Frank van den Elzen

Opstelling

Foto's: Joop Kappert
Foto's: Philip Cousin

FC Lienden speelde afgelopen zaterdag de eerste competitie wedstrijd na de winterstop thuis tegen Achilles’29. Doordat de laatste vier wedstrijden voor de winterstop werden verloren was het deze middag van essentieel belang dat er van Achilles’29 werd gewonnen. Door alle interne gebeurtenissen bij Achilles’29 kwam de Groesbeekse ploeg met een andere samenstelling het veld in dan gebruikelijk en iedereen was dan ook nieuwsgierig wat deze wedstrijd zou gaan brengen.

De eerste helft was duidelijk voor FC Lienden, FC Lienden had het meeste balbezit maar echt hoogstaand voetbal was het niet. Na vijftien minuten komt de 1-0 voor FC Lienden op het scorebord, vanaf links achter wordt de bal diep gegeven op Abderrahim Loukili die met de bal aan de voet de achterlijn haalt en de bal strak voor het doel schiet. Voor het doel staat Danny van den Meiracker die met een fraaie snoekduik de bal binnen weet koppen. Na het doelpunt is er nog een kleine kans voor Nick Hak met een afstandsschot en ook Achillis’29 weet vlak voor rust nog twee kansen te creëren, een voorzet vanaf rechts gaat net voorlangs en bij een vrije trap vanaf de rechterkant komt de bal bij FC Lienden in het zestienmetergebied terecht waarbij Achilles’29 speler Justin de Vos de voet net niet goed genoeg achter de bal kan krijgen. Al met al was het een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten.

In de tweede helft begint FC Lienden iets aanvallender, dit levert ook gelijk kansen op voor Aberrahim Loukili en Danny van den Meiracker, helaas verdwijnen hun schoten naast het doel van Achilles’29. Niet veel later is er een goede mogelijkheid voor Achilles’29. Via een paar goede combinatie komt de bal op de rand van het zestienmetergebied in de voeten van Paco Geutjes, zijn schot gaat maar net over het doel van Jan Schimmel heen. Even later krijgt Achilles’29 nog een mogelijkheid, via Niels Willems wordt de bal vanaf links voor gegeven en Redouan Eddarkoui kopt de bal vervolgens net naast het doel. Het duurt dan tot de 80ste minuut voor er weer een grote mogelijkheid komt voor FC Lienden, vanaf rechts wordt de bal voorgegeven door Jawad Bellahsan en voor de goal staat Danny van den Meieracker vrij om de bal binnen te koppen, helaas komt zijn inzet terecht op de knie van Achilles’29 keeper Desny Royendijk. Gelijk daarna is er een grote mogelijkheid voor Achilles’29, nadat de keeper van Achilles’29 de kopbal van Danny van den Meieracker heeft gestopt met zijn knie wordt de bal diep gegeven richting het doel van Jan Schimmel, Jan Schimmel komt ver uit zijn doel en is net een fractie te laat waardoor Achilles’29 speler Youri Rosenboom de bal over Jan Schimmel heen kan schieten en de bal vervolgens op de bovenkant van de lat terecht komt. In de 87ste minuut is er nog een mogelijkheid voor Achilles’29, er is van achter uit weer een diepe bal richting het zestienmetergebied van FC Lienden, waarna Niels Willems maar net voorlangs het doel van Jan Schimmel schiet. In de 93ste minuut wordt het dan alsnog 2-0 voor FC Lienden. Nadat Achilles’29 de bal hoog in het zestienmetergebied van FC Lienden heeft geschoten en een strafschop claimt na een vermeende handsbal van Erik van Eem, fluit de scheidsrechter echter niet en in de tegenaanval komt FC Lienden er via Jawad Bellahsan razendsnel uit, Jawad Bellahsan krijgt de bal net over de middenlijn in de voeten en loopt in één streep richting het doel van Achilles’29 om vervolgens met een simpel doelpunt de overwinning veilig te stellen. Niet veel later fluit scheidsrechter van den Elzen voor het eindsignaal.

We zagen deze zaterdag een FC Lienden dat niet in goede doen was, de combinaties kwamen moeilijk op gang en kansen werden er moeizaam gecreëerd.  De moeizaam tot stand gekomen overwinning was nietemin enorm welkom en zal het zelfvertrouwen van de ploeg goed doen. Aanstaande zondag 21 Januari speelt FC Lienden weer thuis als De Treffers op bezoek komt. De Treffers staat op een 13de plaats en verloor hun wedstrijd afgelopen weekend van De Dijk.