisoglu krijgt een paar minuten later nog een kop kans op 2-1, maar keeper Jan Schimmel staat op de juiste plaats en kan redding bieden. In de 82ste minuut komt FC Lienden dan weer op voorsprong, het is Mo Bendadi die vanuit de middencirkel de net ingevallen Jawad Bellahsan met een mooie steekpass de diepte in stuurt, Jawad Bellahsan dribbelt met de bal aan de voet de zestien van Sparta binnen en schuift de bal beheerst langs keeper Alex Craninx 1-2.  Helaas slaat voor FC Lienden het noodlot in de 89ste minuut dan toch toe. Jong Sparta zet via de rechterkant een aanval op, de bal komt via Yani Bouras de zestienmeter binnen, en komt via aanvaller Ibrahim Dervisoglu voor de voeten van de compleet vrijstaande Youri de Winter terecht. Die hoeft daarna niet veel moeite meer te doen om de 2-2 binnen te schieten.  Er komen hierna geen mogelijkheden meer, 2-2 wordt dan ook de eindstand van deze wedstrijd in Rotterdam.

Gezien de gehele wedstrijd is 2-2 een terechte uitslag, FC Lienden speelde een matige eerste helft maar kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd. Helaas konden de spelers van FC Lienden de goede tweede helft niet omzetten in een overwinning en lieten ze Jong Sparta in de laatste minuut nog langs zij komen. FC Lienden staat nog steeds op een keurige 5de plaats in de Tweede Divisie. Volgende week zondag 15 oktober speelt FC Lienden thuis om 14:30 tegen Koninklijke HFC.  Dit is een belangrijke wedstrijd aangezien Koninklijke HFC evenveel punten heeft als FC Lienden.