Accommodatie

Onbekend

Opstelling Lienden 1 (zon)

Foto's: Freddy van den Berg

Op zaterdag 27 Januari speelde FC Lienden uit bij HHC Hardenberg, vooraf was al bekend dat het een lastige middag zou worden. Vorige week had HHC  Hardenberg namelijk met 1-6 gewonnen uit bij Rijnsburgse Boys. FC Lienden en HHC Hardenburg stonden voor de wedstrijd met een gelijk aantal punten op een 9de en 8ste plaats op de ranglijst van de tweede divisie, ook in dat opzicht was het een interessante wedstrijd.

Na tien minuten voetballen kwam FC Lienden al op een achterstand, nadat HHC Hardenberg voetballer Sargon Gouriye de bal op de lat had geschoten was Rens van Benthem er als de kippen bij om de bal binnen te koppen, 1-0. Vijf minuten later is het dan gelijk al 2-0 voor HHC Hardenberg, er wordt door Kevin Görtz  vanaf achter een lange bal gegeven naar voren en deze wordt door de FC Lienden verdedigers niet goed ingeschat waarna Rob van der Leij aan de bal kan komen en richting het doel van Jan Schimmel kan lopen, vanaf een meter of 10 van het doel weet hij dan de bal langs Jan Schimmel in de rechtse hoek te schieten. FC Lienden komt in deze eerste helft niet veel in het spel voor, na dertig minuten voetballen krijgen de spelers van Hans Kraaij de grootste kans van de eerste helft, Vanaf rechts wordt de bal door Emilio Samsey voorgegeven waarna Danny van den Meiracker op doel kan schieten, de bal wordt weg gestompt door de keeper van HHC Hardenberg en valt op het hoofd van Abderrahim Loukili, en hij kopt de bal vervolgens op de paal, helaas voor FC Lienden kwam het niet tot een doelpunt. In het vervolg van de eerste helft blijft HHC Hardenberg aanvallen en krijgen ze ook kansen, in de 42ste minuut wordt er door HHC Hardenberg weer een aanval opgezet via de rechtse kant , de bal wordt voor gegeven en komt na slecht uitverdedigen voor de voeten van Rick Hemmink, die op de rand van het zestienmeter gebied twee FC Lienden voetballers weet uit te spelen en de bal vervolgens hard achter Jan Schimmel kan schieten, 0-3.

In de tweede helft probeert FC Lienden aan te zetten maar tot echt grote kansen komt het niet. Vervolgens neemt  HHC Hardenberg het initiatief in de wedstrijd weer over en creëren ze verschillende kansen, gelukkig voor FC Lienden zijn ze echter niet secuur genoeg in hun afrondingen en zo blijft de stand op 3-0 staan. In de 63ste minuut is er dan nog een heel vervelend moment voor Nathan Bijl van FC Lienden, hij komt in botsing met HHC Hardenberg voetballer Rens van Benthem en raakt daarbij ernstig geblesseerd, hij wordt per brancard van het veld afgevoerd. Later onderzoek in het ziekenhuis wijst uit dat hij een pees heeft afgescheurd en  dat er een stuk van zijn knieschijf af is gebroken. Daarna moet FC Lienden verder met tien man, FC Lienden heeft namelijk al drie keer gewisseld. HHC Hardenberg blijft vervolgens aanvallen en Rick Hemmink schiet vanaf zestien meter nog een keer op de paal. In de 90ste minuut wordt het dan nog 4-0. Doordat  Kenny Elders een diepte pass van Rick Hemmink verkeerd raakt komt de bal voor de voeten van Derian Reinders die vervolgens met een behendige stift de bal over Jan Schimmel heen weet te schieten en zo de eindstand bepaalt op 4-0.

We hebben deze middag een voor FC Lienden teleurstellende wedstrijd gezien. HHC Hardenberg heeft volledig terecht gewonnen en had ook gedurende de gehele wedstrijd het meeste balbezit. FC Lienden zakt door die verlies naar een 10de plaats op de ranglijst met 1 punt minder dan Escelsior Maassluis. Volgende week zondag speelt FC Lienden thuis tegen AFC uit Amsterdam. Ik wil nog even een speciaal woord uitbrengen aan Nathan Bijl, hij raakte deze middag ernstig geblesseerd en we willen hem heel veel sterkte wensen en we hopen op een spoedig en volledig herstel.