Stef Veekamp

Opstelling

Meer foto's: Wim Brouwers
Meer foto's: Philip Cousin

Het was Zondag 8 April een prachtige lente dag op sportpark de Abdijhof in Lienden. Deze dag stond de derby uit de Betuwe op het programma, het was de dag dat dat de wedstrijd FC Lienden tegen TEC gespeeld moest worden. Er waren veel supporters aanwezig en de ambiance was prachtig, het was dan ook voor FC Lienden de uitgelezen mogelijkheid om een goed resultaat neer te zetten, helaas liep het voor FC Lienden deze middag anders.

De eerste paar minuten gaat het spel nog gelijk op, maar na tien minuten slaat het noodlot al toe voor FC Lienden. Shakison kopt voor TEC een bal vanaf de rand zestien richting het doel van Jan Schimmel, de bal wordt daarbij door Emilio Samsey niet goed ingeschat en ook Jan Schimmel beoordeeld de bal niet goed in, waardoor allebei de spelers van FC Lienden mis tasten en Robby Holder van TEC is daarbij de lachende 3de want hij kan de bal binnen werken, 1-0. Vervolgens blijft de wedstrijd nog gelijk opgaand, TEC wint iets meer duels op het middenveld en komt daardoor ook tot de meest gevaarlijke kansen. Het is dat Jan Schimmel zich niet van de wijs heeft laten brengen door het ongelukkige tegen doelpunt en dat hij met een paar prachtige reddingen zijn ploeg in de wedstrijd weet te houden. FC Lienden probeert het wel, maar ze hebben moeite om de bal in de ploeg te houden en ze komen daardoor niet tot grote kansen, alleen Nick Hak krijgt nog een kans via zijn hoofd, maar zijn bal verdwijnt net over het doel van TEC heen. In de 38ste minuut komt TEC dan zelfs op een 2-0 voorsprong, het begint met een corner voor TEC, deze wordt eerst nog weg gewerkt door een verdediger van FC Lienden, vervolgens kan Wimilio Vink de bal nog een keer voorgeven en dan staat TEC speler Migiel Zeller vogel vrij om de bal binnen te koppen, 2-0. Dit is dan ook gelijk de tussenstand waarmee de ploegen gaan rusten

In de tweede helft brengt Hans Kraay jr. twee wissels in, Serge de Vries verlaat het veld voor Mo Bendadi en Nick Hak verlaat het veld voor Danny van den Meiracker. De eerste kans van de tweede helft is dan ook voor FC Lienden, in de 59ste minuut komt er een voorzet van Mo Bendadi richting Danny van den Meiracker en deze kopt de bal van dichtbij maar net naast. Vervolgens is er weer een grote kans voor TEC, Serhat Koc speelt zich knap vrij en komt vervolgens 1 op 1 met keeper Jan Schimmel, gelukkig is Jan Schimmel wederom attent en weet hij met een knappe redding een grotere achterstand te voorkomen. In het vervolg van de wedstrijd probeert FC Lienden nog wel een aansluitings treffer te maken, maar het is simpelweg niet bij machten om TEC in de hoek te drukken. TEC speelt in Lienden een goede wedstrijd en ze zijn FC Lienden op bijna alle fronten de baas. Niemand op sportpark de Abdijhof heeft in de loop van de tweede helft nog de indruk dat FC Lienden hier een goed resultaat gaat neerzetten. In de 89ste minuut is er dan nog een kans voor Mo Bendadi, na een voorzet van Jawad Bellahsan komt hij knap voor twee verdedigers en weet hij met de punt de schoen de bal op goal te schieten, helaas ketst zijn bal via de onderkant van de lat het doel uit. Scheidsrechter Stef Veekamp maakt daarna na niet al te lange tijd een eind aan deze wedstrijd en zo zijn er helaas weer geen punten voor FC Lienden.

Het was voor FC Lienden wederom een teleurstellende wedstrijd, ze konden geen vuist maken tegen een goed spelend TEC. FC Lienden had moeite om de bal in de ploeg te houden en ze kwamen moeilijk tot kansen. TEC was dan ook terechte winnaar van deze wedstrijd. Door dit verlies blijft FC Lienden op de 12de plaats van de ranglijst staan en staan ze nog maar 7 punten boven de degradatie zone, het is dus noodzaak dat de mannen van Hans Kraay jr. hun vorm van het begin van het seizoen gaan hervinden en de komende wedstrijden zullen er dus nog een paar punten gepakt moeten worden. Aanstaande zaterdag wacht dan weer gelijk een zware opgave, dan staat de uitwedstrijd tegen GVVV op het programma ook deze wedstrijd zal niet gemakkelijk gaan worden.