Eric Thijs

Opstelling

Foto's: Joop Kappert
Foto's: Philip Cousin

Afgelopen Zondag  4 Februari stond op de Abdijhof in Lienden de wedstrijd FC Lienden – AFC Amsterdam op het programma. Na het kansloze verlies van vorige week uit bij HHC Hardenberg was het FC Lienden alles aan gelegen om zich te revancheren in de wedstrijd tegen AFC. Voor de stand op de ranglijst was het zeer belangrijk dat FC Lienden een goed resultaat zou halen, naasten concurrenten Koninklijke HFC en Excelsior Maassluis hadden een dag eerder punten laten liggen en  FC Lienden kon dus met overwinning stijgen naar de 8ste plaats op de ranglijst. AFC is na de winterstop goed begonnen en heeft de twee voorgaande wedstrijden winnend afgesloten, het is dus een team wat in vorm is.

FC Lienden begint de wedstrijd goed, er is mooi combinatie voetbal te zien en de veld bezetting is goed. AFC wordt elke keer goed vast gezet en de spelers van FC Lienden zorgen er voor dat AFC niet in hun spel kan komen. Na tien minuten is er de eerste kans voor FC Lienden, een corner vanaf rechts wordt niet goed weg gewerkt door de spelers van AFC en de bal komt op het hoofd van Danny van den Meiracker, hij kopt de bal richting de hoek van de goal maar AFC keeper Patrick Zonneveld weet de bal uit de hoek te tikken. De eerst dertig minuten zijn duidelijk voor FC Lienden, na zesentwintig minuten komt dan ook pas de eerste kans voor AFC, na een korte corner van AFC komt de bal op de rand van het zestienmeter gebied voor de voeten van Tom van den Brink en hij schiet de bal maar rakelings langs de paal. In de tegenaanval van FC Lienden is het dan Danny van den Meiracker die knap 1-0 weet te maken. Vanaf links wordt de bal voorgegeven door Mo Bendadi, Danny van den Meiracker weet knap voor zijn verdediger te komen werkt de bal met de punt van de schoen achter de keeper van AFC , 1-0. In de 37ste minuut wordt het dan uit het niets 1-1. Een diepe bal van AFC speler Raily Ignacio wordt door Jermo Wilsterman niet goed verwerkt, hij laat de bal van zijn voet springen en AFC speler Matthijs Jesse is er dan als de kippen bij om de bal over te nemen en hij kan zo richting het doel van FC Lienden lopen, hij omspeeld vervolgens keeper Jan Schimmel en schiet hard de 1-1 binnen. In het vervolg van de eerste helft lijkt FC Lienden een beetje van slag en komen ze niet goed meer in het hun spel, het rustsignaal is dan ook meer dan welkom voor FC Lienden

Na rust probeert FC Lienden hun goede aanvallende spel van de eerst dertig minuten weer op te pakken. Het levert in de 49ste minuut een grote kans op, vanaf links wordt de bal voorgegeven door Mo Bendadi en Danny van den Meiracker schiet van dichtbij over. Vervolgens krijgt AFC toch meer te vertellen in de wedstrijd en komt er ook van hun kant meer dreiging. In de 66ste minuut is het AFC wat een onschuldig ogend schot richting het doel van FC Lienden schiet, FC Lienden keeper Jan Schimmel beoordeelt de bal niet goed en kan de bal niet klemmen. De bal stuitert weer van hem af en AFC spits Raily Ignacio staat precies op de juiste plaats om de bal binnen te werken, 1-2. AFC gaat verder met aanvallen en probeert een derde doelpunt te maken. Gelukkig voor FC Lieden zijn ze niet nauwkeurig genoeg in hun afwerking. FC Lienden brengt dan Erik van Eem in voor Jermo Wilsterman en ze proberen zo meer druk naar voren te creëren. In de 78ste minuut werpt dit ook zijn vruchten af, vanaf links komt de bal aan de rechterkant bij Jawad Bellahsan, die geeft vervolgens een messcherpe voorzet strak en laag voor het doel, daar staat Nick Hak precies op de goede plaats om de bal binnen te werken, met deze prachtige goal komt FC Lienden weer op gelijke hoogte. FC Lienden en AFC proberen dan in de laatste minuten allebei met man macht de overwinning nog naar zich toe te trekken. Er is nog een kans voor Jawad Bellahsan waarbij ze bij FC Lienden denken dat de keeper van AFC buiten de zestien de bal met z’n hand geraakt zou hebben. Ook AFC krijgt nog een grote mogelijkheid maar spits Raily Ignacio blijkt net buitenspel te staan. In een allerlaatste wanhoopspoging probeert Kenny Elders van FC Lienden met een lange bal naar voren nog wat forceren.  De bal wordt door Magid Jansen volledig verkeerd ingeschat en hij laat hem lopen waardoor Jawad Bellahsan de mogelijkheid krijgt om de bal te veroveren. Hij gaat vervolgens richting het doel en schiet de bal met buitenkant rechts langs keeper Patrick Zonneveld in de goal 3-2. Dit is ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd van vrijwel direct na de aftrap van AFC fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal .

We hebben deze zondag een wedstrijd gezien met een zinderend slot, FC Lienden dat in de laatste minuut langszij weet te komen en de zeer belangrijke drie punten op de Abdijhof weet te houden. Zeker de eerste dertig minuten waren erg goed van FC Lienden, daarna kwam AFC meer in het spel voor en wisten zij ook verschillende gevaarlijke kans te creëren. Voor FC Lienden zijn deze drie punten erg welkom, FC Lienden staat nu met dertig punten op een 8ste plaats van de ranglijst. Volgende week wordt er geen competitie gespeeld, op 17 Februari speelt FC Lienden uit in Spakenburg tegen IJsselmeervogels.