Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Foto's: Wim Brouwers

Op sportpark de Abdijhof in Lienden stond deze zaterdag de wedstrijd FC Lienden tegen Jong Sparta op het programma. Bij een gevoelstemperatuur van -10 waren er toch nog een handje vol supporters op dit duel afgekomen. Ze krijgen het helaas deze middag niet warm van het spel van FC Lienden.

De eerste vijftien minuten waren nog redelijk voor FC Lienden, na zes minuten was er een kleine kans via Jop van Steen en in de rebound schoot Jordi Balk over. Vervolgens neemt Jong Sparta het heft in handen, ze spelen mooi en goed combinatie voetbal. FC Lienden kan hier weinig tegen over zetten, bij FC Lienden zijn ze onzorgvuldig in de passing en ook kan FC Lienden niet genoeg druk zetten om het Jong Sparta echt lastig te maken. In de 17de minuut is er een gevaarlijk schot van Jong Sparta spits Ragnar Ache, dit schot gaat maar rakelings langs het doel van Jan Schimmel. Vervolgens komt Jong Sparta in de 25ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Stijn Spierings, Spierings speelt zich knap vrij op de rand van het zestienmetergebied en schiet vervolgens binnenkant paal binnen,0-1. Drie minuten later krijgt FC Lienden nog een kans via Danny van den Meiracker, er is een vrije trap op dertig meter voor het doel van Jong Sparta en  Danny van den Meiracker schiet de bal in één keer als een vuurpijl richting de goal, Jong Sparta doelman Michael Fabrie heeft er alle moeite mee om de bal te keren, maar kan hem toch tot corner verwerken. Vervolgens volgen er nog verschillende kansen voor Jong Sparta, gelukkig voor FC Lienden staat Jan Schimmel elke keer op de juiste plaats en kan hij zo een grotere achterstand voorkomen. In de 39ste minuut schiet Ragnar Ache voor Jong Sparta zelfs nog een bal op de lat, FC Lienden mag blij zijn dan het maar met een 0-1 achterstand gaat rusten.

Na de rust verwacht iedereen een aanvallender FC Lienden, FC Lienden krijgt in de tweede helft de wind in de rug waardoor er wellicht meer druk naar voren kan worden gegeven. Helaas voor de Liendense toeschouwers pakt dit in de tweede helft anders uit, eerst is er in de 46ste minuut een schot over voor Jong Sparta en in de 48ste minuut wordt het 0-2 voor Jong Sparta, weer is het Stijn Spierings die zichzelf ditmaal binnen het zestienmetergebied vrij kan spelen en vervolgens in de lange hoek raak kan schieten, 0-2. In de 52ste minuut is er dan weer een vrije trap voor FC Lienden, ditmaal op zo’n twintig meter voor het doel  van Jong Sparta, wederom is het Danny van den Meiracker die achter de bal gaat staan, ditmaal ketst zijn inzet via de onderkant van de lat uit de goal. Tien minuten later is er een penalty voor FC Lienden, via een inzet van Nick Hak komt de bal op de hand van een Jong Sparta speler, scheidsrechter Jannick van der Laan fluit voor de overtreding en legt de bal op de stip, Danny van de Meiracker schiet de penalty goed binnen en zo wordt het 1-2. Vervolgens hoopt iedereen dat FC Lienden een 2de treffer kan maken en zo weer de aansluiting kan vinden, de eerste tien minuten na het doelpunt van Danny van den Meiracker lijkt het daar ook even op, maar FC Lienden kan helaas niet tot uitgespeelde kansen komen. Vervolgens neemt Jong Sparta het initiatief van de wedstrijd weer over en maakt het in de 76ste minuut zelfs de 1-3. Jong Sparta speler Mark Veenhoven mag van buiten de zestien tussen drie FC Lienden verdedigers zo vrij doorlopen richting het doel van Jan Schimmel en kan vervolgens binnen schieten, 1-3. In het vervolg van de wedstrijd zijn er geen hoogte punten meer en zo wordt er na 90 minuten gefloten voor het eindsignaal.

We hebben vandaag helaas een zeer matig FC Lienden gezien. FC Lienden kon geen vuist maken tegen het creatieve spel van Jong Sparta, de Spartanen hebben deze middag dan ook verdiend gewonnen van FC Lienden. FC Lienden zal zich deze week moeten gaan klaarmaken voor de belangrijke wedstrijd van volgende week Zondag tegen ASV De Dijk uit Amsterdam. Hier is een goed resultaat nodig om zo snel mogelijk handhaving in de Tweede divisie veilig te kunnen stellen.