29 oktober 2017 14:30

Clay Ruperti

Opstelling Lienden 1 (zon)

Foto's: Jos Spitteler

FC Lienden heeft knap de 3de positie op de ranglijst weten de bemachtigen in Amsterdam tegen AFC. Na een moeizame eerste zestig minuten was het invaller Nick Hak die FC Lienden met een knappe goal de weg naar de overwinning wees.

De wedstrijd in Amsterdam begon natuurlijk met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Hans Kraaij sr. , Hans Kraaij Jr. was wel aanwezig tijdens de wedstrijd, maar deze middag nam zijn assistent Jan Veldhuizen de leiding over het team op zich. FC Lienden begon matig aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor AFC.  In de 20ste minuut was er een goed afstandsschot vanaf een meter of twintig van AFC speler Ilias Zaimi, maar zijn schot werd fraai gepareerd door FC Lienden doelman Jan Schimmel. In de 36ste minuut kwam dan de eerste grote mogelijkheid voor FC Lienden, vanaf rechts werd de bal hoog de zestien in geschoten door Mo Bendadi,  doelman Patrick Zonneveld grabbelde daarna naar de bal en FC Lienden aanvaller Jawad Bellahsan kon daar bijna van profiteren, maar hij kreeg zijn lichaam niet goed achter de bal en kon daardoor niet tot een goed schot komen. Daarna was het weer AFC met een kleine kans via Malcolm Esajas, maar wederom stond keeper Jan Schimmel op de juiste plaats. Vlak voor rust was er dan nog een goede mogelijkheid via FC Lienden aanvaller Danny van de Meiracker, maar zijn kopbal werd door AFC keeper Patrick Zonneveld knap naast getikt.

De eerst mogelijkheid na de rust was voor FC Lienden via een afstandsschot van verdediger Kenny Elders. Daarna was het weer AFC met een grote mogelijkheid, een lange voorzet vanaf links belande bij de tweede paal op het hoofd van Jonathan Richard, maar die kopte net naast. Daarna volgt er nog een grote kans voor AFC, een voorzet vanaf recht van Marien Willemsen komt op het hoofd van Thomas van den Houten, maar de bal beland in de handen van FC Lienden keeper Jan Schimmel.  Daarna komt FC Lienden eigenlijk uit het niets op voorsprong, via Jawad Bellahsan komt de bal bij de ingevallen Nick Hak, die neemt de bal aan de rand van het zestienmetergebied knap mee met zijn borst , krijgt daarna de bal voor z’n rechter voet en schiet vervolgens in de lange hoek binnen en zo staat het na zestig minuten 0-1. Vervolgens zakt het spel van AFC helemaal weg en krijgt FC Lienden meer mogelijkheden, in de 64ste minuut komt de bal via Danny van den Meiracker en vervolgens Nick Hak voor de voeten van Mo Bendadi maar zijn schot vanaf een meter of 10 gaat via de handen van keeper Patrick Zonneveld over het doel heen. AFC geeft steeds meer ruimte weg en zo krijgt FC Lienden meer mogelijkheden op een grotere voorsprong, via een voorzet van Milad Intezar is het Serge de Vries die heel dicht bij de 0-2 is, maar zijn kopbal gaat maar net voorlangs. FC Lienden speelt de wedstrijd goed uit en AFC krijgt bijna geen kans meer, tot in de laatste minuut van de blessure tijd dan, via een corner van AFC is er nog een grote kans voor Mark van den Boogaart, maar zijn schot gaat net naast.

Zo wint FC Lienden de 10de wedstrijd van het seizoen in Amsterdam tegen AFC. AFC was eigenlijk het grootse deel van de wedstrijd de betere ploeg, alleen ze vergaten hun kansen af te maken. Waarna FC Lienden in de 60ste minuut kon toe slaan en zo de overwinning mee naar huis kon nemen. Doordat Kozakkenboys zaterdag verloren had van Rijnsburgse Boys staat FC Lienden nu met achttien punten op een knappe 3de plaats in de tweede divisie. Volgende week zondag 5 november speelt FC Lienden thuis tegen de nummer tien van de competitie VVSB uit Noordwijkerhout.