Mannen, 1, 2e divisie A

14 april 2018 14:30

Opstelling Lienden 1 (zon)

Meer foto's: Joop Kappert

FC Lienden hoefde afgelopen zaterdag niet ver te reizen voor de uit wedstrijd van de 28ste speelronde, ditmaal was GVVV uit Veenendaal de tegenstander en er hoefde maar 17km afgelegd te worden in de bus. Het beloofde weer een zware wedstrijd te worden tegen de nummer drie van de competitie. Na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken was het voor FC Lienden nu zaak om weer een keer een goed resultaat neer te zetten.

Na 4 minuten is er een kleine kans voor GVVV, vanaf ver probeert Taoufik Adnane met een vrije trap Jan Schimmel te verschalken, maar de sluitpost van FC Lienden staat keurig op zijn plaats en kan de bal simpel pakken. Vervolgens krijgt GVVV spits Soufiane Laghmouchi ook nog een mogelijkheid op een doelpunt, van achter uit komt er een lange bal zijn kant uit en hij neem de bal in één keer op de schoen, gelukkig voor FC Lienden verdwijnt deze bal langs de paal. Vervolgens krijgt FC Lienden het betere van het spel en krijgen ze ook meer veld overwicht. GVVV heeft moeite om de bal in de ploeg te houden en het frivole spel wat we van GVVV gewend zijn is ook niet terug te zien op het veld. Het is dan ook niet gek dat FC Lienden in de 34ste minuut op voorsprong komt. Omid Popalzay zet aan de rechter kant van het veld de aanval op en via combinaties met Danny van den Meiracker en Jermo Wilsterman komt de bal op de rand van de zestien weer terug bij Omid Popalzay, die kan vervolgens de bal voorgeven op de vrijstaande Mo Bendadi en die schiet behendig raak in de rechter onder hoek, 1-0.  Niet veel later probeert Danny van den Meiracker met een lang afstandsschot keeper Johan Jansen te passeren maar zijn poging gaat helaas net over het doel heen. FC Lienden gaat met een 1-0 voorsprong de rust in en dat is helemaal niet onverdiend.

In de tweede helft krijgt GVVV een kans op 1-1, Jan Schimmel krijgt een afstand schot van Roy Terschegget niet goed onder controle en daar kan bijna Simon Brouwer van profiteren, maar doelman Schimmel is weer op tijd overeind om ook deze tweede inzet tegen te houden. Vervolgens krijgt FC Lienden de grootste kans op 2-0. Mo Bendadi geeft vanaf links een lange bal op Danny van den Meiracker en die kan de bal controleren en vervolgens GVVV verdediger Bart Hulsbos voorbij spelen, hij komt 1 op 1 met keeper Johan Jansen, vervolgens schiet hij de bal helaas hoog over. Normaal gesproken is dit altijd een doelpunt voor Danny van den Meiracker, dan was het 2-0 geworden en was de wedstrijd gespeeld, maar helaas liep het anders. Vervolgens valt het doelpunt aan de andere kant, vanuit een corner komt de bal op 20 meter afstand van het doel terecht bij Bart Hulsbos die precies een gaatje vrij ziet in de lange hoek en daar ook de bal weet te plaatsen, iedereen inclusief Jan Schimmel is verrast en zo wordt het 1-1. Vervolgens blijft FC Lienden goed voetballen, maar tot hele grote kansen komen ze niet. In het slot van de wedstrijd komt FC Lienden nog goed weg, een schot van Mohammed Ajiach verdwijnt op de paal en vervolgens in rebound weet Jeremy de Graaf raak te schieten, echter staat hij buitenspel en wordt daarmee zijn doelpunt afgekeurd. Vervolgens krijgt Mo Bendadi nog een kans met een afstandsschot maar zijn inzet is een makkelijke prooi voor GVVV keeper Johan Jansen. Niet veel later fluit scheidsrechter Erwin Blank voor het eindsignaal.

We hebben vandaag een FC Lienden gezien wat goed voetbalde, ze hebben het GVVV lastig gemaakt. Als Danny van den Meiracker die mooie kans in de 62ste minuut had verzilverd dan had er wellicht nog wel een overwinning ingezeten. Maar een gelijkspel is een meer dan verdiende uitslag voor FC Lienden. Op de ranglijst schieten we er nog niet veel mee op, we blijven op een 12de plaats staan, maar het goede spel geeft hoop voor de komende wedstrijden. Volgende week zaterdag speelt FC Lienden thuis tegen Excelsior Maasluis.