FC Lienden in slot seconden geklopt door vv Katwijk

Pieter van der Pol

Opstelling

Foto's: Wim Brouwers
Foto's: Joop Kappert

Nadat er veel wedstrijden werden afgelast in de 23ste speelronde van de tweede divisie ging de wedstrijd tussen FC Lienden en  Katwijk wel gewoon door. Het was extreem koud geweest de afgelopen dagen maar het kunstgrasveld lag er prachtig bij op sportpark de Abdijhof in Lienden. Voor Lienden was het andermaal een belangrijke wedstrijd, na het kansloze verlies tegen IJsselmeervogels was er deze zaterdag de kans om zicht te revancheren tegen de koploper. Katwijk had in de voorgaande wedstrijden een niet al te sterke indruk gemaakt en ook hun aanvoerder Robbert Susan kon er deze middag door een blessure niet bij zijn, voor FC Lienden waren er dus wellicht mogelijkheden om tot een goed resultaat te komen.

In de eerste 15 minuten was van al die goede bedoelingen helaas niet veel te zien. Het was Katwijk dat het betere van het spel had en wat aan de lopende band met goede aanvallen kwam.  FC Lienden had geluk dat Jan Schimmel deze middag in uitstekende vorm verkeerde en zo doende zijn team op de been kon houden. FC Lienden was voornamelijk slordig in het uitverdedigen en vv Katwijk maakte daar via Sanchez en Mengrink dankbaar gebruik van. FC Lienden kon daar eigenlijk niks tegen over zetten en creëerden de gehele eerste helft eigenlijk geen één kans. Keeper Jan Schimmel was de beste man van het veld deze eerste helft bij FC Lienden en dat zegt genoeg. Marciano Mengerink probeerde uit allerlei hoeken een doelpunt te maken, maar elke keer vond hij Jan Schimmel op zijn pad.

Na een eerste helft die over duidelijk voor vv Katwijk was begon FC Lienden goed aan de tweede helft, de eerste kans van de tweede helft was dan ook voor FC Lienden. Nadat vv Katwijk speler van Dam een overtreding had gemaakt aan de linker kant van het veld, mocht FC Lienden een vrije trap nemen, voor de goal stond helemaal vrij Jop van Steen, maar die kon jammer genoeg de bal niet genoeg kracht en richting geven waardoor zijn inzet een prooi werd voor vv Katwijk doelman Ricardo Kieboom. In de tegen aanval is er dan het eerste doelpunt voor vv Katwijk , van uit achter wordt de bal ingespeeld op Marciano Mengerink, die kan zich met een actie langs Milad Intezar heen werken en schiet daarna in de korte hoek raak 0-1. Vervolgens krijgt Katwijk nog een kans op 2-0, Sanchez probeert het met een lage schuiver vanaf een meter 11 van het doel, maar Jan Schimmel brengt andermaal redding en zo blijft het 0-1. Door het inbrengen van Nick Hak aan de kant van FC Lienden komen er meer aanvallende impulsen van de thuis spelende ploeg. In de 82ste minuut wordt er door FC Lienden vanaf achter een lange bal gegeven op Nick Hak, deze kan de bal controleren net binnen het zestienmetergebied en wordt vervolgens onderuit gedoken door de keeper van vv Katwijk. Scheidsrechter van der Pol fluit voor een overtreding en legt de bal op de stip, voor FC Lienden gaat natuurlijk Danny van den Meiracker achter de bal staan en schiet vanaf elf meter zijn 15de doelpunt van het seizoen binnen, 1-1. Iedereen op sportpark de Abdijhof lijkt vrede te hebben met deze uitslag en iedereen kijkt dan ook uit naar het eindsignaal, maar het venijn van de wedstrijd blijkt toch in de staart te zitten, in de laatste 30 seconden van de wedstrijd probeert Katwijk in een ultieme poging met een lange haal naar voren nog iets te forceren, de lange bal van Van Weerdenburg wordt door Milad Intezar totaal verkeerd ingeschat waardoor Marciano Mengerink aan de bal kan komen en vervolgens in de lange hoek Jan Schimmel weet te passeren en zo wordt het in de slot seconden alsnog 1-2 voor vv Katwijk.

FC Lienden geeft in de slotseconde een verdiend gelijkspel tegen de nummer 1 van competitie vv Katwijk weg. In de eerste helft had FC Lienden niks te vertellen maar in de tweede helft hebben ze strijdlust getoond en met diverse aanvallen leuk spel laten zien. Een gelijkspel was dan ook een meer de terechte uitslag geweest. Maar helaas voor FC Lienden mocht dat niet zo zijn. Met die verlies zakt FC Lienden weer naar een 10de plaats op de ranglijst. Volgende week speelt FC Lienden uit bij VVSB, hopelijk kunnen de spelers van FC Lienden daar met goed spel een mooi resultaat neer zetten.

Benieuwd naar de samenvatting van de wedstrijd FC Lienden Zon1 - Katwijk, bekijk deze dan nu op de Videowall FC Lienden.