Frank de Winter

Opstelling

Meer foto's: Remko Kool_Goalphoto.nl

FC Lienden speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Excelsior Maassluis, Excelsior Maassluis is met 40 punten de nummer negen van de competitie en is met een winstpartij zo goed als zeker lijfsbehoud in de tweede divisie. FC Lienden daar in tegen is nog lang niet zeker van lijfsbehoud en ze hebben dan ook dringend punten nodig. Bovenal is het weer een belangrijk duel voor FC Lienden en iedereen hoopt dan ook op een goed resultaat.

FC Lienden begint de wedstrijd met de zelfde basis elf als in de goede wedstrijd van vorige week tegen GVVV in Veenendaal. De eerste helft begint gelijk opgaand en er zijn weinig hoogte punten te zien. Het spel bevindt zich hoofdzakelijk op het middenveld en bij beide ploegen ontbreekt het elke keer aan een nauwkeurige eindpaas waardoor er geen kansen ontstaan. Na 20minuten spelen lijken de bezoekers uit Maassluis iets sterker te worden en na 28 minuten is er dan de eerste kans voor Excelsior Maassluis, via een korte combinatie komt Daan Blij met de bal aan de voet aan de linker kant van het zestienmetergebied terecht, vanwaar hij een vlammend schot richting het doel van FC Lienden heeft, gelukkig is Jan Schimmel zeer attent en kan hij met een fraaie redding de bal stoppen. Er is maar één kansje voor FC Lienden te bewonderen in de eerste helft, een vrije trap van Danny van den Meiracker gaat van 40 meter net langs het doel van Excelsior Maassluis.

In de tweede helft komt FC Lienden beter uit de startblokken en in de 48ste minuut is er dan ook de eerste kans voor FC Lienden speler Omid Popalzay, via de linker kant komt de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten terecht, echter is zijn schot net niet scherp genoeg en dus kan Excelsior keeper Jean-Paul van Leeuwen de bal stoppen. In de tweede helft is Kürsad Sürmeli in het veld gekomen voor Erik van Eem en dit brengt FC Lienden meer creativiteit op het middenveld, er zijn meer aanvallende impulsen en het spel ziet er beter uit. Maar toch in de 68ste minuut slaat het noodlot toe, uit het niets komt Excelsior Maassluis op voorsprong. Op de middenlijn komt Vincent van den Berg in balbezit en hij heeft vier FC Lienden spelers in de buurt rond om hem, toch begint hij aan een aanvallende loop actie, na een duel met Emilio Samsey krijgt Vincent van den Berg de bal wat gelukkig mee, hij loopt vervolgens door tot zo’n twintig meter van het doel van FC Lienden, vanaf daar laat hij een vlammend schot los richting het doel van FC Lienden, de bal is werkelijk fantastisch en verdwijnt snoei hard in de kruising, keeper Jan Schimmel is kansloos, 0-1. Vervolgens probeert FC Lienden nog wel langszij te komen, ze brengen de aanvallers Jawad Bellahsan en Abderrahim Loukili in het veld. Maar het ontbreekt FC Lienden elke keer aan de nauwkeurige eindpass waardoor er geen gevaarlijke kansen komen. In de laatste minuten krijgen de bezoekers uit Maassluis zelfs nog twee goede mogelijkheden op een grotere voorsprong, maar keeper Jan Schimmel is wederom attent en behoed zijn team voor een grotere achterstand. Na 3 minuten extra tijd vind scheidsrechter Frank de Winter het genoeg geweest en blaast hij voor het eindsignaal.

De laatste weken zit FC Lienden in de hoek waar de klappen vallen, vorige week verdiende FC Lienden 3 punten tegen GVVV en die kregen ze toen niet. Vandaag speelde de mannen van FC Lienden een redelijke tweede helft maar ontbreekt het ze aan goede mogelijkheden. Er zijn nog vijf punten nodig voor nog een jaar tweede divisie in Lienden. We hopen allemaal dat er volgende week uit tegen de Dijk weer punten gepakt gaan worden.