Mannen, 1, 2e divisie A

2 december 2017 15:30

Kevin Puts

Opstelling Lienden 1 (zon)

Op zaterdag 2 december reisde de mannen van Hans Kraaij jr. af naar Maassluis om daar 14de wedstrijd van de competitie te spelen tegen Excelsior Maassluis. Na de twee voorgaande wedstrijden verloren te hebben was het nu zaak  voor FC Lienden om de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis te winnen.

In een temperatuur die rond het vriespunt lag begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Gelijk in de eerste minuut was er een kans voor Excelsior Maassluis. Een vrije trap vanaf de linkse kant kwam gevaarlijk voor het doel van Jan Schimmel langs. Gelukkig voor FC Lienden miste alles en iedereen de bal, en verdween de bal over de achterlijn. Een paar minuten later was er dan een kans voor FC Lienden, een vrije trap vanaf links van Mo Bendadi kwam in de zestienmeter terecht waarna de bal via Emilio Samsey voor de voeten van Jermo Wilsterman kwam, echter ging zijn schot hoog over. Helaas  voor Hans Kraaij Jr. kwam zijn ploeg niet veel later al op achterstand. Een schouderduw van Emilio Samsey tegen aanvaller Dean van Ooijen werd bestraft met een vrije trap op zo’n twintig meter van doel van FC Lienden, bij Excelsior Maassluis ging Stefan Kruithof achter de bal staan en die schoot de bal met een listig stuitje binnen, 1-0. FC Lienden bleef ondanks die vroege achterstand de druk naar voren houden en had ook meer balbezit, de organisatie bij Excelsior Maassluis stond echter als een huis en het lukte de spelers van FC Lienden niet om de verdedigingsmuur van Maassluis te doorbreken.  In de 38ste minuut kreeg FC Lienden dan de tweede dreun van deze middag te verwerken. Emilio Samsey verliest de bal na een foutieve inspeel pass op Kenny Elders waarna Excelsior Maassluis via Vincent van den Berg kon beginnen aan een aanval, hij speelt de bal op Dean van Ooijen en die wordt in de zestienmeter ten val gebracht door Erik van Eem, scheidsrechter Kevin Puts fluit direct voor een strafschop, waarna Stefan Kruithof de strafschop mag nemen, Stefan Kruithof schiet bal onhoudbaar voor Jan Schimmel hoog in de linkse hoek, 2-0.

In de tweede helft gaat FC Lienden nog meer de aanval zoeken en ze zetten daarbij Excelsior Maassluis goed onder druk, maar tot grote kansen komt het voor FC Lienden helaas niet. In de 71ste minuut is er voor FC Lienden dan een kleine kans voor Kenny Elders. De bal wordt vanaf rechts hoog voorgegeven door Jop van Steen en bij de tweede paal neemt Kenny Elders de bal in één keer op de schoen, Excelsior Maassluis keeper Jean-Paul van Leeuwen kan met een redding een doelpunt voorkomen.  In de 73ste minuut valt dan definitief het doek voor FC Lienden, na een corner wordt de bal door FC Lienden slecht uit verdedigd waarna de bal rond de zestienmeterlijn hoog terecht komt, Sefa Kurt neemt de bal aan op zijn borst en maakt daarna een schitterende omhaal,  de bal gaat onbereikbaar voor Jan Schimmel in de verre hoek, 3-0. Excelsior Maassluis krijgt daarna nog een paar kleine mogelijkheden op 4-0 maar die worden gelukkig voor FC Lienden niet benut. Na 90 minuten vind scheidsrechter Kevin Puts het genoeg geweest en fluit hij voor het eindsignaal.

Na deze 3de nederlaag op een rij vinden we FC Lienden terug op een 8ste plaats in de competitie. Excelsior Maasluis had deze wedstrijd hun organisatie perfect op orde en de spelers van FC Lienden kwamen daar moeilijk doorheen. Volgende week zondag 10 December speelt FC Lienden de laatste thuis wedstrijd voor de winterstop tegen De Dijk uit Amsterdam. De Dijk heeft ook de laatste drie wedstrijden verloren en staan op een 15de plaats. Wellicht is dit voor FC Lienden de kans om de negatieve reeks te doorbreken.