Onbekend

Opstelling

Foto's: Wim Brouwers
Foto's: Joop Kappert

Op Zondag 25 Maart stond de wedstrijd FC Lienden tegen ASV de Dijk op het programma. Voor FC Lienden was dit een belangrijke wedstrijd. Na een paar teleurstellende uitslagen was het voor FC Lienden noodzaak om deze wedstrijd te winnen en om zodoende een belangrijke stap te zetten richting lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Het was een mooie zonnige zondag op sportpark de Abdijhof en het veld lag er prachtig bij, alle omstandigheden waren perfect voor een goed resultaat.

De eerste kleine kans van de wedstrijd is voor ASV de Dijk. Na 2 minuten spelen komt de bal in de zestien van FC Lienden terecht bij ASV de Dijk speler Chakib Tayeb, Tayeb schiet de bal op goal maar zijn inzet wordt geblokt door FC Lienden verdediger Leon Broekhof. De volgende aanval is voor FC Lienden en aan de rechter kant van het veld wordt Jawad Bellahsan tegen de grond gewerkt, scheidsrecht Edgar Bijl fluit voor de overtreding en er komt voor FC Lienden een vrije trap op zo’n dertig meter van de goal van ASV de Dijk.  Mo Bendadi gaat voor FC Lienden achter de bal staan en schiet de bal hoog de zestien in. Alles en iedereen mist de bal en zelf ASV de Dijk keeper Roy Pistoor schat de bal totaal verkeerd in, waardoor de bal uit het niets in de goal van ASV de Dijk verdwijnt, 1-0 voor FC Lienden, dit is voor FC Lienden natuurlijk een prachtig begin van de wedstrijd. De eerste helft is goed in evenwicht, ASV de Dijk heeft goed veldspel, maar bij FC Lienden staat de verdediging goed gepositioneerd waardoor ASV de Dijk niet grote kansen komt, ASV de Dijk krijgt wel een paar kleine kansen maar echt gevaarlijk worden ze niet. In de 29ste minuut komt er dan een diepte pass van FC Lienden speler Jordy Balk richting Nick Hak, de bal valt precies tussen de verdediging van ASV de Dijk en de keeper in, Nick hak is met zijn snelheid de verdediging van ASV de dijk te snel af, ASV de Dijk keeper Roy Pistoor komt ver zijn goal uit en loopt daarbij Nick Hak omver. Roy Pistoor mag van geluk spreken dat deze overtreding met een gele kaart bestraft wordt en dat hij het veld niet hoeft te verlaten. Er komt vervolgens een vrije trap op zo’n 18 meter van het goal van ASV de Dijk en weer is het Mo Bendadi die achter de bal gaat staan, deze keer wordt zijn inzet van richting veranderd door de muur waardoor de keeper kansloos is en FC Lienden op een 2-0 voorsprong komt. In het vervolg van de 1ste helft zijn er weinig hoogte punten meer en gaat FC Lienden met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de 2e helft komt FC Lienden goed uit de startblokken en komen ze vrijwel direct op een 3-0 voorsprong. Via de rechter kant wordt er door FC Lienden een aanval opgezet, via mooi combinatie spel wordt de bal vanaf de rechter kant voorgegeven door Jermo Wilsterman, bij de eerste paal wordt de bal verlengd door Serge de Vries en vervolgens bij de tweede paal binnen geschoten door Nick Hak, 3-0. Vervolgens krijgt FC Lienden via Nick Hak nog een grote kans op de 4-0. Hij komt na een goede sprint 1 op 1 met keeper Roy Pistoor, maar verzuimd de kans te benutten. ASV de Dijk krijgt ook nog een paar mogelijkheden, maar keeper Jan Schimmel van FC Lienden heeft op elk schot een antwoord. Ook de tweede helft is redelijk in evenwicht, ASV de Dijk doet kwa spel niet veel onder voor FC Lienden, maar ze creëren moeizaam kansen en worden eigenlijk niet gevaarlijk. Nick Hak krijgt vervolgens nog een mooie kans op een doelpunt, maar dit keer heeft ASV De Dijk keeper Roy Pistoor een knappe redding in huis op zijn inzet. De tweede helft kent eigenlijk verder niet veel hoogte punten. Na 70 minuten voetballen zie je het geloof bij ASV de Dijk wegtrekken, ook FC Lienden lijkt wel vrede te hebben met de 3-0 overwinning. In de 91ste minuut is er nog een vrije trap voor ASV de Dijk op zo’n 20 meter van het doel van Jan Schimmel, maar de inzet van ASV de Dijk verdwijnt net naast het doel van FC Lienden.  Niet veel later blaast scheidsrechter Edgar Bijl voor het eindsignaal.

We hebben vandaag een FC Lienden gezien dat strijdlust toonde, de wil om te winnen was duidelijk aanwezig en veel persoonlijke duels werden gewonnen. Natuurlijk zat het FC Lienden ook een beetje mee doordat  twee vrije trappen van Mo Bendadi zomaar binnen vielen. Het was deze zondag een zeer belangrijke overwinning richting lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Aanstaand weekend speelt FC Lienden twee uitwedstrijden, eerst moet het zaterdag uit naar Koninklijk HFC en maandag 2de paasdag speelt FC Lienden uit tegen Rijnsburgse Boys. Hopelijk kunnen de jongens van Hans Kraay jr dit paasweekend een paar punten mee terug naar Lienden nemen, heel gemakkelijk zal dit echter niet worden.