S. Dröge

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Lienden 1 (zon)

FC Lienden speelde afgelopen maandag weer een uit-wedstrijd, ditmaal waren de Rijnsburgse Boys de tegenstander. Na afgelopen zaterdag verloren te hebben van Kon. HFC was het nu zaak om de wedstrijd tegen de Rijnsburgse Boys te winnen om zo niet verder af te zakken op de ranglijst. De Rijnsburgse Boys hadde de wedstrijd van afgelopen zaterdag met 6-0 verloren van Jong Sparta, dus ook hun moesten opzoek naar een overwinning om zo het verlies snel te vergeten.

In de eerste minuten is het gelijk FC Lienden wat de toon zet, ze beginnen direct met aanvallend spel en dit levert gelijk een goede mogelijkheid op voor FC Lienden. Het is Loukili die net voorlangs schiet op een voorzet van Kenny Elders.De Rijnsburgse Boys krijgen na een paar minuten een indirecte vrije trap in de zestien van FC Lienden na foutieve terug speelbal van Milad Intezar op Jan Schimmel, gelukkig wordt de vrije bal in de muur gestopt. Toch blijft FC Lienden de eerste twintig minuten het betere van het spel houden en zetten ze Rijnsburgse Boys goed onder druk en maken ze het de mannen van Pieter Mulders lastig. Tot grote kansen komen de jongens van Hans Kraay jr. helaas niet in de eerste twintig minuten. Na 21 minuten komen de Rijnsburgse Boys dan op een voorsprong, eerst kan Jan Schimmel nog knap de inzet van Dirk-Jan van den Oever stoppen, maar vervolgens kan van den Oever de bal als nog voorgeven op Jeffrey Jongeneelen en die weet de bal voor de Rijnsburgse Boys binnen te werken, 1-0.  In de 27ste minuut is er dan weer een grote kans voor FC Lienden, een corner van FC Lienden komt via via terecht op de rand van de zestien voor de voeten van Abderrahim Loukili, die schiet de bal goed richting het doel van de Rijnsburgse Boys, maar de bal kan ternauwernood op de lijn gestopt worden door veldspeler Marciano Aalders van de Rijnsburgse Boys. In het vervolg van de tweede helft lijken de Rijnsburgse Boys iets meer het initiatief over te nemen, maar tot hele grote kansen komen ook zei niet meer.

In de tweede helft is het weer FC Lienden wat gelijk druk probeert te zetten op de verdediging van de Rijnsburgse Boys. Er is dan ook gelijk een kans voor Kennny Elders van FC Lieden, vanaf dichtbij schiet hij op de vuisten van keeper Richard Nieuwkoop. Uit de daarop volgende corner komt er een kans voor Jawad Bellahsan, die schiet vanaf 15 meter richting het doel van de Rijnsburgse Boys, maar de bal kan net voor de lijn over gewerkt worden door Carlos Opoku. FC Lienden is in de begin fase van de tweede helft overduidelijk de betere ploeg en de 1-1 hangt dan ook in de lucht. In de 53ste minuut is er dan weer een grote kans voor FC Lienden via Leon Broekhof, uit een corner weet hij op de lijn zijn voet niet goed tegen de bal te krijgen, waardoor een niet te missen kans verloren gaat. In de 71ste minuut is er dan een incident waardoor de wedstrijd totaal veranderd. Een correcte tackle op de bal wordt niet goed beoordeeld door scheidsrechter Sam Dröge waardoor Jordi Balk een rode kaart krijgt. Hierdoor kantelt het wedstrijdbeeld totaal en is FC Lienden het spel overwicht kwijt, beetje bij beetje pakken de Rijnsburgse Boys het initiatief in de wedstrijd terug. In de 83ste minuut gooit Joël Tillema de wedstrijd dan op het slot, middels een diepe bal van Dirk-Jan van den Oever komt Joël Tillema aan de bal, hij weet Milad Intezar van zich af te houden en weet hij vervolgens knap in de lange hoek raak te schieten. Niet veel later fluit Sam Dröge vervolgens voor het eindsignaal.

Dit was helaas een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden. FC Lienden begon zowel de eerste helft als de tweede helft met goed veldspel. Ze waren in beide begin fases beter dan de Rijnsburgse Boys en ze hadden ook goede kansen om een doelpunt te maken. Helaas wilde dit niet lukken en waren het de Rijnsburgse Boys die de kansen wel wisten te benutten. Het moment van de rode kaart was erg belangrijk voor de wedstrijd, na dat moment was het helaas gedaan met de positieve plannen van FC Lienden. FC Lienden zakt door dit verlies naar een 12de plaats op de ranglijst. En zo wordt de kraker van aankomende zondag tegen TEC nog belangrijker voor FC Lienden. Er zal gewonnen moeten worden om niet verder af te zakken richting de degradatie zone.