Mannen, 1, 2e divisie A

16 december 2017 15:30

Bas Annegarn

Opstelling Lienden 1 (zon)

Nadat vorige week 10 december de thuis wedstrijd tegen De Dijk uit Amsterdam was afgelast door hevige sneeuwval stond deze week de wedstrijd Kozakken Boys – FC Lienden op het programma, het was voor FC Lienden nu zaak om deze wedstrijd te winnen nadat de drie voorafgaande wedstrijden verloren zijn gegaan. Kozakken Boys daar in tegen heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen.

De eerste helft begint gelijk goed, FC Lienden komt na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Leon Broekhof. Een corner van Mo Bendadi wordt bij de eerste paal door gekopt door Nick Hak en bij de tweede paal wordt de 0-1 binnen getikt door de oplettende Leon Broekhof. Vervolgens pakt Kozakken Boys het heft in handen en laten ze FC Lienden steeds verder achter uit lopen. Heel veel uitgespeelde kansen creëren ze niet maar FC Lienden komt steeds minder in het spel voor. In de 21ste minuut zet Kozakken Boys een aanval op, aan de linkse kant maken Monteiro en Stout een één twee waarna Monteiro het zestienmetergebied kan binnen lopen. Milad Intezar van FC Lienden probeert Monteiro van Kozakken Boys te stoppen maar hij is daarbij te laat waardoor Monteiro naar de grond gaat. Scheidsrechter Bas Annegarn blaast direct op z’n fluit en wijst naar de stip. Tavares gaat achter de bal staan, maar doelman Jan Schimmel heeft een perfecte redding waardoor FC Lienden op voorsprong blijft staan. In de 36ste minuut gaat er dan nog een kans van Kozakken Boys net voorlangs, waarna FC Lienden met een 1-0 voorsprong kan gaan rusten.

In de tweede helft is er eigenlijk het zelfde spelbeeld als in de eerste helft. Kozakken Boys maakt het spel en FC Lienden heeft daar weinig tegen in te brengen. De beste speler aan de kant van FC Lienden is doelman Jan Schimmel, die weet met 14 reddingen zijn ploeg lange tijd op de been te houden. In de 55ste minuut komt er dan toch een einde aan de voorsprong van FC Lienden. Vanaf rechts zet Gaari een aanval op en speelt de bal in de voeten van Abdullahi waarna de bal via de kluts in de voeten van el Azzouti komt en die schiet fraai raak in de lange hoek, 1-1. Twee minuten later valt dan ook gelijk de 2-1, Mendes Moreira schiet de bal vanaf links voor het doel richting el Azzouti, el Azzouti legt de bal terug op Stout en die schiet vervolgens direct op het doel van FC Lienden, in eerste instantie heeft Jan Schimmel nog een fraaie redding maar in de rebound weet Stout alsnog raak te koppen. In de 58ste minuut komt FC Lienden bijna nog op 2-2, Mo Bendadi schiet vanaf 20 meter op het doel van Kozakken Boys, doelman Arends verkijkt zich compleet op de bal en veroorzaakt bijna een blunder, gelukkig voor Arends verdwijnt de bal maar net naast het doel. Vervolgens krijgt Kozakken Boys nog verschillende mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar elke keer is het of doelman Jan Schimmel met een goede redding of de bal verdwijnt net naast of over. Na 95 minuten vind de scheidsrechter het genoeg geweest en blaast hij voor het eindsignaal.

Gelukkig voor FC Lienden was dit de laatste wedstrijd voor de winterstop. Na vier wedstrijden op een rij verloren te hebben is het wellicht niet verkeerd om de batterij weer even op te laden. Hopelijk komen de jongens na de winterstop weer top fit terug en kunnen we met z’n allen beginnen aan een mooie tweede seizoenshelft. FC Lienden vinden we na vandaag terug op de 10e plaats van de ranglijst. Op 13 januari begint de competitie voor FC Lienden weer met een thuis wedstrijd tegen Achilles ’29. Achilles ’29 staat op een 14de plaats met 17punten. Wellicht voor FC Lienden direct een mooie kans om de draad weer op te pakken.