Mannen, 1, 2e divisie A

31 maart 2018 14:00

W.H. Bronsvoort

Opstelling Lienden 1 (zon)

Zaterdag 31 Maart moest FC Lienden de uit wedstrijd spelen tegen Koninklijke HFC. Voor de stand op de ranglijst was dit een hele interessante wedstrijd, voor FC Lienden betekend een overwinning dat je dan weer omhoog kunt kijken en een verlies zou betekenen dat Kon. HFC op één punt zou komen van FC Lienden.

Het begin van de eerste helft is gelijk opgaand, er zijn in de begin minuten niet veel hoogte punten te bewonderen. Vervolgens krijgt HFC het betere van het spel en dwingt het FC Lienden wat meer naar achteren. In de 18de minuut is dan ook het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd voor Kon. HFC, vanaf de linker punt van het zestienmetergebied schiet Tim van Soest een vlammend schot richting het doel van FC Lienden keeper Jan Schimmel, zijn schot ging net naast het doel. Na 32 minuten spelen komt Kon. HFC op 1-0, de aanval begint met een corner voor Kon. HFC, de corner wordt kort genomen en komt via een paar HFC spelers in de zestien terecht waarbij Wilffert een goede mogelijkheid krijgt op de 1-0, Jan Schimmel heeft op deze eerste inzet een goed antwoord werkt de bal naar de buitenkant van het veld, daar komt de bal in de voeten van Kon. HFC speler van Son terecht die de bal overnieuw kan voorgeven, de bal komt terecht voor de voeten van Tamerus en die schiet de bal in 1x richting het doel van FC Lienden waarbij de bal onderweg nog van richting wordt veranderd, Jan Schimmel brengt in eerste instantie nog redding maar kan de bal niet goed vasthouden waarna FC Lienden speler Danny van den Meiracker wat ongelukkig tegen de bal aan komt en de bal in zijn eigen doel werkt, 1-0. In het verdere verloop van de eerste helft zijn er eigenlijk geen hoogte punten.

In de tweede helft zien we weer een sterker Kon. HFC, FC Lienden krijgt nog een kleine kans via de ingevallen Jawad Bellahsan, maar zijn schot gaat hoog over. In het verdere verloop van de tweede helft is het woord aan Kon. HFC, ze hebben meer balbezit en hebben ook het betere van het spel. Kon. HFC krijgt nog wel een paar kleine mogelijkheden, maar gelukkig voor FC Lienden zijn ze niet zorgvuldig in de afwerking en zo blijft de 1-0 op het scorebord staan. In de 82ste minuut krijg FC Lienden nog mogelijkheid op de gelijkmaker, vanaf links komt er een goede voorzet van Abderrahim Loukili, in de zestien kan Danny van den Meiracker zijn hoofd tegen de bal krijgen, hij kan helaas niet genoeg kracht achter de bal zetten waardoor Kon. HFC keeper Tom Boks eenvoudig kan redden. In de laatste minuten krijgt Kon. HFC nog een kleine kans via Tim van Soest maar zijn inzet verdwijnt in het zij-net en zo staat bij het laatste fluitsignaal nog steeds de 1-0 op het scorebord.

Voor FC Lienden was het een teleurstellende wedstrijd, de mannen van Hans Kraay jr. hebben eigenlijk geen enkele minuut goed in de wedstrijd gezeten kwamen moeizaam tot kansen. HFC had het betere van het spel, maar tot echt heel veel kansen kwam de ploeg van trainer Ted Verdonkschot ook niet. Kon. HFC is door deze overwinning FC Lienden op 1 punt benaderd. Paasmaandag speelt FC Lienden uit tegen Rijnsburgse Boys, Rijnsburgse Boys verloor afgelopen zaterdag met 6-0 van Jong Sparta.