Fc Lienden verliest de strijd om 2de plaats van GVVV

25 november 2017 15:30

Sander de Brito Roque

Opstelling

Foto's: Wim Brouwers

Het was zaterdag 25 november waterkoud op Sportpark de Abdijhof in Lienden. Zo’n 650 toeschouwers hadden zich stevig ingepakt tegen de kou om andermaal een streek derby te aanschouwen. De week er voor had voor FC Lienden de derby tegen TEC in Tiel op het programma gestaan en deze week was het de wedstrijd thuis tegen GVVV. Deze wedstrijd was ook nog eens spannend voor de strijd om de tweede plaats in de tweede divisie. GVVV stond voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats met 22 punten en FC Lienden op plaats drie met 21 punten.

De eerste helft begon gelijk opgaand, FC Lienden speelde goed spel en ze hielden de ruimtes klein zodat GVVV niet in hun spel kon komen. Met leuke combinaties kwamen de spelers van FC Lienden dan vaak tot zo’n twintig meter van het doel van GVVV. Maar elke keer ontbrak het dan aan de juiste eind pass, waardoor het in de eerste dertig minuten niet tot grote kansen kwam. GVVV hield zich goed staande op sportpark de Abdijhof met goed positie spel, de technische staf van GVVV hadden hun huiswerk goed gedaan en mede door het degelijke spel van GVVV kon vaak de beslissende afmaker in de zestienmeter niet gevonden worden bij FC Lienden. In de 33ste minuut kwam dan de eerste en enige grote mogelijkheid van de eerste helft. Na balverlies op het middenveld bij GVVV gaat de bal via Danny van den Meiracker aan de rechter kant van het veld naar Mo Bendadi, die heeft een splijtende voorzet in huis richting Erik van Eem, die kopt de bal goed naar de linker hoek, waarna GVVV keeper Johan Jansen de bal uit de hoekt tikt. De bal valt voor de voeten van Nick Hak en die schiet de bal binnen, iedereen in Lienden denkt aan een 1-0 voorsprong, maar helaas staat de grensrechter met z’n vlag omhoog. Nick Hak stond bij de kopbal van Erik van Eem buitenspel, na de redding van Johan Jansen kwam de bal voor zijn voeten terecht en dus wordt het doelpunt terecht afgekeurd.  Daardoor gaan beide teams de kleedkamers in met een 0-0 tussenstand op het scorebord.

In de tweede helft komt GVVV al vrij snel op voorsprong. In de 50ste minuut bouwt GVVV vanaf achteruit een aanval op. De bal gaat via een paar goede combinatie over de linker kant van het veld naar GVVV aanvaller Laghmouchi, die kan vanuit het zestienmetergebied een voorzet kan geven op de vrijstaande Robin Mulder, voor Robin Mulder is het daarna maar een koud kunstje om de 0-1 binnen te schuiven. FC Lienden krijgt daarna nog maar één kleine kans via Danny van den Meiracker, een voorzet vanaf links door Mo Bendadi valt aan de rechter kant van het doel voor de voeten van Danny van den Meiracker, hij schiet daarna de bal op doel, maar helaas verdwijnt de bal in het zijnet. In de 63ste minuut is er dan weer een doelpunt voor GVVV, de bal wordt vanaf rechts achter door Mart de Jong goed diep gespeeld op Jeremy de Graaf, die kan de bal daarna vanaf rechts goed voorgeven op de vrijlopende inkomende man Laghmouchi, die daarna de bal eenvoudig kan binnen schieten,0-2. FC Lienden kan na het tweede tegen doelpunt helaas geen vuist meer maken. Vanaf de kant wordt er nog wel geprobeerd om via wat tactische omzettingen meer druk naar voren te creëren, maar erg veel resultaat heeft het niet. Het lijkt er op dat de spelers van FC Lienden het geloof op een goede afloop zijn kwijt geraakt en er zijn geen enkele aanvallende impulsen meer en de ruimtes worden groter. Door die grotere ruimtes komt in 77ste minuut ook de 0-3 op het scorebord. Vanaf het middenveld wordt de bal goed in de ruimte gespeeld achter FC Lienden verdediger Jermo Wilsterman, GVVV aanvaller Jeremy de Graaf is er als de kippen bij om achter de bal aan te gaan en kan zo het zestienmetergebied binnen lopen, hij komt 1 op 1 met doelman Jan Schimmel en maakt koelbloedig af, 0-3. Het verdere verloop van de tweede helft levert geen kansen meer op en zo eindigt deze wedstrijd in een 0-3 eindstand.

We hebben vandaag een FC Lienden gezien wat goed aan de wedstrijd begon. FC Lienden was in de eerste helft zeker niet minder dan GVVV, gezien het spelbeeld was een 1-0 voorsprong in de rust misschien wel terecht geweest, maar helaas werd het doelpunt van Nick Hak afgekeurd. In de tweede helft kwam FC Lienden na het tegendoelpunt eigenlijk nooit meer in de wedstrijd, helaas konden ze geen vuist maken en het spel weer naar zich toe trekken. FC Lienden zakt door het verlies naar een 5de plaats op de ranglijst. Volgende week zaterdag 2 December staat de wedstrijd uit tegen Excelsior Maassluis op het programma. Excelsior Maassluis staat op een negende plaats met 19punten, dus ook dit zal voor FC Lienden weer een hele belangrijke wedstrijd worden.